torsdag 11 april 2013

Paris, onsdag

När vi kommit till hotellet och lyckats få lämna in bagaget i hotellets bagagerum gick vi ut och såg oss omkring i omgivningarna.

Vi gick in på en vietnamesisk restaurang och beställde lunch. Vi bestämde oss för två nudelsoppor och en nudelrätt som liknar bimbimbap. Buljongen till sopporna var god, men jag insåg att nudelsoppor inte riktigt är min stil.
Däremot var de vårrullar som vi valde att äta medan vi väntade på maten helt suveräna! Pojkarna ville ha fler - och det ville i rättvisans namn vi också... :-)

Vi hade fyra timmar att slå ihjäl innan vi fick tillgång till rummet och bestämde oss för att gå upp till Triumfbågen. Den ligger ca 15 minuter från hotellet och det finns många roliga affärer på vägen upp längs Av de Wigram. Dessutom finns det en Starbucks... :-)




Pojkarna och Maken på väg ner i tunneln för att gå till Triumfbågen. Den ligger mitt i en mycket trafikerad gata, världens mest trafikerade rondell enligt guideboken, så det går inte att gå direkt till den.




Denna byggnad uppfördes för att fira Napoleons seger vid Austerlitz 1805 - och man kan väl inte säga att denne man var så fruktansvärt blygsam... Den var klar 1836, 30 år efter att första stenen lagts. Man hade inte så bråttom med den när huvudpersonen inte var vid makten längre.

På kanterna av bågen kan man läsa namn på de soldater som var med honom. Ett av de första namnen jag såg var Bernadotte.




Okände soldatens grav från 1920, med den eviga lågan som tänds varje morgon 06.30 :




Säga vad man vill om Napoleon, men blyg var han inte...:




Ståtligt, även om det tyvärr var grå himmel när vi var där.




Efter en liten sväng på Champs-Elysées (jag fick inte med mig Maken in på Cartier den här hå gen heller, men väl in på Petit Bateau. Det blev dock inga inköp denna gång) började vi ta oss hemåt.

Vi köpte metropass för fem dagar när vi kom och tänkte därför ta tåget till hotellet. Närmsta tunnelbanestation var Ternes, en station bort på blå linje 2. Vi gick dock nästan lika långt i underjorden som sträckan till hotellet var. :-)

Till hotellet, checka in och kolla rummet. En liten stunds vilande - vi hade ju varit uppe ganska länge och alla var sjukt trötta. När vi sa att vi skulle få och handla fick P2 ett mindre utbrott och ville stanna själv på rummet. Det fick han inte.

Vi gick och handlade, gick hem, åt pasta med tomatsås och började se lite på en film. Sedan slocknade pojkarna. Jag tog ett bad och Maken somnade. Alla sov vid 22-tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar