onsdag 8 oktober 2008

Dagen fram tills nyss

Rent spontant: När kommer jag att lära mig att hitta i tunnelbanan? Jag har bott i den här staden i tio år och jag åker fortfarande fel.

I morse skulle jag vara i Skärholmen klockan nio. Jag vet med mig att det finns två olika linjer på röd linje söderut (precis som åt andra hållet) och att tågen åker parallellt till Liljeholmen. Jag springer ner i tunnelbanan och ser att ett tåg kommer in på perrongen precis när jag kommit ner. Mot Fruängen. Jag tänker inte mer på det utan hoppar glatt på tåget och får t o m en sittplats. Efter ett tag tycker jag att det tar ganska lång tid att komma till Skärholmen och då hör jag plötsligt i högtalarna: "Nästa hållplats Fruängen. Tågets slutdestination." Fuck. Jag har gått på fel linje. Igen.


Jag tror att jag får ta en dag när jag enbart åker röd och för den sakens skull även grön, linje söderut. Blå linje kan jag som ett rinnande vatten, men tåg söderut är jag helt lost på. Eller förresten, jag kan fortfarande hoppa på röd linje mot Ropsten när jag ska till Stadion, så det är nog röd linje i allmänhet, tror jag.

Nå ja, jag kom i alla fall lite för sent till mötet. Intressant annars, men inte riktigt min tekopp.

Jag köpte en ny bok på Centralen innan jag sprang ner till (som det skulle visa sig) fel tåg. Jag köpte den nya boken av Jane Green, Second chance. Jag har inte kommit mer än några kapitel in i den ännu, men den verkar OK. Ett gammalt kompisgäng träffas när det händer något sorgligt och börjar umgås på nytt. Det har gått tjugo år och alla har förändrats. Hon bloggar för övrigt här. Vissa inlägg är roliga, i synnerhet när hon beskriver sitt svar på ett spammeddelande. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar