fredag 9 september 2011

Dagen som gått...

...kommer väl inte att gå till historien som den mest aktiva. Tandläkarbesöket gick så där. P1 var så där avvaktande som han alltid är med nya människor. När han insåg att dessa nya människor ville se i hans mun med en spegel var det inte så värst uppskattat. Summa summarum ska han sövas i Danderyd för att åtgärda sina tänder.

När detta besök var klart gick vi bort till bilen och hittade en liten secondhandbutik med barnkläder och leksaker på vägen dit, Fifiluran. Har inte varit där tidigare, men det blir garanterat fler besök! Tydligen kan man lämna in kläder där och få dem sålda, vilken kan vara bra att veta om man inte orkar sälja allt på Tradera :) Idag köpte vi ett par böcker och ett leksaksbilsgarage. Sedan skjutsade vi Maken till närmsta pendeltågsstation och därefter bar det av till Bromma Blocks.

Vi var inte kvar så länge där idag. Barnen var synbart sega och ville varken äta eller leka i några större mängder.

Barnen har som sagt varit hängiga hela dagen. Största beviset för detta är att P2 ville att jag skulle hjälpa honom med kläderna och inte Maken. :) Jag hyrde Rio när vi var nere i Spånga C, men de orkade inte se klart den. Jag uppskattade den dock. Vi får se klart i morgon.

Efter en glass och filmtittande var det dags för att sova. De somnade ganska omgående, hoppas att det håller sig hela natten.

I morgon ska Maken spela poker med det vanliga gänget, så det blir godiskväll utan honom. Jag ska försöka överleva... *ler* Innan han åker iväg är det dock full rulle. Trädgården behöver städas en aning, det finns t ex äpplen över hela gräsmattan. Sedan ska vi storhandla för första gången på tre veckor, jag är trött på att handla på dyra lokala Konsum - som i o f s är bra, men dyr. Slutligen vill Maken klippa sig, så vi måste väl åka iväg till Kista en sväng också. Pojkarna uttrycker ibland en önskan om att de vill klippa sig, men andra gånger menar de att de inte vill. Vi får se hur dagskänslan är för dem när vi väl kommer dit.

Hoppas att ni har en bra helg! Svampplockande kanske? Det verkar vara otroligt mycket svamp i skogarna just nu.

1 kommentar:

  1. Det är inte lätt med tandläkaren. Man kan förstå att ett litet barn inte vill öppna munnen framför en massa främmande människor!

    När min man var liten hade han tandläkarskräck, dvs vägrade öppna munnen hos tandläkaren. Han fick då gå på Eastman-institutet och få lustgas för att klara det... ;) Men det gick ju till slut.

    SvaraRadera