torsdag 18 september 2008

Rubrikernas man (Shattered Glass)

Häromdagen såg vi för en gångs skull en film på TV, Rubrikernas man (Originaltitel: Shattered Glass). Den är baserad på en verklig händelse och handlar om en kille, Stephen Glass, som arbetar på The New Republic, en av USA:s mest inflytelserika politiska tidningar. Han är ganska produktiv och omtyckt. Problemet är bara att han hittar på ganska många av sina artiklar. Han är bra på att berätta historier och på att ljuga. Dessutom verkar det som om han själv tror på vartenda ord han säger/skriver. Det blir därför svårt att överbevisa honom om att artiklarna inte är sanna.

Hayden Christiansen spelar huvudrollen och gör det bra. Jag är otroligt irriterad på rollfiguren när filmen är slut och det är ett gott betyg. Dessutom är jag en aning förbannad på alla personer runt om honom som inte misstänkte att han inte hade alla indianer i kajaken.

En annan sak jag satt och funderade på genom större delen av filmen är varför Glass i Christansens gestaltning är så otroligt lik Miles från den gamla fina serien Murphy Brown...?

<=====(Hayden)

(Grant Shaud, a.k.a. Miles) ====>



Andra bra skådespelare med i filmen är Hank Azaria och Peter Sarsgaard. Jag rekommenderar filmen, inte minst för att det faktiskt är verklighetsbaserat. Visst, inte det bästa jag sett i år, men definitivt inte bortkastad tid. Och som sagt, bra rollista. Läs mer om den här, här och här, t ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar