tisdag 23 september 2008

Olov Svedelid död

Det här var lite ledsamt att läsa nu i kväll. Jag gillade verkligen hans böcker. Ja, jag kan inte säga så mycket om Hassel-böckerna för dessa har jag inte läst, men dels tyckte jag om de få böcker i Rosenbaum-serien jag läst och dels har han skrivit ett par av mina favoritböcker som ungdom/tonåring. Mor är ingen häxa, Fripassageraren och Slottet brinner!.

Lite oväntat att se, jag hade inte uppmärksammat att han var dålig. Tack för flera timmars underbar läsning i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om hans böcker, jag gillade dem också! Tänkte likadant "Va? Han var väl inte så gammal!" fastän det var länge sen jag hade en relation till böckerna...

    Minns Slottet brinner och Mor är ingen häxa. Kanske mellanstadietiden?
    Sen slukade jag hela Rosenbaumserien. De var så kluriga och bra och jag var lite imponerad av juridiken. Har för mig att de var i gymnasieåldern eller strax efter.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är mellanstadietiden, good old days :)

    "Fripassageraren" är riktigt bra. Handlar om en pojke på en båt som tillhör Ostindiska kompaniet. Jag fick den när jag var med i någon bokklubb på 80-talet och tog med den hem när vi var hos mamma förra året. En sådan där bok som man kan läsa om.

    SvaraRadera