söndag 29 januari 2012

Söndagen

Vi tog en promenad idag, alla fyra, och tog med stjärtlapparna om de ville testa dem i någon backe. När vi hittade en bra backe fanns redan Pusselbitarnas kompisar från vår gata där, de åkte skidor. När P1 och P2 testat sina stjärtlappar ett par gånger blev P1 mer intresserad att springa runt med E och P2 snöade (pardon the pun) in totalt på lilla D:s skidor. Han fick testa dem och tyckte att det var kul. Vi kanske får skaffa dem varsitt par skidor...

Jag berättade för flickorna och deras pappa att vi ska hälsa på i deras förskola i morgon och att Pusselbitarna förmodligen ska börja vara där ett par timmar om dagen. Det verkade som om de tyckte att det skulle bli roligt.

När de åkt klart gick vi ner till Spånga för att äta lunch och handla fikabröd. På det lilla konditoriet som finns i centrum har de otroligt goda kakor och bullar. Dessutom har de också riktigt goda sallader. Idag åt vi räksallad med ägg och avokado. Till detta får man också gott bröd. Pojkarna åt pannkakor. Och en del av våra sallader - i alla fall räkorna och äggen. I P1:s fall även en del av min bulgur. :)

Vi tänkte gå hem också, men eftersom klockan gick lite snabbare än vi tänkt oss så tog vi bussen hem. Vid 14-tiden skulle nämligen Hedda och hennes man komma över på en snabbfika. Jättekul att de tog en paus i barnrumsfixandet och ville komma hit. Jättefina tulpaner fick vi också.

Pusselbitarna var på bra humör när vi fick besök. Till viss del skulle jag misstänka att det berodde på att de fick spela x-box... :)

Ikväll blev det fixande nere i tvättstugan för mig. Jag passade på att röja bland den rena tvätten och slänga in ett par maskiner av den smutsiga. När jag burit upp den rena tvätten hjälpte P1 mig att sortera deras kläder och lägga in dem i rätt lådor. Snäll kille. Han valde även tröjan som han ska ha på sig när vi ska till förskolan i morgon, vi får se om han håller kvar vid det valet i morgon bitti.

De är riktigt sugna på att gå till förskolan i morgon. P2 sa att de ska se på TV där. Vi sa nej. P2 sa att de skulle spela TV-spel där. Vi sa nej. Jag hoppas att de fortfarande kommer tycka att det är roligt att gå dit. :)

Nu: dags att sova. Jag hoppas att du får en bra vecka!

3 kommentarer:

  1. Ha det så kul på förskolan! Önskar vi i Eklanda, Mölndal

    SvaraRadera
  2. Tack för träffen! Det var så trevligt! :)

    SvaraRadera