söndag 18 mars 2012

Söndagsutflykter

Vi har tagit det ganska lugnt i dag. Jag hade huvudvärk i morse när jag vaknade. Det kan ha något att göra med att P1 ropade efter mig redan 03.30 i morse. Efter att jag jag legat där inne ett tag började han snurra i sängen och halvropa om "neinei", d v s välling. Han brukar inte få det så tidigt, men jag var inte på humör att diskutera det med honom tio i fyra i morse. Han fick välling - jag fick sova. Win-win.

När jag vaknade på allvar tog jag en huvudvärkstablett och somnade om. Maken gick upp och städade tillsammans med Pusselbitarna. Vid nio-tiden ringde han upp på min mobil och frågade hur jag mådde. Då gick jag upp och så åt vi frukost.

Vid 11 åkte vi till Kista galleria. Maken klippte sig och sedan åt vi lunch. Jag hade egentligen velat göra slingor innan vi åker, men kände inte att vi hade den tiden. Vi får se om jag hinner i veckan någon dag. Om Maken är hemma från jobbet p g a sjukdom någon dag kan jag åka iväg medan barnen är på förskolan.

Kl 14 mötte vi upp P1:s kompis från öppna förskolan och hennes föräldrar vid Lekpalatset. Det blev ett par ganska intensiva timmar där och vi åkte hem först när Pusselbitarna var så trötta att de bara låg på en studsmatta och fnittrade. Jag borde ha tagit kort på P2 när han hittade ett rött diadem. Det passade honom mycket bra, men vi lämnade kvar det så ägaren kunde få tillbaka det.

Nu har vi ätit middag och det är dags att gå upp och duscha för att sedan gå och lägga sig. Pusselbitarna alltså. Jag tänkte nog vara vaken en timme eller så till. Om inte annat så för att kolla in Sporten senare. Vill se bilder från när AIK gick vidare. :) Har tänkt att börja packa väskorna också. Snart bär det av! Åh, så jag längtar!

Jag funderar på att låta pojkarna vaccinera sig mot Hepatit A innan vi åker. Barn blir tydligen inte sjuka, men de smittar. Jag tänkte att det kunde vara bra att inte låta barnen vara ev smittohärdar när vi kommer hem från Egypten... Vad tror ni? Maken ska också ta sin sista Twinrixspruta, så det skulle ju kunna göras samtidigt. Sedan ska jag också köpa lite förebyggande saker, vätskeersättning och sådant. Better safe than sorry... :)

5 kommentarer:

  1. Det är så länge sedan jag skrev något här att jag skäms men.. det blir så ibland särskilt som jag oftast läser bloggar någon gång i veckan och då från telefonen, ett jäkla oskick egentligen.

    Den ena syrrans man är egyptier. Han säger att det som turister oftast blir sjuka av är att de inte tvättar händerna när de tagit i pengar och handtag. Inte alltid mat utan pengar och handtag. Kan vara bra att minnas :)

    En fråga också.. är det annorlunda regler för er som har adopterat vad gäller förskola och f-ledighet? Jag menar vanligtvis får man ju inte vara f-ledig och ha barnen som man är f-ledig för på förskola så hur har ni löst det?

    Sedan undrar jag över spira, är det en öppen förskola för de i Stockholms län bara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner igen det där med att läsa bloggar från telefonen, man blir dålig på att kommentera. :)

      Det där med sedlar kommer jag ihåg från sist gång vi var i Egypten. Har för mig att de varnade oss redan på flyget om att använda mycket handsprit.

      Barnen har s k allmän förskoleplats och det innebär att barn från tre års ålder kan vara på förskola tre timmar/dag. Då kan jag ta ut föräldrapenning för halva dagen istället, så föräldrapenningen blir således halverad.

      Spira är en öppen förskola för adopterade barn i Stockholms *stad*, till och med. Måndagar är det dock öppet för barn i Stockholms län.

      Radera
  2. ah jag visste inte att man kunde lösa det med halverad f-penning men det var ju himla smart!

    får du ta ut halv f-penning för två barn samtidigt är min nästa fråga, inte för att jag hamnar i den sitsen men jag är faktiskt alltid nyfiken på hur saker fungerar och man vet aldrig om man kan behöva sådan information någon gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, bara för ett åt gången. Du har rätt, man vet aldrig när info behövs. :)

      Radera