torsdag 24 januari 2013

Ett mail jag fick...

INBJUDAN TILL WORKSHOPS
Workshopen vänder sig till dig som har adopterat för minst ett år sedan. Barnen kan vara mellan 1 och 20 år. Vi vänder oss till dem som bor i Stockholms stad eller som har slutit avtal med oss, Nacka kommun. Samtalsledare är Anna Amazeen, master i socialt arbete och adopterad från Pakistan. Hanna Wallensteen, fil kand., i psykologi och adopterad från Etiopien. De har en lång erfarenhet av professionella möten med adopterade och adoptivföräldrar. De vill gärna diskutera följande två teman med er föräldrar:

Anknytning, varför är det så viktigt?
Alla knyter an, men på olika sätt. Hur kan det se ut? Vad är svårast att möta som adoptivförälder hos sitt barn och hur kan vi se det svåra som anknytningsmöjligheter? Varför kan det vara svårt att möta vissa beteenden och känslor hos barnen? Vi reder ut begreppen och du får möjlighet att reflektera och diskutera kring begreppet anknytning. Du får också konkreta verktyg för att stärka anknytningen.

Tid: 14 mars, kl 18.00-21.00.
Plats: Skånegatan 75, 1 tr (Spiras lokaler), portkod 77 14.
Anmälan: senast den 5 mars till adopterad@stockholm.se
Kostnadsfritt!

Rasism och annorlundaskap
Hur är det att leva med vitt som norm och hur påverkar det självkänslan hos adopterade? Hur är det att avvika från normen på andra sätt? Hur kan man bemöta välvilliga såväl som illasinnade kommentarer grundade på okunskap, fördomar eller rasism? Kan vi prata om detta i adoptivfamiljen och i så fall hur? Här får du ett tillfälle att undersöka nya och gamla situationer och får konkreta idéer om hur du och ditt barn kan hantera dem.

Tid: 23 april, kl 18.00-21.00.
Plats: Skånegatan 75, 1 tr (Spiras lokaler), portkod 77 14.
Anmälan: senast den 5 mars till adopterad@stockholm.se
Kostnadsfritt!
Vid frågor maila oss gärna; adopterad@stockholm.se
Varmt välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar