onsdag 19 september 2012

Veckan som varit - so far

Idag fick jag min arbetsdator och blev genast lite småförälskad. Våra elever ska få ta hand om varsin dator från och med om två veckor ungefär och jag har alltså ett par veckor på mig att hitta på ett gäng bra uppgifter till dem så de kan arbeta med sina datorer och inte bara gå in på Facebook... :)

Nej, då, de kommer nog att få bra användning för dem. I synnerhet när de flesta eleverna säger at de inte gillar att skriva eftersom de har så dålig handstil.

Jag håller på att leta rätt på bra böcker till eleverna att läsa på svensklektionerna när uppgifterna är klara. Har ni möjligtvis några bra förslag på lättlästa, intressanta böcker till 15-19-åringar? Bibliotekarien på skolan har lagt undan ett gäng böcker till mig, har hon sagt, men jag har inte hunnit gå dit ännu.

På vägen till skolan hittar man följande stilleben. Det är alltså en barnoverall + en mössa som satts fast på en trehjuling och placerats vid ett övergångsställe.


Titta här så verklighetstroget det ser ut. I och för sig såg jag idag när jag gick förbi att bilarna körde rätt fort förbi i alla fall. Jag hade nog hajat till ganska rejält om jag såg detta när jag var ute och körde bil.

Vad tycker ni - smart eller läskigt sätt att få någon att sänka farten...?

Jag pratade med en kollega om det här idag, hon hade reagerat mest på att det såg ut som om barnet var fasttejpat... :)

2 kommentarer:

  1. Är inte lärare så jag är osäker på vad som faller inom kategorin lättläst? En liten chock av Johanna Lindbäck tyckte jag var rätt kul och lättläst. En av mina absoluta favoritböcker finns på svenska nu, Jellicoe Road av Melina Marchetta. Vet dock inte vad översättningen heter. Boktjuven av Markus Zusak var också mycket bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Jag ska kolla upp dem. "Jellicoe Road" köpte jag själv förra helgen, men har inte börjat läsa ännu.

      Lättläst i det här fallet är just lättläst. Jag har flera elever som egentligen aldrig läst några böcker och jag vill få dem att se att det är något underbart.

      Radera