söndag 15 mars 2009

Söndag

Riktigt skönt ute idag. Jag promenerade hem från Spånga centrum tidigare idag och det var inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara.

Planen idag har varit och är alltjämt att diska, tvätta och skriva på mitt evighetsarbete om släkten Vasa. Jag ser ljuset i slutet av tunneln, måtte det snart vara över!

Mitt eviga sällskap är, som vanligt, Spotify. Just nu har jag snöat in på Alice Cooper, Bruce Springsteen och U2. Jag är sugen på att kolla biljetter till de sistnämnda på Blocket, men jag avvaktar lite.

Helgen, eller snarare gårdagen, var lite stressig. Först provvaktande, sedan fika med Svärföräldrar och slutligen schlagertittande med J&M. Idag är det lugnare. Dock kommer J hit med alla barnen i eftermiddag när hennes hem blir invaderat av ett gäng galna pokerspelare, Maken inkluderad.

Jag köpte en ny bok igår när jag skulle sitta provvakt, eller ny och ny... Ny för mig i alla fall. Det handlar om Barack Obamas första bok, Min far hade en dröm. Och den är bra. Han skriver på ett målande och medryckande sätt. Jag har kommit in en bra bit i boken, nu läser jag om hans första tid i Chicago. Återkommer när jag läst klart den.

För övrigt har jag fortfarande inte fattat att den svenska folket röstade fram en Joplin-kopia (som jag, for the record, älskar) och en operalåt som årets bästa schlagerlåtar. Det fanns en enda klassisk schlagerlåt i startfältet igår och det var Molly. Och det var väl den enda som jag trodde mindre på som vinnare än operalåten.

Men visst. Låten kan säkert stå ut mot andra bidrag i Moskva. Frågan är bara - Är det helt positivt...? Hon verkar grymt cool dock.

Slutligen tyckte jag att det var intressant att jag och Maken gillade samma låtar igår, Både af Ugglas och EMD. Lite scary dock, det har aldrig hänt förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar