fredag 7 november 2008

West Wing

Allt kommer tillbaka till min bästa favvoserie genom tiderna. Vita huset (The West Wing). Jag läste om Obamas nye stabschef, Rahm Emanuel, när det slog mig att beskrivningen av honom lät misstänkt lik beskrivningen av Josh Lyman, vice stabschef till president Bartlet och senare även stabschef till president Santos. Emanuel beskrivs i Aftonbladet som "en tuff och taktisk politiker som åstadkommer resultat". Lyman kallades "Bartlets bulldog" vid flera tillfällen i Vita huset.

Och mycket riktigt, Emanuel var tydligen en inspirationskälla till rollfiguren. Ännu ett bevis på att den fiktiva världen är lik den riktiga.

Jag vet, jag sparkar in öppna dörrar, men tyckte att det var kul. Jag kände inte till just denna inspirationskälla tidigare.

En kul tråd på forumet för Vita huset är för övrigt "100 things we learned from The West Wing". Den hittar du här. Eventuellt behöver du vara inloggad för att läsa den, men då tycker jag att du ska skaffa en inloggning där. Min favorit är #2: "If you have a plan to fight inflation, don't keep it a secret."

jag vet vad jag ska göra i helgen nu. se X antal valda avsnitt från de olika säsongerna (men inte 1 eller 2, för de har J på jobbet lånat).

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag kan inte annat än hålla med dig om Vita huset är den bästa serien som jag någonsin har sett.

    /Nicklas
    http://nicklassandstrom.blogg.se/2008/november/saknaden-efter-vita-huset-ar-stor.html

    SvaraRadera
  2. Jo men, den hade ju allt. En serie som man kan se om - och om - igen. Jag kollade in ditt inlägg om WW, lyckost du som sett de sista avsnitten så pass nyligen. :)

    SvaraRadera