tisdag 18 november 2008

Kulturveckan i stora drag.

Det här blir en vecka fylld av diverse kultur. Kul!


Jag började redan igår med att gå på en öppen repetition av Charlotte Löwensköld på Stadsteatern. Premiären ska äga rum den 20/11 på Lagerlöfs 150-årsdag. Kan inte påstå att jag läst någonting från hennes trilogi Löwensköldska ringen. Det enda jag visste om föreställningen innan jag gick dit var texten på hemsidan:

Det är sommar och Charlotte Löwensköld är lyckligt förlovad med prästen Karl Artur Ekenstedt som nästan älskar henne mer än han älskar Gud. Bara några dagar senare är allt förändrat och förlovningen uppslagen. Vad har hänt?

Charlotte vägrar att tro att den gamla förbannelsen mot släkten Löwensköld har något med saken att göra. För vem blir hon då? En marionett i händerna på mörkrets krafter.

Charlotte Löwensköld är en psykologisk rysare om kärlek, hämnd och försoning.

Jag ska försöka att se om pjäsen när den har haft premiär. Bra skådespelarinsatser, i synnerhet av Gunilla Röör och Gustaf Hammarsten. Pjäsen verkar i synnerhet kräva ganska mycket av de två.

Idag är det då äntligen dags för att gå och se Quantum of Solace. Maken fick fribiljetter och därför har vi inte sett den ännu. Men nu... :)

Klockan 18.00 kommer jag att befinna mig på Park. Tydligen ska det vara något om pensionsförsäkringar eller något först, men det viktiga är att jag ska på bio!

Det enda som är synd är att jag inte har sett om förra filmen nyligen. Den här ska ju utspela sig ganska direkt efter Casino Royal och då kan det vara bra att ha sett om den. Jaja, det får blir som det blir. Daniel Craig, here I come!

På torsdag blir det förhandsvisning av Die Welle (The Wave). En nyinspelning av en film jag såg för länge sedan, baserat på en bok som jag verkligen tyckte om. 1967 genomförde en lärare i Kaliformien ett experiment i sin klass. När de under en lektion gick igenom Hitlers väg till makten var eleverna tveksamma till hur denne lyckades få med sig det tyska folket. Då skapade läraren en egen diktatur.

Om det inte vore nog så kommer ju även den förlängda versionen av Sex and the City i veckan. Happy happy joy joy...

2 kommentarer:

  1. Roliga grejer! Men gillade du Löwensköldska eller var det mindre imponerande?

    SvaraRadera
  2. Jo, jag gillade den. Lite mycket vålnader kanske, men en typisk nittiotalistisk pjäs. Jag har inte läst boken, men ska göra det nu. Skådespelarna gör som sagt också ett bra jobb.

    SvaraRadera