söndag 5 augusti 2012

Utmattad

Sista dagen här har gått i ett rasande tempo. Vi började med att konstatera att mammas modem inte fungerade i den hyfsat nya dator som vi hade med oss till henne. Gråt och tandagnisslan från min sida som verkligen ville att hon skulle ha en nyare dator. Till slut orkade jag inte med den gamla datorn längre - hur seg som helst - och vi åkte in till stan.

Väl därinne tänkte jag göra ett sista försök att hitta ett modem som kunde funka med Windows 7 och hittade ett - var annars - på Kjell & Co. Priset? T o m killen som hjälpte mig hitta det hajade till när han såg att det kostade 600:-. För ett 56K ring-uppmodem. Vi fick hans personalrabatt, men det var dyrt i alla fall. Jag fick dessutom ett löfte om att kunna lämna tillbaka det om vi testade och såg att det inte funkade.

När vi kom hem testade vi och det funkade inte. Då gjorde jag en liten justering i alternativen - och då funkade det! Det är inte snabbt, men i alla fall snabbare än tidigare. Jag och Maken hade nästan bestämt oss för att det skulle gå snabbare om vi hämtade hem mammas e-post och skickade den till henne i kuvert... :-)

Syster K och svågern kom upp och hjälpte oss flytta runt diverse saker, bland annat datorbordet till entréplan. Sedan åt vi en massa räkor, goda såser, ost och kex. Sååå trevligt!

Nu ska jag sova, med tvivelaktigt sällskap av huvudvärken jag har haft hela dagen. I morgon bitti blir det packning, sedan bär det av hemåt för denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar