
Två sorters godis gjordes - karamellfudge och marängsnöbollar.



Marängsnöbollar:
ca 30 st
5 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl vatten
1 krm salt
2 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl kokos
Koka upp socker, sirap, vatten och salt till 150 grader. Ta starkt bräckprov (droppa sockerlag i iskallt vatten, lyft upp, om hård och spröd och går att bräcka sönder är temperaturen rätt). Dra kastrullen från värmen.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Häll långsamt i den heta sockerlagen under kraftig vispning. Fortsätt vispa ca 10 min till en tjock massa.
Avsluta med att vispa i vaniljsocker.
Forma små bollar med blöta händer. Rulla bollarna i kokos.
Ställ in i kylen minst 30 min. Kokosen kan bytas ut mot t.ex. strössel.

Nu är det ölprovning. Det blir fler och fler flaskor för varje år...

Receptet på fudgen kommer i morgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar