lördag 1 december 2012

Pysseldag, del 2

Årets pepparkakshus blev... En raket. Lägg märke till den kvinnliga astronauten ner till höger.


Årets ölprovning blev ännu en gång en massiv händelse. Vid detta inläggs publicerande var vinnaren ännu inte korad - jag återkommer med resultat.


Kvällens godis blev Cookie dough tryfflar. Jag och A1 rörde ihop. Och provsmakade. Ganska mycket, faktiskt. Hur gott som helst, rekommenderas!

Före chokladdopp:


Efter chokladdopp:


Cookie dough-tryfflar</ins>

110 g smör
½ dl strösocker
1 dl farinsocker
2 msk mjölk
½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl chocolate chips (eller hackad choklad)
150-200 g choklad

1. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker (ca 3 min).
2. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.
3. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner chocolate chips.
4. Forma degen till små bollar på ett bakplåtspapper. Ställ sedan in dom i frysen i ca 30-60 minuter.
5. Smält chokladen och doppa dom frusna bollarna i chokladen. Strö gärna på lite strössel också. Låt tryfflarna stå och stelna på ett bakplåtspapper. Förvaras sedan i kylen.

Receptet hämtat från Shop-a-holic mom on a sugar rush, som i sin tur hittat det på Bakerella. Gör dem!


1 kommentar:

  1. Vilket fint " pepparkakshus" ni gjort.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera