måndag 13 april 2009

The wedding date

På påskafton var jag och Maken hos Brodern med familj. Förutom trevlig samvaro - som alltid - såg jag även en film jag varit lite sugen på att se ett tag nu. The wedding date med Dermot Mulroney och Debra Messing (från Will & Grace). Det är en typisk "feel good-film" och det var exakt vad den fick mig att känna. Jag gillade den ganska ordentligt.

Vissa nackdelar fanns dock. Den största var att den sändes på TV4. Hur många reklampauser kan den där kanalen trycka in egentligen?! Jag tror att jag sagt det förut, men i fortsättningen kommer jag att spela in allt jag ska se på den kanalen och spola bort all reklam.

För det andra är jag inte heller helt såld på det där Pretty woman-temat som genomsyrar filmen. Den godhjärtade lyxescortmannen som självklart räddar upp allt. Kul att det är omvänt och inte en kvinna, men ändå lite lättköpt handling.

Men visst, jag gillar den. Handlingen är enkel. Kat ska vara brudtärna på sin systers bröllop i England och hennes ex - som dumpade henne 7 år tidigare - ska vara best man. Hon måste alltså visa att hon är lyckligare än någonsin och tillsammans med en ny man. Problemet är att hon inte har någon, men hon hyr en, Nick. Han får en mycket geneös betalning och de verkar otroligt kära. Men hur är det egentligen med exet? Ångrar han sig...?

Dermot Mulroney *är* en favorit. Jag gillar honom som bara den, ända sedan Min bästa väns bröllop. Jag menar fortfarande att han väljer fel...

J slår mig dock. Hon har gillat honom sedan The Thing Called Love. Hon visade den för mig häromåret och visst, han är bra där också.

2 kommentarer:

  1. Åh The Thing Called Love! En sån där okänd (?) men braig film. En av mina favvisar :)

    SvaraRadera
  2. Jo, den är bra. Hade inte hittat den om det inte var för kompisen, tror jag.

    SvaraRadera