måndag 14 maj 2007

När jag kom hem från jobbet blev jag lite skraj. Jag fick ett brev från min bank där det stod att mitt kort, eller kortnummer, eller nåt i den stilen kunde vara skimmat och att jag skulle få ut ett nytt kort. Hallå?! Jag ringde dem och *förhoppningsvis* får jag det nya kortet + kod innan vi åker utomrikes*. Som tur är så spärras inte det gamla förrän nästa vecka, så i nödfall kan jag ha det gamla bara över helgen.

Jag gick in på bankens hemsida och där stod följande:

Det är ett kassasystem som används i affärer och restauranger som lagrat kortnummer vilka kriminella kan ha kommit över. Vi har kartlagt vilka av våra kort som använts i kassasystemet. Det rör sig om ca 20.000 kort och det är dessa som vi nu byter ut.

Berörda kunder kommer att informeras via brev i början av vecka 20. Några dagar senare skickas ett nytt kort ut via rekommenderad post.

De kunder som inte får något brev, kan fortsätta att använda sina kort som vanligt.

Ett system som används i affärer och restauranger?! Det låter ju väldigt säkert. När jag ringde Kortservice frågade jag om det var p g a att jag handlat på Internet. Det var det inte. Internet är alltså säkrare än någon affär eller restaurang i Stockholm**.

Det enda jag kan vara hyfsat säker på att det handlar om något ställe som Maken inte varit på. Han har nämligen inte fått något sådant brev. Det här känns faktiskt ganska olustigt...

* Kontamination så det skriker om det, jag vet.
**OK, så det finns några att välja på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar