fredag 5 juli 2013

Torsdag kväll

Sitter i soffan och slösurfar lite. Maken är förkyld/allergisk/allmänt slutkörd och ligger bredvid mig i soffan och har ojat sig en aning. Han kollar på något program på National Geographic om någon fängelserymning. Eller... kollar och kollar... Han snarkar, så det är väl kanske inte så mycket med tittandet, men jag orkar inte byta. :)

Jag har gjort en sats med makroner från Panduro nu och de blev rätt OK. Lite mer kompakta än de jag gjort själv från scratch, men som sagt helt klart ätbara. Jag färgade dem blå denna gång.

De var lite väl länge inne i ugnen. Enligt deras instruktioner skulle kakorna vara inne i ugnen 20-25 minuter. Om jag jämför det med det recept jag använt mig av tidigare (Leilas makroner) så skulle de vara inne i ugnen 12 minuter. Lite väl stor skillnad. Jag misstänkte att det skulle vara lite väl lång tid så jag hade dem inne i ugnen i 16 minuter. Även det var egentligen för mycket, de blev lite missfärgade, som ni kan se här nedan.



Främsta anledningen till att jag köpte den här mixen var att jag ville se lite hur tjock smeten ska vara. Jag tycker att de jag gjort från scratch varit lite väl rinniga och svåra att spritsa ut på plåten. Nu har det dock blivit klart bättre när jag har min silikonmakronplatta. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar