måndag 17 juni 2013

Måndag...



Jag lade upp den här bilden på FB igår. Direkt kom det en kommentar om hur otroligt bra vi lärare har det som inte behöver jobba på sommaren och ändå har så hög lön. Ursäkta? Anledningen till att vi inte behöver jobba på sommaren är att vi jobbar mer än heltid under resten av året. Och hög lön? Nja, det kan jag inte påstå.

4 kommentarer:

  1. Det kommer alltid låta så. Tio veckors sommarlov! Eller hur... När man förklarar att vi faktiskt jobbar exakt lika många timmar på ett år, som de andra "vanliga" arbetarna, får man i stället höra att vi har så många lov. Men det är ju inarbetad tid!!! Och vi kan minsann inte ta semester NÄR vi vill. Vi MÅSTE ju vara lediga på loven, vare sig vi vill eller inte. Vill man åka på en billigare resa, utanför säsong, får man minsann ta tjänstledigt utan lön.

    Men det kommer nog folk aldrig att förstå.

    Och vi ÄR underbetalda!!! Inte konstigt att så många flyr yrket (eller i alla fall funderar på det).

    KRAM på dig i alla fall!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Lika stor kram tillbaka. :) 45 timmars arbetsvecka är inte så kul heller - och då gäller det ju att allt verkligen blir klart på den tiden, för övertid får vi ju inte...

      I höst börjar jag med semestertjänst igen, men lönen blir inte så värst mycket högre trots att alla lov försvinner...

      Radera
  2. Min sambo är också lärare och det är samma sak där! Han jobbar ju 45 timmar i veckan, jobbar in den sk. ferieledigheten! Jag är bara avundsjuk på hans ledighet, skulle aldrig vilja byta resten av året och lönen - NÄE, den är INTE hög!!! Och resorna som Hönsamaja skriver om, de måste göras när det är som dyrast - sommarlov, höstlov, jullov, sportlov och påsklov. Nix, ni är sååå värda er ledighet!!!!!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis - inarbetandet av ledighet är inte så kul. Jag har inte haft semestertjänst på ett par år nu, men jag gillar det inte. Mycket arbete och inte så värst mycket ledighet - men nu kan jag i alla fall ta ledigt med gott samvete och åka iväg på en liten weekendresa i höst när det inte är höstlov och därmed kunna få tag i lite billigare biljetter. :)

      Radera