torsdag 27 maj 2010

Inget glassrån...

...utan ett alldeles riktigt rån. Bukowskis har blivit rånat av tre män. De har tydligen fått med sig smycken för 12 miljoner kronor. OK. Hur mycket smycken var det de hade på Bukowskis egentligen? Jo, enligt citat i AB:
I lördags öppnade visningen för Bukowskis klassiska vårauktion som påbörjas den 1 juni. Bland annat ska det auktioneras ut 300 smycken till ett samlat utropsvärde av 12 miljoner.
...borde de då inte säga att *alla* smycken till auktionen är stulna, om de nu stulit smycken till ett värde av 12 miljoner?

Förlåt, jag är petig och hade iget annat att göra. Min uppsats är nämligen inlämnad *jubel och skönsång* Det jag rent spontant känner när jag läser artikeln är annars att det var riktigt schyssta juveler (foto: Bukowskis auktionsverk).


Det finns annars riktigt trevliga tavlor där just nu inför auktionen, både med signatur August Strindberg och Carl Larsson. Jag skulle gärna ha en Strindberg på väggen., om det inte var för att han oftast målade så murrigt (Foto till höger ur Bukowskis auktionskatalog). Jag gillar hans målningar, men de är som sagt ofta mörka och skildrar ofta oväder.

Ps.
Nämnde jag att jag skrivit klart och skickat in min uppsats? Gissa hur stolt jag är för att den *äntligen* är klar? Och älskade Maken, juveler eller en dator vore inget dumt sätt att fira detta faktum *hint, hint*

Editering: AB uppdaterar artikeln kontinueligt och har redan ändrat formuleringen i texten till:
Rånarna fick med sig hela vårauktionens smycken till ett utropsvärde av 12 miljoner kronor.
Tack, då är jag nöjd. Ordningen är återställd.

2 kommentarer:

  1. Grattis till färdig uppsats, imponerande! Kul att konserten ovan blev lyckad. Hoppas du kan vara ledig i helgen! Kram :)

    SvaraRadera
  2. Tack snälla! Och som Fylking plägade säga: *äntligen*!

    SvaraRadera