onsdag 4 juni 2008

filmvisning


Jo, jag glömde ju det här. Jag var på testvisning av en ny film igår. Filmen hette Rallybrudar och jag var hyfsat säker på att jag inte skulle gilla den. Det kändes som om det skulle bli en ännu en halvkass svensk flabbfilm. Jag hade fel. Den var faktiskt helt OK, t o m riktigt bra på sina ställen.

Något som jag gillade och tyvärr glömde att ta upp i mitt formulär var fotot. Den utspelar sig i Torsby, Värmland i slutet av 1960-talet och det kändes emellanåt som som det handlade om journalfilmer från den tiden. Snyggt filmat med tidstypiska färger!

Jag gillade verkligen ena tjejen som var med, Marie Robertson. Jag tyckte hela tiden att jag kände igen henne och nu när jag sökte på IMDB kom jag nog på var jag sett henne förut. I en av de sämsta filmer jag sett. Heartbreak Hotel. (Nej, jag tänker inte länka till den av någon anledning över huvud taget. Den filmen ska inte få mer uppmärksamhet av mig än så här.) Precis den som jag rådissade inför A1 när jag berättade hur mycket bättre den här filmen var i jämförelse... Typiskt.

Den här artikeln från Expressen om skådespelartillsättningen är för övrigt ganska kul. Rubriken lyder: "Per Graffman spelar rallyförare" men om man läser en bit ner i artikeln så står det att han spelar en veterinär. Skönt att rubriksättarna kontrollerar texterna ordentligt...

Kolla gärna in första (?) pressreleasen, men det är inte mycket som stämmer, förutom det där med Birgitta. Kul att se hur en film kan förändras från första pressreleasen till slutprodukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar