söndag 12 maj 2013

Min lördagskväll...


Jo, men jag var ju på Friends Arena igår igen för att se Bruce Springsteen för andra gången denna omgång, tredje gången sammanlagt. Den här gången tog jag bilen och hoppades på att hitta en parkeringsplats i området runt arenan. Och det fick jag. I grannstaden, Sundbyberg.

När jag stod vid Näckrosens tunnelbanestation och väntade på J blev jag lite av en inofficiell guide, flera personer kom fram till mig och frågade var den där Friends arenan låg någonstans. Dessutom träffade jag bästa kollegan från jobbet - och hennes man som fått biljetterna i födelsedagspresent av henne. :)
Det var liksom inga problem att hitta till arenan. Följ strömmen, liksom...
När vi väl kom till arenan var det lätt att hitta till den gate som vi skulle in i. Vi gick på ganska bra framåt, men kom aldrig längre fram än så här:
Precis innan konserten började. Framåt...
...och bakåt. Själva ljudet var inte så jobbigt, bara de män bakom oss som envisades med att försöka överrösta först publiken och senare även Bruce med småprat och skämt.  

Och så började han och det var alldeles... underbart. Hela publiken var taggad från början och ville verkligen att det skulle bli en toppenspelning. Och det var ingenting om vi jämför med hur taggat bandet - och Bruce själv - var.

Modigt att gå på schen i ljus skjorta och väst. Efter typ två låtar var den synligt svettig och efter en halvtimme var den genomsvettig. Han gav allt!

56 840 i publiken. Så coolt!










Texter i Aftonbladet härhär och här och Expressen här, här och här (vad ska de skriva om nu när Bossen rest från stan...?). Från Aftonbladet:
Vi kom tillbaka i kväll för att vi fortfarande har ett uppdrag. Vi vill tjäna er. Vi vill skicka hem er med hand­ont, ryggsmärtor, med fötter som är ömma av dans och med stimulerade könsorgan, sa han från scenen
Tja, tre av fyra är rätt bra. Och om jag ska vara ärlig blir det nog snarare tre och en halv... :)

Tack för två underbara kvällar! Gårdagen var den bästa jag varit med om på länge. På flera ställen har jag läst att det här var den sista spelningen med Bruce Springsteen på länge. Jag hoppas - av hela mitt hjärta - att de har fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar