onsdag 15 maj 2013

Allvarligt talat...?

Det här är inte OK någonstans. Jag läste om det här igår på En blommig tekopp, och bilderna som AB visar upp är inte direkt de värsta. Unisex? Visst, om mannen ska vara uppklädd och kvinnan vara avklädd...

11 kommentarer:

  1. Så sjuka ideal vi (DE) ger våra barn och unga!

    SvaraRadera
  2. Eeeh! Mycket märklig syn på man och kvinna!

    SvaraRadera
  3. Jag fattar bara inte varför man inte kan göra reklam för en vara på samma sätt oavsett om det är en kille eller tjej på bilden? Att ett plagg används ungefär likadant för en kille och en tjej - är det inte det som är unisex?

    SvaraRadera
  4. Jag blir så trött på alt sånt här. Hur kan någon människa med sina fulla sinnen i behåll tycka att det är en vettig reklam. Och en av de värsta sakerna är ju att American Apparel är ett stort, internationellt klädföretag. Så tydligen fungerar ju deras marknadsföring... Att vara feminist har fått en så negativ klang, men att kämpa för allas lika värde är ju helt avgörande; det visas tydligt i den här reklamkampanjen. är du feminist? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3183/ar-du-feminist

    SvaraRadera
  5. Har ni ens kollat på hemsidan? Kollar ni på unisex första sida så är det samma för män och kvinnor dvs båda är påklädda. Sen finns det olika slideshows som fotografen har tagit på ett annat sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym: Om vi har...? Om man söker på en och samma skjorta är det helt olika bilder som tagits beroende på om det är män eller kvinnor som fotograferats. Man: http://store.americanapparel.net/product/?productId=rsafn400 Kvinna: http://store.americanapparel.net/product/rsafn400w.html (hoppas att länkarna fungerar)

      Säg mig: Varför behöver 4 av 5 bilder på kvinnor vara uppknäppta och mer eller mindre nakna, medan 5 av 5 bilder på männen är helt påklädda?

      Radera
    2. Håller med att de länkarna du länkande är fel, dvs det borde vara samma för män och kvinnor, men de bilderna som aftonbladet har är vilseledande då om man letar upp skjortan så är bilderna samma. De har bara valt ett specifikt slideshow för kvinna delen av skjortan i detta fall Jennifer Åkerman.

      Radera
  6. Kvällstidningar gör allt för att sälja. Inget nytt under solen där. Det som stör mig mest den här gången är faktiskt att det inte ska behöva vara sådana bilder för att sälja en skjorta någon gång. Och går man in på själva varan så syns de bilderna direkt.

    SvaraRadera
  7. Testosteron byggde civilisationen. Män är skaparna, tänkarna och uppfinnarna. Se dig omkring, allt som finns i denna värld har män byggt. Kvinnor har aldrig gjort någonting av värde. Det är dags att kvinnor slutar att rida klagandes på mäns ryggar genom livet.

    SvaraRadera
  8. Det där var nästan det roligaste jag läst någonsin. Testosteron brukar annars ha en tendens att *förstöra* civilisationer.

    SvaraRadera
  9. Men är du sann eller kära hlewagastis?! Ja, det har funnits en djälva massa män i världens historia men beror det på att ni är så fruktansvärt fantastiska och kvinnor är så fruktansvärt ofantastiska? Det är ju bara tack vare ert ständiga förtryck av några som avviker från normen av en vit (kränkt?) man och er tendens att klia varandra på ryggarna som det ser ut som det gör. Det har funnits en hel bunt med framstående personer i historien som inte har passat in i den vita manliga normen som har betytt mycket men de har ju valts bort i historieskrivningen. Du kan ju börja med att kolla upp Marie Curie och hur hon behandlades i sin samtid. Och sen kan du ju gå vidare därifrån men undvik böcker som har titeln "Vita män som bara tycker att dom och andra vita män och deras handlingar är av värde". Och så kan du ju öppna ögonen och se världen för vad den är utifrån en kvinnas perspektiv. Och då kan du ju börja med att googla "våldtäkt sydafrika" eller varför inte "våldtäkt med flaska umeå" eller "kvinnors rättigheter historia" och se hur den fantastiska mannen har behandlat kvinnor genom tiderna. Blir du stolt? När du är färdig med det kan du öva dig på att tänka utanför den lilla lådan du uppenbarligen du sitter i. Men det är väl att hoppas på för mycket...

    SvaraRadera