fredag 31 augusti 2007

Mitt liv i Googlebilder

Jag har sett det här på så många sidor nu. Det är som jag heter: Varför inte jag också? Ursäkta kvalitén på bilderna, det var inte många bilder som jag ville spara (förutom nummer sex). Besvara frågorna genom att söka på svaret i Google, bildsökningen. Ta den första bilden du får fram för varje svar. Häpp!

Födelseår:








Sexuell läggning:










Vad söker jag hos en partner?








Förnamnet på min första hemliga barndomsförälskelse (Som vanligt har killen på bilden inget med brevet att göra):











Det sexigaste yrket:








Den hetaste kändisen:









Vad gör mig avtänd?









Förnamnet på den jag hade mitt första riktiga förhållande med:
















Ett kärlekspar på film TV som jag gillar:










Förra inlägget var nummer 500, och jag märkte inget! Attans. Det är ungefär som när kilometermätaren på bilen håller på att slå om till ett jämnt nummer och jag glömmer att kolla precis då. Jag tänkte ha ett fyrverkeri som visar hur glad jag är, men... Nej. Jag kör en sång istället. Hipp Hipp!


TV i höst

Den 24 september börjar Grey's anatomy sin fjärde säsong i USA läste jag på TV-bloggen. Yay! Det ska blir riktigt kul att se de nya avsnitten, jag gillar verkligen den serien.

TV 4 börjar sända Heroes nästa vecka, 5/9, och den ska jag nog se på. Jag vill se House också, men jag behöver se hela säsong 1 först. jag få nog se till att maken börjar kolla på den också. Jag lyckades ju med Grey's, så det finns en chans.

Upp till kamp av Peter Birro ska jag se, den börjar på måndag. Läs här och här om den, t ex. Jag är född lite för sent för att verkligen ha upplevt den tiden, men jag har en grön-brun-orange sparkdräkt hemma hos moderskapet som i alla fall bevisar att jag var med på ett litet hörn...

Det sista av Sopranos har vi programmerat in på dekodern, så det är fixat. Det ska bli intressant att se klart den!

Camilla Läckbergs båda böcker Isprinsessan och Predikanten har ju filmats och visas i två avsnitt var i november månad. Den 2 och 9 november visas Isprinsessan, 16 och 23 november visas Predikanten. Personligen tycker jag att Predikanten är den bästa av de böcker hon skrivit. Jag ser fram emot att se personerna väckas till liv. Ick, nu låter det som om det vore en zombiefilm eller något liknande...

Sedan har vi ju Studio 60 on the Sunset Strip. Jag gillar verkligen serien, men nu i början är det ju mest inkörning av karaktärer. Jag önskar att den fick en andra säsong i USA, nu blev det ju inte så. Det hade kunnat bli bra. Inte som West Wing, men ändå bra.

Slutligen vill jag slå ett slag för en pjäs jag hittade på SVT. På lördag 6 september, 21:15, visar SVT2 Fika med Ibo 2. Det är Oktoberteatern i Södertälje (Sö'tälje om du bor i närheten) som skådespelarna kommer från. jag såg dem för några år sedan när jag arbetade på en skola i trakten och jag blev helt förälskad i deras föreställningar. Måste ses på TV, de får inte läggas ut på nätet i efterhand (fan också). Programbeskrivningen:

Det kan handla om aktuella företeelser som glykemiskt index, konstsim, Per Gessle, att flytta hemifrån och att vara för snygg. Detta avhandlas i rask takt till toner av allt ifrån persisk disco till Beethoven, via Di Leva och katalansk funk.
Ja, men då så! Let's boogie!
Äntligen helg! Jag är medveten om att jag inte har skrivit alltför mycket här på ett tag, men det har varit mycket, både på jobbet och kvällstid. I fortsättningen ska jag verkligen försöka skriva mer igen.

Jag hade rätt, FaceBook har visat sig vara lite av en fälla. Det finns ganska många saker att pyssla med där. Alla i princip ointressanta, men om man sitter vid datorn en kväll kan det vara mycket underhållande.

I dag hade vi vårt första vinlotteri på jobbet. Sammanlagt 11 flaskor. Hur många jag vann? Noll. Nada. Rien. Eller hur det nu stavas. Men ja ä inte bitter... Jo, faktiskt. Jag hade spanat in en eller två av de förbaskade flaskorna. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Jo, men det här kan nog bli något värt att se. Det jag undrar är hur de sjunger. Colin F vet jag kan sjunga, bra t o m. Men de andra? I synnerhet Stellan Skarsgård.

torsdag 30 augusti 2007

Jaha, då var det nästan vinter då'rå... Kunde vi inte fått en varm och skön höst också? Det måste vara någon sorts rekord att det redan snöat i Kiruna.

Något klart mer positivt är att jag har börjat träna idag! Jag säger som Nemi i en seriestripp (ursäkta norskan):

Hahaha, det passar ju.
Han är faktiskt ganska rolig, Sveriges bästa manliga komiker...




onsdag 29 augusti 2007

Aftonbladet: Inget åtal mot Stureplansprofiler

Allvarligt talat. Allvarligt talat! Hur i helvete kan de här personerna släppas??? Sådant här gör mig förbannad.
"Den samlade bedömningen gör att det inte går att bevisa att de gjort sig skyldiga till brott..."
Vad mer behöver man göra för att bevisa? Skadorna finns där, för alla att se. Hur många gånger till kan han göra om det innan han åker fast för det? Måtte de åka dit så att det sjunger om det. Om det finns en sak jag hoppas på och önskar just nu så är det att de åker dit.

Hur kan de släppas? Finns det över huvud taget ingen rättvisa i det här landet. I princip säger åklagaren åt dem att de kan fortsätta våldta packade tjejer, man kan ändå inte bevisa något. Sorry, men jag blir arg. Spyfärdig t o m.
Snart ska jag nog bli mer pigg på att blogga igen. Just nu är jag lite seg, förmodligen är det en reaktion på att jag börjat jobba igen och att det varit lite turbulent där.

Jag gillar min nya dator, den är snabb & söt. :) För närvarande håller jag på att installera om allt som kan tänkas behövas på den. Det är nog dags att gå och sova dock. Orkar inte mycket mer ikväll.

G'natt!

måndag 27 augusti 2007

Nya datorn är igång. Jag är mycket lycklig. Efter cirka 30 minuter fick vi ordning på nätverket och det var ju skönt.

I går såg vi på film till 00:40 cirka. Vi såg North Country med Charlize Theron. Min bestående känsla? Män är kräk. Feta, hemska, otroligt äckliga kräk. Djäklar vad arg jag var under större delen av filmen. Maken fick smöra som bara den för att slippa sova i duschen.*

På onsdag ska vi på Solvalla. Det var rätt kul sist gång, satsa på en massa hästar som jag inte förstår ett dyft om, dricka vin & käka nån macka av något slag.

*Nja, inte riktigt. Efter att han lovat & svurit att de där männen var kräk så fick han dispens.
Jag har lite ont i huvudet nu. Förmodligen har jag druckit för lite vatten under dagen, det har inte blivit av. Jag får ta och dricka mer ikväll.

Maken ska komma och hämta mig och den nya datorn snart (hoppas jag i alla fall). Det ska bli kul och komma igång med den.

M vill ha ut mig på promenad ikväll, vi får se om hon lyckas med det. Det vore skönt, men å andra sidan skulle det vara kul att komma igång med datorn också. Kondition eller megabyte? Hmm...

söndag 26 augusti 2007

Jag såg en lite äldre film i fredags: Beautiful girls. Kul film, i synnerhet med tanke på att det är så många personer med i den som blev mer kända senare. Matt Dillon, Uma Thurman bara för att nämna några.
Det blir lite begränsad datortid när man bara har en dator i hushållet. Nu har då jag köpt en ny dator som jag borde kunna få hem i morgon. Nu slipper jag slåss med Maken om vad som är viktigast - Hans pokerspelande eller mitt bloggande. Jag anser att det är en no-brainer, men det tycker ju han också...

Helgen har varit ganska aktiv. I går på dagen var vi på en av Sörmlands största loppisar, Lions loppis utanför Nykvarn. Kul ställe. Det finns så mycket olika saker, och det är ganska billigt.

På kvällen var vi hemma hos kompisar och åt middag. Kul, vi var 11 pers som satt & pratade. Jag förstod inte varför folk började bryta upp förrän jag kollade på klockan. Helt plötsligt var klockan 02.00. Vart tog tiden vägen?

I dag åkte jag & Maken för att hitta en present till H2. Jag hittade en bok av Astrid Lindgren som han inte hade. J verkade tycka att det var bra i alla fall. Sedan var vi på namnsdagskalas och levererade ovannämnda bok. Jag slapp göra middag i dag också, den här gången blev det grillat. Mumsigt!

FaceBook. Jag hajar fortfarande inte riktigt vad det är bra för. Det är dock ganska många i min bekanskapskrets som skaffar det, så vi får se hur länge jag håller mig kvar. Jag håller med annars, det är en klar risk för att fastna & bli beroende av *ännu* en sak på Internet...

fredag 24 augusti 2007

FaceBook-träsket

Det jag absolut inte hade tänkt mig att göra har hänt. Facebook verkade vara någon sorts Lunarfluga för vuxna och jag sa att jag inte skulle gå in på sidan. Sedan blev jag sugen på att gå med när jag läste Konsumbloggen igår och nu är jag där. Inte så mycket action än, men det finns några roliga grupper. Hata Foppa-toffeln t ex...

Är det här så stort som tidningarna blåser upp det till? Förmodligen. Jag ser det väl inte eftersom jag inte lärt mig alla finesser ännu.

torsdag 23 augusti 2007

Idag blev jag påmind om att det inte går så bra för vår skola just nu. Jag har fortfarande ett jobb, och det är positivt. Det är kärvt i allmänhet för komvux nu.

Skriver inte mer ikväll, tror jag. Jag & ett par kollegor gick ut & tog ett glas vin eller tre för att fira att vi fortfarande har jobb...

onsdag 22 augusti 2007

Jag kom på att jag inte skrivit något på ett par dagar. Detta måste åtgärdas omedelbart. Varför har jag inte skrivit? En kombination av att det inte hänt något speciellt och att det kört ihop sig lite på jobbet. En av läroböckerna vi använder har bytt upplaga och då stämmer inte längre sidhänvisningarna. Inte så roligt och ganska så upprepande.

Jag ska snart gå hem från jobbet nu, klockan är mycket. Kanske Katt finns där ikväll också. I går höll jag på att få spel på katten. Under tiden vi satt och åt middag mjauade han helt hjärteskärande och tittade då och då in på oss genom altandörren i vardagsrummet. Håller det på så här kommer jag att vara helt knäckt när det blir kallt. Jag gick ut & klappade katten i 30 minuter efter middagen. Jag hoppas att han inte rymt alltför långt ifrån. Snart blir det kallt och då är det skönt att kura ihop sig inomhus…

måndag 20 augusti 2007

Do you feel lucky, well do ya...Punk? Klicka själv här nedan om du vågar. Jag kommer att tillbringa resten av dagen med att avkoda mitt svar.

Your Fortune Is

Man who walk through airport door sideways is going to Bangkok.

Helgen lite kortfattat

Jag var inne på Kulturfestivalen som hastigast i lördags. Först kollade vi på Cirkus Cirkör vid Sergels torg. Det var kul, jag är djupt imponerad av folk som kan jonglera & balansera. Förmodligen p g a att jag själv knappt kan blunda & stå på ett ben utan att ramla. H1 & H2 som var med var djupt inne i föreställningen. Eller, åtminstone H1. H2 blev uttråkad och tyckte att det var roligare att springa iväg istället så jag & J ägnade oss mer åt honom.

Sedan skulle vi kolla in Miss Li som hade beskrivits av J&M som jättebra live. Jag hade aldrig hört något av henne men blev positivt överraskad. Jag ska nog försöka hitta någon skiva med henne omedelbums! Lyssna på henne här.


Därefter åkte vi ut till Svärföräldrarna för kräftor & vin. Första käftorna för i år, gott!

I går pysslade vi ute. Maken klippte gräset som blivit styvmoderligt behandlat sedan midsommar. Det negativa med detta var nog att katten Katt inte längre kunde låtsas att han befann sig på någon savann någonstans. Han brukade lägga sig ner och försvinna...

Personligen rensade jag ogräs. Det är helt fascinerande hur långa tistlar kan bli när man inte rensar varje vecka.

lördag 18 augusti 2007

Snart premiär



Om 21 dagar har en film premiär som jag är ganska nyfiken på. När Ett öga rött kom ut så älskade jag den. Jag har hört Jonas Hassen Khemeri prata om boken några gånger och jag har alltid slagits av vilken totalkoll han har på språket och den bild han vill ge läsaren.
Jag har dock sett trailern och jag är inte lika imponerad. Men helt säker kan man inte vara förrän jag sett hela filmen.

fredag 17 augusti 2007

Filmer som jag tror att jag vill se, del 1...


The Last Legion. En film som utspelar sig under det romerska rikets förfall, samtidigt som det också tar upp Arthurslegenden. Med Colin Firth och Ben Kingsley i stora roller. Jo, det kan nog vara helt OK. Historienörden i mig kan få sitt lystmäte, samtidigt som jag kan se Firth (och det är oftast inte fel)

Filmer jag längtar efter, del 1...


Johnny Depp och Alan Rickman. Av Tim Burton. Om jag ska se den? Bär påven en fånig mössa?! På IMDB står det ännu inte när den har premiär i Sverige, men i Norge öppnar den den 11/1-08. Så mycket senare kan den inte starta här.

torsdag 16 augusti 2007

Något att lyssna på under en halvtråkig arbetsdag... Det finns bilder till också.

Efter middag hos A i går åkte vi hem och såg klart på The Good Shepherd. Andra halvan var faktiskt bättre än första, även om det inte säger så värst mycket. Jag kan inte säga att jag tyckte om den. Matt Damon hade ett enda uttryck i filmen. Jag vet inte hur det var meningen att han skulle se ut, men för mig såg han helt enkelt ut som uppgiven & sur.

Damon kan för övrigt ge Keanu Reeves en match i fighten "tråkigaste uttryck på film". Visst, Johnny Depp har ett och samma uttryck genom hela Sleepy Hollow*, men det är i alla fall meningen. Damon verkar ha anammat detta uttryck genom flera filmer. Jag satt och förundrades en del över att han såg likadan ut här som när han ska spela byråkratisk lotteriinspektör i Ocean's eleven.

Läs för övrigt mer om filmen hos Conan här. Han har fångat filmen på pricken.

* En annan likhet mellan dessa båda filmer är att båda har Michael Gambon i rollistan. Oh vad jag gillar honom!

onsdag 15 augusti 2007

Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser på Torsk på Tallinn. det är suveränt gjort och jag gillar den verkligen. Ju fler gånger jag ser den, ju mer tragisk tycker jag dock att den blir. Stackars Roland!


Allting går att sälja med mördande reklam... Hur tänkte egentligen Pågens här? Auktionen är numera avslutad, så det är ingen idé att ens försöka bjuda över. 28 spänn - som hittat.
...och del 2...

Via Popmorsa hittade jag en gammal favorit. Gunvald Larsson. Fan vad jag gillar hans oneliners.



10 minuter håller det här på och det är värt att ta den tiden från sin dag för att titta genom.

tisdag 14 augusti 2007

Ikväll målade vi fönstren och jag stod ännu en gång på en stege. Jag gillar verkligen inte det. Terassen är ganska ojämn och det känns som om stegen ska rasa vilken sekund som helst. Nu tror jag i alla fall att det är så gott som klart.


För övrigt är jag trött på ComHem. Nu fungerar inte TV-mottagningen. Jag har en rad program som jag faktiskt vill se, och det händer inget med den där eländiga dekodern. Mycket irriterad.

Dags att uppdatera filmlistan. Igår såg vi Illusionisten. Bra film och Edvard Norton var riktigt bra i huvudrollen. Han finns verkligen med på min fem-i-topp bland skådespelare. Dessutom är Paul Giamatti med också. Honom har jag gillat sedan Sideways.

Personligen gillar jag den här filmen mer än The Prestige, även om både Christian Bale & Hugh Jackman var bra i den. Den här kändes mer magisk.


OK, nu har jag sett det där kändisdejtartipset hos både Sara & Linda K. Jag måste testa...

Tja, om jag nu inte hade Maken så hade jag varit helt nöjd med att dejta:

Om inte annat för denna, kanske något långsökta, förklaring. Han skulle säkert låta mig träffa sin pappa ganska omgående. Det verkar som de är släktkära. Just nu spelar han ju in Mamma Mia! någonstans med Colin F. Då kan det bli ganska enkelt att helt enkelt börja dejta Colin istället. Vad då? Har jag för mycket tid att tänka på helt osannolika scenarier under arbetstid? Skulle jag?!

måndag 13 augusti 2007

Tillbaka på jobbet. Nästan en hel arbetsdag, och om en stund ska jag få lov att gå till tandläkaren också. Jippi… Det har faktiskt gått ganska bra idag och bättre blev det av ett telefonsamtal i förmiddags. I morgon efter lunch ska jag infinna mig i Flemingsberg. Varför? Jo, det berättar jag senare, om det nu blir aktuellt. Det känns i alla fall ganska positivt just nu.

Men nu ska jag iväg. Off to see the dentist, the wonderful dentist of Oz… Eller rättare sagt Solna. Men ändå.

Alla borde kolla in Post Secret. Nya hemligheter publiceras varje söndag (amerikansk tid). Roliga, tragiska, men för det mesta intressanta:

söndag 12 augusti 2007

Sista dagen på semestern. Jag har ont i huvudet & Maken har rakat bort skägget. Allt är med andra ord precis som det brukar vara dagen innan jobbet börjar.

Jag tog flera kort på Maken, innan han rakade sig, för att bevara hans look. Tyvärr har han totalförbjudit mig att lägga upp korten här... :(

Det finns dock en reservplan. Kolla in Evan Almighty, typ första dagen han har skägg. Ungefär så där såg han ut. Jag hittar tyvärr ingen sådan bild, och det är nog inte så många som kommer att se filmen. Synd, det är ju helt OK.

Idag ska vi städa lite på tomten. Katten ligger här ute på altanbordet och försöker spåna fram en plan som leder in honom till våra fåglar. Fåglarna i sin tur sitter förmodligen och säger "I think I saw a pussycat" och tror att han är en kompis.

fredag 10 augusti 2007

Hänt sen sist...

Idag hjälpte svärmor mig att göra slingor. Tyvärr blev de i det närmaste morotsfärgade & mer än en aning mysko. Som tur var hade jag en extra förpackning hårfärgning hemma så jag färgade om det. Ännu mer mysko var det faktum att slingorna försvann helt och hållet.

Tråkigt väder ute. Vi har inte kunnat vara ute & fixa något med huset på hela dagen.

I onsdags var jag & J på bio och såg Evan den allsmäktige. Den var faktiskt inte så usel som jag trodde. Flera repliker var roliga och Steve Carell är faktiskt ganska rolig.

I går var jag & J på stan en sväng. Jag köpte en mörkrosa klänning & en svart skjorta, se nedan. Det fanns dock ganska mycket att kolla in på H&M, så jag återkommer efter lönen.
När jag kom hem fanns H&J2 här, med barnen. Kul, vi åt, pratade & visade upp det nymålade huset.














tisdag 7 augusti 2007

Själva huset är färdigmålat! Nu är då fönstren kvar, men de stora bitarna är klara. Hur det ser ut? Jo då, tänk er denna färg:...men ett mindre, äldre hus, modell kedje-. Taket är inte rött utan svart, men annars är det i alla fall ungefär samma färg. Själva huset på bilden är ett exempel på hur mitt drömhus skulle kunna se ut. Lägg till en schysst trädgård också, helst gratis, och vi kommer!

I morgon ska jag se Evan den allsmäktige. Varför? Därför att jag kan! Maken ska på poker & jag ska ha tjejkväll med J. Yay! Nu är det hög tid att börja gå på bio igen.

Annat som ska göras i morgon:
  1. Måla fönsterkarmar.
  2. Måla klart husgrunden. Jag slutade eftersom jag hittade alla spindlars moder där jag skulle måla. Jag gillar verkligen inte spindlar, i synnerhet inte stora...
  3. Hitta snygga siffror till huset för att visa vilket husnummer vi befinner oss på.
  4. Börja hyfsa till rabatten som blivit mosad under ommålningen. Man har trampat på nya blommor varje dag. Jag tror inte att jag har några liljor kvar alls. Synd. Min ena dahlia har mosats också. Jag väntar mig kompensation...
Hmm... Det är fortfarande ganska mycket saker som rör husets omfixning. Var vi inte klara med det nu? Troligen inte, troligen aldri' på ti'n.
Ibland undrar man ju...

Men just nu är allt precis som det ska vara. Sol, lycka och allmän välgång. Huset är nästan färdigmålat och allt går enligt planerna.

(Bild hämtad från Post secret)

måndag 6 augusti 2007

Expressen: Så får du mer semester

Snart är semestern slut. Det säkraste beviset på detta? Sådana här artiklar om hur man ska kunna få ut mer semesterdagar.

Låt mig åtminstone börja jobba först...

söndag 5 augusti 2007

Idag blir det målande. Riktigt målande, inte bara skyddsmålande. I dag blir fönsterbågarna vita. Jag ska sticka till Beckers nu och köpa färg.

Katten är numera nyfiken - gul. Hans svans och morrhår har gått emot den nymålade väggen och har en lätt touch av gult.

Killarna skulle komma ut och måla idag, men de bangade pga 30 graders värme idag*. Synd. De missar en dagslön & vi kommer efter lite.


*Vi får se hur varmt det blir. De prognoser vi har sett säger 22-24 grader...

lördag 4 augusti 2007

Igår hade vi lite semester igen. Dagen tillbringades i Nyköping & Oxelösund. Det regnade, så vi kunde ändå inte göra något på huset.

När vi kom hem fixade vi ändå en del. Jag fick äran att olja ändträet på två sidor av huset & plocka bort de ruttna äpplen som låg i trädgården. Tyvärr ligger det redan nya äpplen där...

Katten Katt var självklart med. Det verkar som om han* har bosatt sig under en paradisbuske i vår trädgård. Jag håller för närvarande på med att övertyga Maken om att vi borde ha en katt också. De faktum att a) han är allergisk och b) vi har fåglar inomhus borde inte vara tillräckliga för att inte ta hand om katten. Jag tror dock att jag talar för döva öron, tyvärr.

Idag ska det målas. För andra gången på ett ställe, sedan lite grundfärg på baksidan av huset. Vi är på gång! Kanske, bara kanske, hinner vi klart tills semestern är slut! :)


*jo då, det är en "han". Det framgick med all önskvärd tydlighet igår när han tvättade sig...

onsdag 1 augusti 2007

Samma filmsnutt, men med flera språk, bland annat en rad eller två på svenska:

Idag dök katten "Katt" upp igen. Lika söt & kelig som vanligt. Annars gäller samma sak som igår. Mycket målning men även en del skrapande av fönster.

Nu när jag inte har så mycket att skriva om passar jag på att lägga in en underbar bioreklam. Tyvärr inte den svenska versionen, men i alla fall. Njut!