måndag 26 november 2012

Måndag morgon...



Eller hur. Detta kände både jag och P1 i morse. Skillnaden var att jag gick upp och P1... inte gjorde det. Efter en del väl valda ord från oss båda så slutade det med att jag klädde på honom och bar ner honom till vardagsrummet. Han blundade hela tiden och sa att han inte såg något - *duh*...

Ett telefonsamtal till Pappi senare - där P1 gick igenom exakt hur dum jag var som ville att han skulle gå någonstans när han var sååå trött - bar jag ut honom i hallen och satte på honom skorna. Han gick häpnadsväckande nog till förskolan själv. Väl där var han också en liten ängel och skulle kramas jättemycket.

På något vis känner barn på sig att det bara funkar om ett barn åt gången beter sig så här. P2 var en liten ängel idag. Han åt både yoghurt och macka utan att knota. När P1 slog på min jacka kompenserade P2 med att pussa på den. Växelverkan, typ.

Min nya väska. Älskar den. Jag har letat efter en sådan här väska, men inte inte riktigt vetat exakt hur jag vill ha den. Nu vet jag. Så här. Chockade J ordentligt med att bestämma mig på två röda i fredags. Det är kanske ingen väska att packa tokfull med skolböcker, men sådana här dagar - när jag bara lägger i datorn och lite småkrafs - är den perfekt.

Bara en liten brist... När jag lade i allt jag skulle ha med mig idag var en en liten teensie weensie liten sak jag glömde. Jobbnycklarna. Så nu går jag här och är beroende av mina snälla kollegor - och deras nycklar - hela dagen. Tjo. Nämnde jag att det är måndag?

I-landsproblemet är att jag även glömde mina hörlurar hemma, så nu kan jag inte lyssna på musik på väg till eller från jobbet. Blä.

De här lamporna fastnade jag för på Bauhaus igår. Jag gillar modellen och skulle gärna ha dem i vardagsrummet. Nu när vi ska måla om där också - efter att köket är klart - vill Maken ha fixat lampor till alla tre uttagen i taket. I nuläget har vi bara en liten lampa där. Det vore trevligt om det blev lite mer ljus i vardagsrummet, nu är det lite väl soft belysning... :) Med tanke på att vi ska ha tre lampor måste vi nog tänka lite på hur de ska se ut, så det inte blir för belamrat.

Tyvärr har jag lyckats ta kort på alla varianter av lampan förutom den som jag såg sist. Man ser den lite ner till höger. Typ som den här till höger, men inte med så långa band, tror jag.

Vi köpte en ny kökslampa också. Inget spännande och världsomvälvande, men jag tror att den kan funka:





1 kommentar:

  1. Kul att du gillar din nya väska! Din beslutsamhet slog mig med avundsjuk häpnad ;-)

    Hoppas att ni blir nöjda med det nya köket!

    Intressant förresten det där med barnens växelverkan..

    SvaraRadera