måndag 20 september 2010

Utförsäkrade utan säkerhet

Utförsäkringen av Annica Holmquist skulle omprövas idag. Och det gjorde den, till hennes nackdel, skriver DN och AB. Handläggarna har inte gjort några fel - men hon kan alltid överklaga. Så mycket för alliansens och Försäkringskassans löften. Ur Dagens Nyheter:


I slutdebatten mellan partiledarna i fredags sade statsminister Fredrik Reinfeldt att det, utifrån vad Försäkringskassan hade sagt, verkade som att man redan på måndagen skulle kunna finna en lösning för Annica Holmquist i hennes utsatta situation.


Ekot säger dock representanter för FK att ärendet ska tas upp i veckan och att det alltså inte alls är färdigt. Hur ligger det till  egentligen? Jag hoppas att Reinfeldt tar tag i det här. Han behöver sätta ner foten och visa att de ska göra något åt det här. Det är deras problem.

2 kommentarer:

  1. Vill du att Reinfeldt ska bryta mot lagen genom att sätta ner foten? Vi har inte ministerstyre i Sverige.

    SvaraRadera
  2. Jag är medveten om att vi inte har ministerstyre. Men Reinfeldt kommer att fortsätta vara statsminister och behöver visa - nu mer än någonsin - att han kommer att se till att sådana här missar inte sker i fortsättningen. Han borde ju ha något att säga till om som statsminister, eller...?

    SvaraRadera