söndag 24 november 2013

Monsterhelg...

Femårstrotset har gjort ett gästspel här i helgen och det har knappt varit en lugn minut här hemma. Storebror och Lillebror har båda gjort sitt yttersta för att vara så retsamma som möjligt mot varandra - och i förlängningen även mot oss. Lillebror har nog varit mest utåtagerande och det är inte Storebror så van vid. Då har han tvingats vrida upp sitt agerande en extrasväng också.

Idag var P2 på kalas hos en förskolekompis och då passade vi på att göra i ordning deras rum. Tidigare har de haft ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum. Nu har de varsitt rum. P1 var hemma under hela transformationen och var mycket nöjd. När P2 kom hem från kalaset fick han se sitt nya rum, men var inte riktigt lika lycklig direkt. Det kom gradvis.

P1 började stänga sin dörr och nu har vi sagt att man måste knacka och vänta om dörren är stängd. Pojkarna har dessutom sagt att vi inte får gå in i deras rum om de inte är hemma och dörren är stängd. Fair enough.

Foton kommer nog när vi kommit lite mer i ordning. Det fattas saker på väggarna och lite mer förvaringsmöjligheter, främst till P1. Jag har kollat in under-sängen-förvaring, tror att det kan vara lyckat. Dessutom ska jag kolla efter någon bättre hyllösning på Ikea.

I morgon är förskolan stängd och P2 åker med Maken till jobbet. Jag har lektioner både tidigt och sent, så det var inte helt lyckat att åka in med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar