lördag 21 augusti 2010

Tack för maten, Arla!




Gårdagens middag var en höjdare, balsamicokyckling. Riktigt gott:

Ingredienser (4 port):
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller olja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
2 tsk oregano

Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör-&rapsolja,. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna.

Ringla 1 msk smör-&rapsolja över löken. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.

Mina ändringar:
Jag stekte både potatis och kyckling i samma form eftersom det skulle vara klyftpotatis till. Dessutom hade jag bara Crema di Balsamico hemma, så jag tog det. Dessutom hade jag i mer balsamvinäger än vad det stod i receptet, efter avsmakning. Smaka er fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar