söndag 16 augusti 2009

sista semestersöndagen...

...för denna gång. Min vana trogen har jag även haft migrän typ hela dagen och bara varit utanför dörren för att köra Maken till flygplatsen. Två gånger. Hans plan blev försenat två timmar och då ville han hellre komma hem med mig istället för att stå/sitta och hänga på Bromma flygplats den tiden. Nu är han dock bortrest och jag saknar honom.

I går var vi hos Svärföräldrarna och passade på att hyra film. I går såg vi ännu en Branagh-Wallander. Denna gång blev det den första i serien, nämligen Sidetracked (Sidospår). Idag såg vi De ofrivilliga.

Wallanderfilmen var även denna bra. Maken är inte helt förtjust i konceptet, men jag gillar det. Synd bara att det är direkta översättningar av de böcker man känner till. Det blir ju inte någon större överraskning i fråga om vem som är förövaren. Kenneth Branagh är dock ett klockrent val som Kurt Wallander. Synd bara att man skratta varje gång de säger de svenska namnen...

De ofrivilliga var Makens val. Den var mycket snyggt filmad på sina ställen, men jag var ändå inte helt förtjust. Det kan i och för sig bero på att jag hade en sjuk huvudvärk och bara ville hem och vila... Inte de mest ideala förhållandena för ett filmtittande, måste jag medge.

Jag blev mest tagen av två av delarna i filmen, dels fjortisflickorna och dels lärarspåret.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

  1. Ska bli lite intressant att se De ofrivilliga, den finns med på filmstudioprogrammet här i stan. (Jag går och tittar på "kvalitetsfilm" varannan vecka, typ.) Visst var Wallander snyggt filmad!

    Synd med migrän och allt :(
    Sista rycket nu med jobbet alltså, jag minns inte riktigt hur länge?

    Hoppas i alla fall att ni har haft en bra semester som kan stärka ett tag, det har verkat så i stunderna på bloggen i alla fall :)

    SvaraRadera
  2. Filmen är helt klart sevärd. Jag hade inte sett något av honom tidigare, så jag visste inte vad jag kunde vänta mig.

    Semestern var underbar. Nu är jag på jobbet t o m oktober någon gång. Sedan... får vi se.

    SvaraRadera