lördag 11 juni 2011

Matdax

Lite ur fas idag när det gäller maten. Sen lunch och sen middag. Det blir nya tag i morgon. Idag blev det dock en rätt som jag inte alls gillade tidigare. Det är min bestämda uppfattning att man inte ska ha frukt i mat, utom möjligtvis i Flygande Jakob. Nu kan jag dock även - motvilligt - säga att det är ok med ananas till kassler.





Hittade boken på Erikshjälpen för 10 kr och vi har gjort flera recept redan. Idag blir det Martins favoritkassler:

500 g kassler
1 burk ananasringar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1 1/2 tsk curry
Salt, peppar

Skiva kasslern, lägg ananasen ovanpå (en ring på varje skiva), blanda ihop grädde, chilisås och curry (och salt & peppar) och häll över.

Ställ i ugnen, 225 grader i 20 minuter. Vill man lyxa till det kan man hälla på riven ost.

Till detta serverar jag åtminstone ikväll bulgur, men det funkar med potatis, pasta, ris eller quinoa.







1 kommentar: