Receptet kommer från Arlas provkök. Jag gjorde till största delen som det stod, men lade till lite smått och gott också.
Bouillabaisse
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 g fiskfilé av blandade sorter
- Smör
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 8 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 4 lagom stora morötter
- 1 tsk timjan
- 1 fänkål
- 1 pkt saffran, 0,5 g
- 250 g räkor med skal (100 g skalade)
- Kesella att toppa soppan med.
2. Tillsätt tomater, vin, vatten, buljongtärning, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp.
3. Dela fisken i bitar. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor. Salta och peppra.
4. Servera soppan med bröd och en klick kesella.
---
My bouillabaisse was really great, if I may say so myself. M ate 2 servings and even said it was really good.
Bouillabaisse
- 1 onion
- 2 cloves of garlic
- Butter
- 1 tin of chopped tomatoes (400 g)
- 100 g (1 dl) dry white wine
- 800 g (8 dl) water
- 2 fish stock cubes
- 4 medium seized carrots
- 1 tsk thyme
- 1 fennel
- 0,5 g saffron
- 300 g fish - salmon, cod etc.
- 100 g scrimps, peeled
2. Add the tomatoes, wine, water, fish buillon, carrots, thyme, fennel and saffron. Let it boil for approx. 10 minutes.
3. Cut the fish in smaller parts. Put it in the pan and let it simmer for 5-7 minutes. Add the shrimps, a little salt and pepper.
4. Serve with a nice bread and some cream quark.
Åh, vad sambo skulle varit glad om jag matglänste på det där sättet!
SvaraRaderaKul att middagen uppskattades...
Tro mig, det här är riktigt enkelt att göra i ordning. Och ja, det skulle han säkert gilla, t o m om han som M inte gillar fisk.
SvaraRadera