måndag 7 oktober 2013

Middag...

Sätt på ugnen, 175 grader (varmluftsugn. Vet inte vad som gäller för vanlig ugn, men det blir nog inte fel med 175). Ta fram kycklinglårfiléerna som du tinat i kylen sedan i morse (och som kanske, rent hypotetiskt, inte är helt tinade ännu). Lägg i en rymlig form. Häll på en stor skvätt ljus soya och en lite mindre skvätt vitvinsvinäger. Addera peppar, salt och olivolja (var inte snål med olivoljan!). Rör runt.

Kom på att du ska ha grönsaker också. Skala två gula lökar & tre morötter. Klyfta och lägg i formen. Skiva två paprikor (i mitt fall var de gula) och lägg i. Rör runt igen.

In i ugnen, 20 minuter. Under tiden fixar du det som ska ätas till. I mitt fall var det hel bulgur och sweet chili-sås.

När tiden är inne tar du ut formen ur ugnen och strör över 1-2 paket strimlad halloumiost. Öka värmen till 200 grader och justera inställningen till grill. Skjuts in i ugnen igen i tio minuter.

Mumsmumsmums. Barnen åt allt på tallriken, inklusive kycklingen som de inte alltid gillar. Maken vill t o m äta resten i morgon till middag.

Så där. Jag gjorde ett recept i huvudet som blev bra. Inte så pjåkigt för en måndag... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar