Jättegott! Det här rekommenderas verkligen!
Toms thaigryta med lime och kokosmjölk
Ingredienser (2 vuxna + 2 barn):
- gul lök 
- kokosmjölk 
- körsbärstomater 
- lime 
- morötter 
- torskfilé 
- vitlöksklyfta 
- honung 
- kycklingbuljong 
- malen ingefära 
- mjölk 
- olja 
- ris 
- salt 
- sambal oelek 
- svartpeppar 
Gör så här:
1. Koka 4 portioner ris. 
2. Finhacka 1/2 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skala och skär 300 g morötter i tunna slantar. 
3. Fräs allt i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt 2 krm sambal oelek, 2 tsk honung, 2 krm malen ingefära, 1 1/2 dl mjölk, ca 200 ml kokosmjölk och 1 tärning kycklingbuljong. Låt puttra i ca 5 min. 
4. Finriv skalet från 1 lime och lägg i en skål till garnering. 
5. Skär ca 600 g torskfilé i 3 cm stora bitar. Pressa över limejuice. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan. Sjud i ca 5 min, eller tills fisken är genomkokt. 
6. Halvera 1/2 ask körsbärstomater. 
7. Strö tomater och limeskal över grytan och servera med nykokt ris. 
(Från Linas matkasse, v 8 2013)
Jag hade tomaterna bredvid istället. P1 älskade fisken, det var bra mjukt kött tyckte han. :-)
 
 
Kvällens middag hos oss, supergod! Tack för receptet och tack för en bra blogg.
SvaraRaderaRoligt att du gillar både receptet & bloggen. :-) Fisken blev verkligen bra i den kombinationen.
Radera