Jättegott! Det här rekommenderas verkligen!
Toms thaigryta med lime och kokosmjölk
Ingredienser (2 vuxna + 2 barn):
- gul lök
- kokosmjölk
- körsbärstomater
- lime
- morötter
- torskfilé
- vitlöksklyfta
- honung
- kycklingbuljong
- malen ingefära
- mjölk
- olja
- ris
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
Gör så här:
1. Koka 4 portioner ris.
2. Finhacka 1/2 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skala och skär 300 g morötter i tunna slantar.
3. Fräs allt i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt 2 krm sambal oelek, 2 tsk honung, 2 krm malen ingefära, 1 1/2 dl mjölk, ca 200 ml kokosmjölk och 1 tärning kycklingbuljong. Låt puttra i ca 5 min.
4. Finriv skalet från 1 lime och lägg i en skål till garnering.
5. Skär ca 600 g torskfilé i 3 cm stora bitar. Pressa över limejuice. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan. Sjud i ca 5 min, eller tills fisken är genomkokt.
6. Halvera 1/2 ask körsbärstomater.
7. Strö tomater och limeskal över grytan och servera med nykokt ris.
(Från Linas matkasse, v 8 2013)
Jag hade tomaterna bredvid istället. P1 älskade fisken, det var bra mjukt kött tyckte han. :-)
Kvällens middag hos oss, supergod! Tack för receptet och tack för en bra blogg.
SvaraRaderaRoligt att du gillar både receptet & bloggen. :-) Fisken blev verkligen bra i den kombinationen.
Radera