fredag 30 november 2012

Fyraårskontrollen: check!

Idag tog vi bussen till centrum, jag och Pusselbitarna. P2 skulle göra sin fyraårskontroll och P1 behövde givetvis följa med. Allt gick bra, dessutom kunde sköterskan se med egna ögon att den yngste är riktigt, riktigt envis - och logisk. P2 gjorde allt hon bad om - förutom att rita en människa. Han ritade ett huvud, sedan sa han att han inte ville rita mer. Kanske, möjligtvis, eventuellt en snögubbe. Visst, sa sköterskan, men kan du inte rita en snögubbe med armar och ben då? Vad P2 svarade...? Neej... Snögubbar har inte ben!

Han ser bra och hör alldeles utmärkt. Han kan räkna till tre och kan dessutom trä pärlor på en tråd, så finmotoriken fungerar. Han blandar ihop namnen på färgerna grön och röd ibland, men det var det enda.

P2 är 104 cm lång och väger 15.5 kilo. Han ligger prick på sin kurva längdmässigt, men lite under sin viktkurva. Det kan bero på att han dels varit lite sjuk och dels inte ätit så jättemycket den senaste tiden. Jag fick rådet att ge honom lite mer kaloririka saker att äta.

P1 mättes och vägdes även han. Nu är han 114 cm lång och väger 20,5 kg. De ligger m a o prick på sina klädstorlekar rent längmässigt - men jag måste sortera bort P1:s byxor i 110 misstänker jag. Några av paren är för korta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar