Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola
(ca 25 st)
Ingredienser
150 g sötmandel
2½ dl Dansukker Rörsocker Flor
1 äggvita
Fyllning:
100 g mjuk nougat
Kola:
200 g valfria nötter
1 dl vispgrädde
½ dl Dansukker Cane Syrup/ Rörsocker Sirap
½ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
Gör så här
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den malda mandeln med florsockret och äggvitan till en fast deg. Tryck ut degen i små folieformar som sätts på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Skär under tiden nougaten i lika många bitar som formarna är. Lägg en nougatbit i varje form direkt de kommer ut ur ugnen.
Blanda samman grädde, sirap och socker i en gryta och sjud tills smeten är fast. Rör om då och då. Blanda nötterna i kolan och fördela därefter nötkolan i formarna. Förvaras svalt.
(Källa: Matklubben.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar