Gräddkola
cirka 45 stycken
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
Blanda ihop i en tjockbottnad gryta och koka. Det står 137 grader i deras instruktioner, men jag stängde av plattan när termometern visade på 120 grader. Jag hällde sedan upp i en form täckt med folie. Tyvärr glömde jag inte bara att ha i ett paket saffran utan även att olja folien. Jag misstänker att jag kommer att ha problem med att få bort folien från kolan...
1 dl vispgrädde
200 g Mjölkblockchoklad
½ msk florsocker
50 g smör
Att rulla i:
1 dl råströsocker
2 msk hel kardemumma
Instruktioner
Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta under omrörning. Smaka av med florsocker. Tillsätt smöret och rör så att smeten blir jämn och blank. Låt chokladen stelna i kyl i ca 4 tim. Stöt kardemumman i en mortel och blanda med råströsocker. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla runt dem i kardemummasockret. Ställ tryffeln svalt till servering.
Jag kommer som sagt att lägga till kanel i kardemummasockret. Ingen bild ännu, smeten står och hårdnar i kylen just nu.
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
Gör så här:
1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten.
3. Smält nougaten i ett vattenbad.
5. Blanda ner den rostade mandeln.
6. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
7. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Mums!
SvaraRadera