Sidor

söndag 9 september 2012

Kvällens efterrätt...

Lakritspannacotta

En enkel dessert som är snabb att göra men kräver lite tid för att stelna.


Ingredienser (6 port)

6 dl grädde
3.75 msk strösocker
3 tsk lakritspulver
2.25 st gelatinblad
18 st färska hallon
4.5 st turkisk peppar


Instruktioner

1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. De ska ligga i blöt i minst 5 minuter.

2. Koka upp hälften av grädden, sockret och lakritspulvret. Vispa och lös upp pulvret.

3. Tillsätt resten av grädden och låt koka upp. Dra bort kastrullen från värmen

4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, rör ner gelatinet i grädden. Se till att de löser sig helt.

5. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ in i kylskåpet i minst tre timmar.

6. Innan servering: Stö över lite krossad turkisk peppar och toppa med tre färska hallon.

Hittade denna version på Kokaihop.

Bilder kommer senare. Just nu står de och stelnar i kylskåpet. :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar