Idag kom barnens farfar hit för att hjälpa mig lite. Jag ville åka och handla inför middagen som ska fixas i morgon och han ställde upp. Min plan var att Pusselbitarna skulle somna i bilen på vägen till Bromma och därmed inte behöva gå med in i affären. Den lyckades. De åt typ tre portioner pasta med köttfärssås (ganska lite sås, mycket pasta) och var toktrötta när vi gick in i bilen.
I morgon ska jag göra paella á la Svärmor. Världens godaste om ni frågar mig. Och Maken. Och Svärfar. Och många andra. :) Receptet?
Paella (stor mängd, oklart för hur många. Minst sex personer i alla fall.)
2 st broiler (Svärmors formulering. Jag har köpt kycklingfiléer, -lår och -klubbor. Är dålig på att stycka)
Olja
4 gula lökar (hackade)
5 dl ris
1 l vatten
3 st hönsbuljongtärningar
1 1/2 g saffran
ca 3 tsk salt
vitpeppar
5 vitlöksklyftor
Saft från 6 citroner (3 1/2 dl)
1 pkt djupfrysta ärtor
3 paprikor
5 tomater
1 kg räkor
2 burkar champinjoner
Ev musslor
Stycka kycklingen i mindre delar och bryn dem långsamt i olja i en stekpanna. Ta upp kycklingen och fräs den hackade löken + riset i lite mer olja. Häll över lök och ris i en långpanna och bred ut riset över pannans botten.
Koka upp 1 l vatten tillsammans med buljongtärningarna och häll detta sedan i långpannan tillsammans med saffranet. Krydda med salt och peppar och pressade vitlöksklyftor. Häll i citronsaften - obs! måste vara 3 1/2 dl. Lägg sedan i kycklingen.
Ugnsvärme 200 grader. Låt stå cirka 40 minuter.
Under tiden:
Skär paprikor och tomater.
Rensa räkor
När riset är klart, häll över paprikor, tomater, räkor, ärtor (direkt från frysen) och champinjoner (musslor om du vill). Ät. Njut. Ät mer.
Detta låter gott! Tack för receptet! :)
SvaraRaderaVarsågod. Den är verkligen god.
SvaraRadera