Ingredienser (ca 20 st):
150 g osaltat rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 1/2 dl extra fint mjöl (med bakpulver)
3 medelstora vispade ägg
1/2 tsk vaniljextrakt
Blanda ihop allt i en skål tills smeten är ljus och krämig. Klicka ut i formar. Grädda i 180 grader i 15 minuter. Låt sedan vila i formarna i 5 minuter. Svalna.
Sedan är det dags för dekoration:
3 3/4 dl siktat florsocker
2-3 msk varmt vatten
Karamellfärg i olika färger
Ätbara kanderade blommor, strössel, nonstop etc
Skär av ev toppar på dina muffins för att få en platt yta. Blanda ihop vatten och florsocker till en tjock och jämn glasyr.
Blanda med karamellfärg i olika skålar om du vill ha olika färger (vi kommer att köra med vit glasyr och chokladdito). Häll glasyren på kakorna med en sked och toppa med dekorationer. Låt stelna.
Mums, blev helt plötsligt väldigt fikasugen!
SvaraRaderaGott! Gick det bra att baka med barnen?
SvaraRaderaDet gick ganska bra att baka med barnen, men de tyckte ju att det roliga var att dekorera. Och äta upp strösslet.
SvaraRadera