Risonisoppa med bacon (4 pers)
INGREDIENSER
150 g risoni
1 paket bacon (140 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 msk konc kycklingfond
1 1/2 liter vatten
200 g broccoli
200 g sockerbönor
2 dl kokta kikärter
1 citron, rivet skal och pressad saft
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka mynta
1. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
2. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs dem mjuka i olja i en gryta. Tillsätt kycklingfond och vatten och låt koka upp.
3. Bryt broccolin i små buketter. Lägg broccoli, sockerbönor och kikärter i gryta. Låt soppan sjuda ca 3 min.
4. Ta grytan från plattan och rör ner bacon, risoni och citronskal, spara lite skal till garnering.
5. Smaka av soppan med citronsaft, salt och peppar. Hacka myntan och strö den i soppan. Garnera med det sparade citronskalet.
Näring/portion: 390 kcal, 18 g fett, 16 g protein, 40 g kolhydrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar