torsdag 29 maj 2014

Gårdagens bok...

...vid nattning blev Adjö, herr Muffin. Barnen var ganska prosaiska över det lilla marsvinets död. Jag grät. Pojkarna blev mer fascinerande över detta faktum...



måndag 26 maj 2014

Måndag

Jag, när jag insåg att Sd fick nästan 10% av de svenska rösterna till EU-parlamentetet:



onsdag 21 maj 2014

Vad gör jag nu för tiden? Varför hör jag aldrig av mig? Det var alldeles för länge sedan vi sågs...

Dels är jag inne i en period av no-blogs. Det vill säga, jag kollar inte en enda blogg. Det finns inte tid. Jag orkar inte.

Dels blir jag less när jag inte kan publicera ett inlägg med flera bilder via telefonen.

Trist, men så är det.

Nästa vecka börjar den nya perioden på jobbet. Då har jag inga nya kurser, ska bara rätta det jag har. Planera hösten. Resa till Rom.

Jag hoppas att jag kommer tillbaka. Bloggen har gett mig så mycket, inte bara ett utlopp för alla känslor utan också vänner.


onsdag 7 maj 2014

Sims-nörd

Jag introducerade The Sims på vår PC för pojkarna igår. De gillade det, men vi måste nog sitta tillsammans och spela p g a all text.

Efter att de somnat gick jag ner och startade ett par familjer. Nu förstår jag varför jag slutade spela. Jag blev besatt igen. :-)

Tydligen lyckades jag gifta ihop de två singlar som jag skapat redan efter två simsdagar - Tony Stark blev Tony Potts rätt snabbt...

Jag vet. Jag är något av en nörd.

Idag ska mina elever i Svenska 3 skriva nationella prov. May the force be with them... I synnerhet eftersom de inte varit så aktiva och kommit alla lektioner. De behöver all hjälp de kan få..


fredag 2 maj 2014

Lata dagar på landet...

Vi har stuckit till landet för några dagars lugn. Eller, ja, lugn och lugn... Vi har krattat, skruvat upp en pergola, bytt en kompost, byggt en kompost, rensat ogräs, klippt gräs... Kort och gott: vi har bytt miljö och arbetsuppgifter ett par dagar.