fredag 29 november 2013

Nästan klar...

Upphälld, med havssalt på:



Fredagsfixande

Kola från "Pärlans konfektyr"-bok. I have high hopes...









Buzzning




Idag kom paketet från Buzzador. Vi ska testa Dettol No-Touch Hand Wash System ett tag framåt.

Än så länge har bara jag testat den, men den känns bra och luktar gott (soothing cucumber splash). Väldigt smidigt också, det är bara att sätta handen under sensorn så portionerar maskinen ut en dos tvål.

Det känns extra bra att testa den nu i förkylningstider. Både jag och P2 är ju lite krassliga, men kanske P1 och Maken kan hålla sig friska med lite handtvätt?

Tänka sig...

Om bara ett par veckor måste jag ändra i rubrikbeskrivningen för bloggen. Jag kommer inte att vara i trettioårsåldern längre. Jag vill skriva att jag inte känner mig som en fyrtioåring, men allvarligt talat - hur känner sig en sådan?

Jag har i alla fall lagt in om semester på själva dagen. Maken har dessutom föreslagit en kryssning dagen innan jag fyller och det kan vara trevligt. Planen är att vi ska sova en natt utan barnen. Jag tror inte att de kommer att uppskatta den planen...

tisdag 26 november 2013

Minnen

Jag håller på att lägga över alla kort från min iPhone till vår server. Det kan tydligen vara något problem med att ha en del kort på telefonen. Hur många...? Inte så farligt. Bara typ... Drygt 8 000 stycken.

Jag har kollat lite på korten nu medan de synkas och oj så små Pusselbitarna var när vi kom hem med dem! Snuttarna.

De sover i vår säng nu. Maken är bortrest till i morgon och P2 var mycket noga med att poängtera att de brukar få somna i vår säng när Maken inte är hemma. Jag ska strax gå upp och lägga mig, de har en tendens att rotera in mot mitten av sängen efter ett tag och då behöver jag vara någon sorts skydd mellan dem.

Mina inköp

Jag har velat ha en sådan här lampa sedan J hittade såna i en affär inne i stan för typ åtta år sedan. Tydligen bokade jag en i bosättningsbutiken för ett år sedan, men beställningen försvann tills nu. Den kan vara ute också, men jag vet inte var den ska stå ännu. Är bara glad att äntligen ha en. :-)



Dagens andra inköp är en klocka. Först tänkte jag att den skulle vara i stugan, men sedan förälskade jag mig mer och mer i den. Den får nog placeras i köket här hemma. Den är så retrosnygg:







Vad tycker ni?

måndag 25 november 2013

Paus.




Inväntar Maken och Pusselbitarna. De har varit i simhallen.

Jag gick in på Spånga bosättning och fick lite tips om juldekorationer. Det kan också vara så att jag shoppade lite... Bildbevis följer.

Än så länge - här kommer lite bilder på saker jag tittade på:











Vi får se om det blir något. Det är egentligen mest kul att bara gå omkring därinne. :-)

söndag 24 november 2013

Monsterhelg...

Femårstrotset har gjort ett gästspel här i helgen och det har knappt varit en lugn minut här hemma. Storebror och Lillebror har båda gjort sitt yttersta för att vara så retsamma som möjligt mot varandra - och i förlängningen även mot oss. Lillebror har nog varit mest utåtagerande och det är inte Storebror så van vid. Då har han tvingats vrida upp sitt agerande en extrasväng också.

Idag var P2 på kalas hos en förskolekompis och då passade vi på att göra i ordning deras rum. Tidigare har de haft ett gemensamt sovrum och ett gemensamt lekrum. Nu har de varsitt rum. P1 var hemma under hela transformationen och var mycket nöjd. När P2 kom hem från kalaset fick han se sitt nya rum, men var inte riktigt lika lycklig direkt. Det kom gradvis.

P1 började stänga sin dörr och nu har vi sagt att man måste knacka och vänta om dörren är stängd. Pojkarna har dessutom sagt att vi inte får gå in i deras rum om de inte är hemma och dörren är stängd. Fair enough.

Foton kommer nog när vi kommit lite mer i ordning. Det fattas saker på väggarna och lite mer förvaringsmöjligheter, främst till P1. Jag har kollat in under-sängen-förvaring, tror att det kan vara lyckat. Dessutom ska jag kolla efter någon bättre hyllösning på Ikea.

I morgon är förskolan stängd och P2 åker med Maken till jobbet. Jag har lektioner både tidigt och sent, så det var inte helt lyckat att åka in med mig.

fredag 22 november 2013

Buzzning på ingång...

Jag - eller snarare familjen - ska testa Dettol i december. Intressant.


SNABBFAKTA - Dettol No-Touch Hand Wash System
• Minskar spridningen av bakterier och virus.
• Enkel och rolig att använda för hela familjen.
• No-Touch. Känner automatiskt av händerna.
• Droppfri. Inget kladd.
• Finns i fem olika dofter: Aloe Vera, Cucumber, Green tea, Grapefruit och Odour neutralising Citrus.
• Passar perfekt både i badrummet och i köket.
• Förpackningsstorlek: 250 ml.

Burr

Inväntar skjuts och undrar: Snö snart...?



Sjuk. Typ.

Var hemma igår. Min hals förbjöd mig att prata och då kändes det lite konstigt att gå till jobbet. Sov till 12 och sedan låg jag på soffan resten av dagen.

Vad jag gjorde? Såg på sista säsongen av Vita huset. Jag kommer tillbaka till den med jämna mellanrum. Den säsongen är bra och innehåller egentligen allt - en nystart, sorg och efterlängtad kärlek. Ett underbart avslut på en fantastisk serie.



Idag är jag tillbaka på jobbet. Inte så mycket p g a att jag är frisk igen utan mer p g a att jag har ett uppsamlingsheat för nationella provet idag och jag har lovat dem att det blir idag. Nu är de klara - och jag funderar på att gå hem och däcka på soffan igen.

Ska bara rätta lite mer först...


President Bartlet

torsdag 21 november 2013

Bokrelease




Nu ikväll var jag på releasefest för en nyutgiven bok, Medan körsbärsträden blommar. Den handlar om författarens andra son, hans korta liv och om hur livet blev efter hans död.

Jag har inte läst mer än ett kapitel ännu, men är gripen av deras historia och vill verkligen få tillfälle att läsa hela boken snart.

Om boken:

Lukas blev nio dagar och två timmar.

Det finns för alltid ett Före och ett Efter. Hur överlever man förlusten av sitt barn?

Hur ser sorgen ut? Vad händer med oss i sorg? Hur reagerar omgivningen och hur önskar vi sörjande att den skulle reagera? Att läsa andras berättelser om att mista ett barn och om att uppleva sorg hjälpte mig att famla mig fram i mörkret. Det fanns andra som upplevt samma smärta, som överlevt och till och med börjat leva igen. Det fanns tröstande ord, igenkänning och bekräftelse på att mina reaktioner var normala. Därför vill jag också berätta.

Men min berättelse är även en mörk skildring av kampen för att återfå tilltron på livet genom en bebis till. Vad händer då när bebisen uteblir? När kroppen sviker och blöder, när graviditeterna en efter en slutar med missfall?

Medan körsbärsträden blommar är en bok om sorgen efter att förlora ett barn - livet som försvann just när det hade börjat. Om vägen fram till ett annat liv till slut som fortsätter, trots allt.

onsdag 20 november 2013

Löss?

Igår blev det fram med luskammen igen. Jag såg lappen på dörren in till P1:s skola och frågade hans huvudlärare och jo då, de fall av löss som funnits på skolan var i P1:s klass.

På vägen hem förberedde jag honom på att vi skulle kamma håret med den där vassa kammen, bara för att vara säkra. Och om det var så att vi hittade löss så var det ju inte hela världen *brr*

Innan läggdags kammade vi oss allihop, och den här gången var det falskt alarm. Skönt, det blir lite extra meck när medlet ska tvättas ur. Jag ska kamma håret på dem lite då och då nu ett tag framöver. Faran är ju inte helt över ännu.

God morgon, dagen efter Ronaldodagen...


Grattis Selma!

155 år är väl ingen ålder?
Tack för tipset, Google... :-)

tisdag 19 november 2013

Gräsänka...

...och vad gör jag?! Ser på fotboll. Den där meningen ser jättekonstig ut när jag läser den nu, det är inte det jag brukar se när jag är hemma själv.

Och, ja, nu är det ju förmodligen kört. Kollar på Vita huset och slösurfar istället. Planen är att komma i säng innan 23. I realiteten ska jag sova innan midnatt. Det känns lite mer sannolikt.



måndag 18 november 2013

Måndag

Godnattboken ikväll bestod av Gumball på Viaplay. Jag kände mig för en gångs skull inte på humör för att läsa, så det blev iPaden istället. Mysigt i alla fall med båda pojkarna så nära. :-)

I morgon åker Maken på resa till Sveriges framsida och kommer hem på onsdag. Det ska gå bra, no worries.

På onsdag kväll ska jag och A1 på bokreleasefest. Jag ska berätta mer om boken senare.

Nu: sova. Mycket.

söndag 17 november 2013

"En dag"




Jag såg den här filmen mot bättre vetande. Jag har nämligen läst boken. Don't get me wrong, jag gillade boken men jag avskydde slutet.

Ett par träffas och har ett onenightstand. Hon är lite töntig och han är född med silversked i munnen. De blir vänner och vi får följa dem under ett antal år, runt den 15 juli varje år.

Lite grann samma som När Harry mötte Sally, kan jag tycka.

Bra, men jag kommer nog inte att se om dem. Älskar Anne Hathaway, dock! Snygg affisch också.

lördag 16 november 2013

Helg i stugan

Det var dags för att installera luftvärmepump i stugan. Maken & pojkarna åkte ut med Svärfar i fredags morse och jag följde efter när arbetsdagen var över.

Jag trodde att jag sparat frön från vår krasse och ringblommor för att kunna så dem i blomlådorna till våren. Fel. Det var tydligen vintermat till mössen. De har vält ut en av skålarna - och dragit in det mesta under altantrappan. Innovativt, I give them that.


Det var jättefint att vara ute idag. När jag sopat klart i det inglasade uterummet fortsatte jag sopa och kratta löv i trädgården.

Pojkarna var måttligt roade, men hjälpte till ett tag. Jag bad dem samla alla små björkkvistar som blåst av träden. Det funkade i sisådär tio minuter. Det var skönt så länge det varade, dock... :-)


Eftermiddagsfikat var lugnt och stillsamt. Tända ljus, kaffe till de vuxna och apelsinmer till barnen.


P1 spelade lite iPad, P2 övade först på lite bokstäver, innan han också gick över till iPad.


I morgon blir det innebandyturnering vid 14, så vi måste åka härifrån vid 11 om vi ska äta lunch någonstans först.

Det verkar vara min helg. Hur är din?

fredag 15 november 2013

När dagen börjar med att dragkedjan i mina jeans - som jag köpte förra veckan - går sönder, då blev jag orolig. Var det verkligen så min dag skulle avlöpa? Det korta svaret?

Nej.

Jag har haft bra lektioner och ett givande medarbetarsamtal med min rektor. Hen verkar se saker hos mig som hen vill att jag ska förmedla till andra kollegor. Jag är dock rätt skeptisk till hur jag ska få de som är hyfsat datornegativa att vilja använda datorn mer - och till annat.

Den som lever får se.


tisdag 12 november 2013

Typiskt...

Jag lyckades hitta en lucka för att fixa håret och då blir det fel hos frisören istället.

Har kollat hur lång tid det här behöver ta för att jag ska hinna till min lektion kl 12 - och nu börjar det faktiskt bli lite tight. Kanske måste boka om tiden, vi får se vad de säger.

När de väl kommer, de har fortfarande inte öppnat... Eller, nu kom de.



söndag 10 november 2013

Helgen.

På väg hem efter en snabb helg hos familjen. Min käraste - och även enda - bror fyller 50 nästa vecka och självklart ville vi vara med och fira honom. :-)

Vi köpte en flaska vin som en del av presenten. Jag fick i uppdrag - eller snarare anmälde mig frivilligt - att hitta något gott. Jag hoppas att den kommer att bli bra.

Dessutom fick han en god öl - Love child - av Maken och Svågern. Synd bara att vi inte stannade kvar längre så man fick smaka den...

God paj och gigantisk, smarrig tårta blev det i alla fall. För att inte tala om trevlig samvaro med syskon, respektive och inlaws. Pojkarna trivdes som fiskar i vatten. De sprang runt med kusinerna ett tag, sedan fick de spela iPad som vi hade med oss. Dessutom fanns det godis & glass. Ingen nöd gick på dem, med andra ord.

På vägen hem idag passade vi på att kolla in den nya Lekiabutiken som öppnat i Uddevalla. Pojkarna fastnade ganska ordentligt för en stor modell av Dödsstjärnan. Gigantisk modell och 25 legofigurer... Behöver jag säga att pojkarna dreglade en aning...?

Om den inte kostat sina modiga 3 999:- hade det nog varit en perfekt julklapp, både för dem och för oss - för vem/vilka tror ni skulle få sätta ihop den...?




lördag 9 november 2013

torsdag 7 november 2013

Torsdag i några få punkter

Lite jobb och introducerande av ett nytt tänk på lektionerna - Det ska bli spännande att se vad det blir av det.

Busstur i kommunregi. Jag har sett en gammal borg, en vikingalabyrint - och ett otroligt coolt glasbruk, Sveriges enda ekologiska.

Middag med bekanta från New York. Andra gången jag träffar mannen, första gången jag träffar hustrun. Otroligt trevliga människor och jag längtar verkligen till NY nu. Min engelska tappade bort sig då och då, i synnerhet när jag insåg att den svenska frun verkligen pratade engelska som en infödd. Komplex, jag? You bet!

Nu: Lite mer snabbpackande, vi åker ju faktiskt till Bästkusten i morgon för en snabbvisit! :)

tisdag 5 november 2013

Oopsie...

Min telefon börjar dö, känns det som. Trots att den var fulladdad behövde den laddas vid 11-tiden när jag tagit en del kort på föreläsningen vi såg. Laddade den och hade 50% på väg hem. När den kom ner till 34% så dog den igen.

Vilken slump att nya iPhone kommit ut då... :)

FFS!

Allvarligt, har det inte hänt något viktigare i världen än att någon gått till frissan?!



söndag 3 november 2013

P2:s förskolekalas 2013

Dukningen är nästan klar...
8 barn. Det var bara åtta barn. Det lät dock som närmare 20, ett tag i alla fall... Nu är det bara ursprungsensemblen kvar, och så grannkompisen då.

Jag gjorde muffinsen ur Leilas cupcakebok igen. Den här gången gjorde jag dessutom hennes frosting med philadelphiaost. De blev jättegoda! Även om jag skippade limeskal och -saft, pojkarna är inte så förtjusta i citrussmak. Det är dock ett jättebra grundrecept.


Walter's birthday cupcakes
(12 cupcakes)
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker (jag har gjort både med vitt och brunt socker)
1 tsk vaniljsocker (jag har snarare 1 1/2-2 tsk p g a att jag inte har någon annan smaksättning)
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft från tre limefrukter (jag hoppar alltså över detta)

1. Sätt på ugnen, 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt fluffigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd det försiktigt ner i smeten (jag har köpt en mjölsikt (se bild) på Ikea som jag använder).
5. Blanda i rivet skal och saft av lime. (Jag skippade detta steg. Istället hade jag i närmare en dl färgglatt strössel)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. (Jag har uppenbarligen gjort cupcakes i mindre formar och då blir det ganska många mer än 12 st... Närmare 20-25)
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Närbild på mina cupcakes
Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal från 3 limefrukter (som sagt, jag skippade detta)
150 g philadelphiaost

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost riktigt fluffigt.
2. Bred frostingen på kakorna och garnera med strössel och tårtljus (Jag spritsade ut frostingen istället och strödde på lite strössel och garnerade med chokladhjärtan)

Tjejerna och killarna separerades snart efter ankomst och sedan hade de lite olika saker för sig. Killarna lekte med lego och hade brottningsmatcher (!) medan tjejerna spelade Star wars-spel (!!) i källaren. Efter 25-30 minuter hade de dock kommit på att det var spännande att vara tillsammans och då blev det någon sorts pussjage. En av pojkarna kom och gömde sig hos mig eftersom "tjejerna vill döda mig - de pussas!".

När alla gått hem stannade grannflickan kvar ett tag. Kul, det var länge sedan de lekte. Hennes syster kom precis också, de ska vara här en stund.

Jag? Jag tänkte börja fixa middag, vet bara inte riktigt vad. Maken har åkt till jobbet, stackarn.

lördag 2 november 2013

Alla helgons dag, 2013

Idag åkte vi till Svärmors grav, tillsammans med Svärfar. Det var fint, som alltid. Snart är det 2 1/2 år sedan hon gick bort och det känns så konstigt. Precis som med pappa. Som om de liksom alltid finns där...

I morgon är P2:s kalas och P1 ska spela innebandycup - mot andra lag för första gången. Jag ska vara hemma och fixa inför kalaset och nu måste vi bestämma oss för hur vi ska göra med P2. Ska han med och se på innebandy eller vara med mig. Jag måste erkänna att jag tycker att det vore hemskt skönt om han följde med Maken och P1 så jag kunde få göra i ordning allt i lugn och ro. Vi får se hur det blir med den saken...