söndag 30 juni 2013

Sommarträff 2013

Det var riktigt bra organiserat och vi ser redan fram emot nästa års träff. Det var en bra plats med så gott som allting på samma ställe och det var även mycket roliga aktiviteter. Det roligaste enligt pojkarna var utan tvekan hoppborgen. Från stunden den blåstes upp var det inte många minuter som de var från den. De var sist ut från den när den togs ner.

Vi träffade vår Taiwan-kontakt flera gånger under helgen, men tyvärr hann vi aldrig säga farväl till honom. Det var dock mycket roligt att få träffa honom igen och han verkar vara nöjd med pojkarnas utveckling.

Vi pratade nog egentligen mest med de Taiwan-familjer som jag redan träffat, men egentligen pratade man ju med alla. Så skönt att träffa så många människor med samma erfarenheter som oss. Dessutom träffade vi både par som precis fått godkännande och par som väntar på att få åka och hämta sina barn. Otroligt trevliga människor överlag. Hoppas att vi kommer att träffa dem igen! :)

Hemma...

Pojkarna verkar vara en aning chockskadade efter en intensiv helg. Vi lovade dem att få vara uppe lite längre än vanligt när vi kom hem eftersom de sov så länge i bilen. Dessutom skulle de få äta upp de chips o ostbågar som vi köpt under helgen och inte ätit upp.

Vad de gör? Sitter fint i soffan med snacksskålen mellan sig & tittar på TV. Inte ett ljud. Inte som det var förra veckan om man säger så... :-)


Utslagna hjältar...

Strax innan 15 startade bilresan hem. Pojkarna slocknade innan vi kommit ur Vrigstad. P1 vaknade för femton minuter sedan. P2 sover fortfarande...



lördag 29 juni 2013

Upptagna...

Ja, nej, det blev lite bloggtorka igen. Dels har det varit fullt spjäll här i Vrigstad, där BFA har sin årliga träff. Och dels är det så att jag har riktigt dålig täckning här. Men det är kanon - trots ganska många skurar idag.

Pojkarna har i princip levt i hoppborgen som blåstes upp. Nästan först i i eftermiddags och verkligen sist ut nu ikväll.

Roliga aktiviteter, trevligt umgänge med nya och gamla bekantskaper och dessutom intressanta föreläsningar. Kan inte bli bättre. Även kul att träffa vår tolk och samordnare i Taiwan.

Så visst, jag återkommer snart. Håll ut. :-)



torsdag 27 juni 2013

Torsdag

Det blev fyra timmar på ett lekland och sedan hemgång. Pojkarna har haft en kompis hemma under eftermiddagen, men jag vet inte om det är så bra för dem. Det blir ganska mycket bråk tycker jag, och inte sällan på bekostnad av P2.

Jag har roat mig med att packa inför Smålandsresan i helgen. Det ska bli jättekul att åka på sommarträff. Pojkarnas kläder är färdigpackade, men jag är inte klar med mina kläder ännu. Att det kan vara så svårt att packa för tre dagar. :)

Det ska även bli kul med den improviserade landsträffen som Märta initierade till på söndag. Får se om det blir en övernattning till på vägen hem eller om vi hinner hem till kvällen.

SL-minut

Om man inte kan vara i huset och ska ta med barnen till lekland. Då är stunden mellan 9.30 och 10 när leklandet öppnar riktigt, riktigt lång...



onsdag 26 juni 2013

Dagens makron...

Jag hade två ägg i kylen och lite mandelmjöl, så det blev en halv sats av gårdagens makroner idag också. Den här gången hade jag i lite röd karamellfärg, så de blev rosa till pojkarnas och grannflickans absoluta förtjusning. Och den här gången blev de lite bättre. Det kan bero på att jag vispade äggvitorna lite mer idag. Jag är i alla fall rätt nöjd - synd att det bara blev 12 stycken... :)

Vi gör ett nytt försök...





tisdag 25 juni 2013

Bakande & lekande

Igår testade vi slutligen Kungsörnens makroner. De blev jättesnygga - och goda! Min plan var att ta kort på dem, men allvarligt talat så hann jag inte. Dels blev det bara 12 och dels var de jäkligt mumsiga. :) De ska jag helt klart göra igen.

Jag blev dock lite väl kaxig och bestämde mig i dag för att baka dem från scratch. Det blev inte lika bra.  Jag hittade Leilas recept och det verkade ganska enkelt, när jag väl kommit på att jag hade extra florsocker i källaren.

Pojkarna hjälpte till och det tror jag kan vara en del i att det inte blev helt 100%-igt resultat - men det var ganska mysigt när de väl slutade bråka om vem som skulle göra vad...  P1 hällde i allt som skulle vara i och P2 vispade med elvisp. Det kan också vara en bidragande faktor, nästa gång kanske jag ska använda min Kenwood. Slutligen ska man tydligen inte heller använda bakplåtspapper utan silikonmatta. Vi får se om jag lyckas ropa in någon på Tradera one of these days.

Många trasiga kakor blev kvar på papperet:


Några färdiga exemplar blev det dock. Och ja, de ser lite trista ut, men jag hade i alla fall turkos färg till smörkrämsfyllningen... Jag ser fram emot att testa med svart färg i kakorna och lakritsfyllning.










Igår hade pojkarna en hektisk lekdag. Först kom W förbi tillsammans med mamman när de gick hem från förskolan. När de hade gått kom V och frågade om han fick leka en stund. Gissa om pojkarna var utlekta på kvällen? Gissa sedan om det var jättesvårt att få dem till ro och att sova? You bet.

Idag vaknade P1 tidigare än någonsin. Svårt, tror ni? Nix, säger jag. 04.50 hoppar killen upp ur sängen och vill spela ipad. Det fick han inte och det gjorde inte hans humör bättre. Inte heller mitt, eftersom det var jag som försökte få honom att somna om. Det gick inte och till slut vaknade även P2. Jippi...

Under dagen har de lekt både med S som bor på nästa gata och med V. Det har varit lite lugnare idag, tycker jag. De sa också att de var trötta redan vid 17.30-tiden, men sedan kom S tillbaka och lekte en stund och det blev läggning först vid 19.30.

P1 var väldigt mammig ikväll, precis som han brukar vara när något hänt. Det är bara att följa med när det händer. Det blir ofta konflikter för tillfället, både han och P2 söker dem, men när de är med mig blir det lite värre och han blir väldigt mammig efteråt.

Nu ska jag sova, risken finns ju att P1 vaknar vid 5-rycket i morgon också. Sommarlov? Jag?

Grattis till A1 som blivit faster igen. Efter att hon fått berätta om den nya lilla personen plågade jag henne med en 25 minuters redogörelse för hur mina makroner gick snett och hur jag skulle byta ut mandelmjölet till hasselnötsmjöl i stället. Problemet? Jag insåg efter ca 24 1/2 minut att hon är allergisk och att jag berättar hur sjukt goda de är gör inte saken bättre... :)



måndag 24 juni 2013

Memo to self:

Om man tänkt handla efter man varit på nya arbetsplatsen underlättar det väldigt mycket att ha med plånbok.

Slut på meddelande.



Renaste disken någonsin...

Senaste tiden har vi använt Finish maskindisktabletter och det har funkat jättebra. Igår blev det dock lite fel. Fyra gånger satte jag igång diskmaskinen och fyra gånger var disktabletten kvar i maskinen efter programmets slut.

För att vara helt säker på att maskinen fortfarande är hel testade jag med Yes-tabletter i morse - och nu verkar det faktiskt funka. Kanske maskinen bara var trött på Finish och ville ha lite förändring?

Nu ska jag i alla fall ta ur maskinen, fylla på med allt som står på diskbänken och sedan baka med pojkarna.




Jag köpte Kungsörnens macaronmix för ett tag sedan och vill testa den. Vi får dock se om det blir före eller efter jag besökt min kommande arbetsplats.

söndag 23 juni 2013

Lördag

Det var hemskt varmt i natt. Dessutom var vi allihop ovana att sova i en annan säng än vanligt, svärfar är snäll och överlåter sin säng till oss när vi sover där. Till yttermera vissa var det även ljust eftersom vi är vana vid persienner.

P1 vaknade till vid ettiden och ville prompt gå ner och leka, förmodligen någon variant av sömngång. Vi lyckades dock få honom att lägga sig ner och komma till ro igen. Vid fyratiden var det min tur att vakna till och gå på toaletten, men jag lyckades somna om igen, trots den vackra soluppgången.

Vid åtta gick vi upp, då hade barnen varit vakna sedan sex. Tydligen hade P1 gått in till farfar, som sov i Makens gamla rum, och frågat om det var ok att han släppte ut katten som ville ut. Gullungen...

Efter en liten frukost och ihopplockning av allt vi hade med oss var det dags för avfärd. Vi skulle träffa J&M och barnen ute vid Taxinge slott. Det blev lunch och fika och strandhäng. Barnen byggde något nere vid stranden, mycket koncentrerat, och vi kunde sitta uppe på filtar och prata - och fundera på när det skulle börja regna. Svar - på väg hem.

Nu ikväll har vi kollat på Dumma mig för typ hundrade gången - vi gillar den allihop. Vid 21 gick vi upp med pojkarna och vid 21.45 somnade äntligen P2. Han var ganska stirrig nu i kväll och kunde inte riktigt komma till ro.

I morgon är en ny dag, men jag har inte en aning om vad vi ska göra. Ganska skönt, egentligen.

Jag hoppas att ni hade en bra midsommar! Firade ni med familjen eller med vänner?

fredag 21 juni 2013

Fredag: Glad midsommar!

Det är fint väder, men blåsigt. Det tog ett tag att ta en fin bild på svärfars flagga:


...nej


...nej


...jaaa! Där satt den.

Har tvingat på barnen skjorta och finbyxor. De är måttligt roade - men otroligt fina.

Hoppas ni får en bra midsommar! Nu ska vi på sillunch hos grannen.

torsdag 20 juni 2013

Torsdag

Att två barn kan bråka så mycket - och över något så futtigt som några Trash pack-kort. Nu har de sommarlov och jag semester - och jag ska riktigt få rå om dem i tre veckor. OK... Jag måste få tips på saker att göra i Stockholmsområdet...

onsdag 19 juni 2013

Tisdag-onsdag

Sista kvällen med bästa kollegorna igår. Det började redan vid 15-tiden och slutade i baren vid hotell Malmen strax före 02. Jättebra kväll!


När jag kom till pendeltågsstationen insåg jag att tågen slutat gå. Som tur var fick jag tag i en taxi som körde hem mig.


Barnen vaknade tidigt som vanligt. Det gjorde inte jag. Det blev en timmes sovmorgon innan jag gick upp.


Lämnade barnen på förskolan och åkte in till jobbet en sista sväng. Lämnade nycklar och hämtade blommorna jag fick igår - valde att inte ta med dem då. :-)


Nu ska jag åka till Bromma blocks och se om det finns någon klipptid till typ hela familjen. Wish me luck!

måndag 17 juni 2013

Filmtittande

Under helgen har jag sett film varje dag, men det blev samma film både fredag och lördag - Röjar-Ralf. Jag berättade för pojkarna att jag hade den i fredags och båda ville se om den i lördags. Och inte mig emot, den var riktigt bra. De har sytt in alla dataspelsreferenser på ett snyggt sätt och den var rolig att se även för mig.

De svenska rösterna var bra, men jag hade nog velat se den med engelska röster också. Det får bli en annan dag eller ett annat år. :)

Röjar-Ralf har varit skurk i ett dataspel i 30 år och börjar bli trött på att alltid ses som en skurk. Han vill få en hjältemedalj och sticker därför ut ur sitt spel (genom elsladden givetvis, det var lite svårt att förklara för Pusselbitarna varför det var den vägen som de kom ut ur spelen).

J har pratat mycket om filmen, så jag hade höga förhoppningar på den. Jag blev inte besviken. Se den!


Maken köpte Woody Allens Midnight in Paris till mig som Alla hjärtans dagspresent, tillsammans med guideböcker inför Parisresan. Och allvarligt talat, om jag inte var lite förälskad i staden innan jag såg filmen hade jag garanterat varit det nu.

Owen Wilson spelar en manusförfattare/aspirerande författare som befinner sig i Paris tillsammans med sin nyblivna (?) fästmö och hennes ganska otrevliga och mycket republikanska föräldrar. Han älskar staden och vill gärna bo där, hans blivande fru vill dock att de ska bo i en strandvilla i Malibu.

De träffar vänner till fästmön i Paris - Michael Sheen är helt underbar som outhärdlig pretto-besserwisser - och alla trycker de ner Wilsons rollfigur.  Han är uppenbarligen inte nöjd med sitt liv och vill egentligen leva i Paris på 1920-talet. På något mystiskt vis hamnar han verkligen i tjugotalets Paris där han träffar alla personligheter som han beundrar - Hemingway, F Scott Fitzgerald, Cole Porter. Men var ska han egentligen vara? Var hör han hemma?

Jag gillar filmen, den var snyggt gjord. Owen Wilson är bra. Man får med sig flera visdomsord från regissören också, det är tydligt vad han anser om det som sker.

Midsommarplanering

Ännu en midsommar hos Svärfar och hans grannar. Vi ska fixa tårta till kaffet och middag, d v s grillning och någon sorts potatis. Tack vare mina underbara kollegor har jag fått ett gäng tips på saker som kan tillagas, men bäst av allt är nog tårtan Koladröm med daimgrädde och jordgubbar. Jag har inte gjort den ännu, men allvarligt talat. Kolla in bilden och receptet... :)

Fick veta nu ikväll att vi även ska göra tårta, men det blir nog bra. Jag visade Maken hur tårtan såg ut och han tyckte att den såg bra ut. Det viktiga är tydligen att det är jordgubbar på den - Mission accomplished.

"Hon är blåst, hon är blåst, hon har blivit lurad..."

...som Björn Rosenströms text (nästan) lyder. I morse kollade jag min mail och fick se att något hänt med mitt gmailkonto under natten:

Och jag klickade på länken. Pucko mig. Sedan skrev jag in mitt lösenord i rutan. Pucko mig - gånger en miljooooon! Till mitt försvar så var det a) tidigt på morgonen och b) jäkligt likt Googles sida. Det började dock ringa ett stort antal varningsklockor när jag väl matat in lösenordet, det var nämligen först då som jag kollade i adressfältet och lade märke till att det inte stod en gmail-adress där.

Jag har ägnat förmiddagen åt att ändra lösenord. Som tur var hade jag inte samma lösenord på så många ställen. Är dock mest sur på mig själv, att jag inte tänkte en extra gång innan jag klickade.

Fan.

Måndag...



Jag lade upp den här bilden på FB igår. Direkt kom det en kommentar om hur otroligt bra vi lärare har det som inte behöver jobba på sommaren och ändå har så hög lön. Ursäkta? Anledningen till att vi inte behöver jobba på sommaren är att vi jobbar mer än heltid under resten av året. Och hög lön? Nja, det kan jag inte påstå.

söndag 16 juni 2013

Söndag

På McDonalds i Sollentuna. Pojkarna har ätit och nu är de i leklandet. Jag och Maken sitter och spelar Ruzzle mot varandra och A1. :-)

Pojkarna lekte bra med varandra ett tag på morgonen och när vi kände att det började urarta så åkte vi iväg en sväng. Ska passa på att kolla lite i affärerna vid Stinsen också.

Sista veckan före sommarlov. Nice, men vemodigt.

fredag 14 juni 2013

It's alive...

Det har bara varit ett par ganska hektiska dagar. När jag väl kommit hem från jobbet har det varit mycket med Pusselbitarna. I synnerhet P2 har varit ett riktigt litet monster ett tag nu - jag är ledsen, men så är det. Det är tydligen fruktansvärt jobbigt att bli 4 1/2 år och han trotsar väldigt mycket för tillfället.

Men... Jag återkommer. :-)

torsdag 13 juni 2013

Kontraster

Igår:



Idag:



Jag tar väl och vandrar hemåt i min lååångklänning och mina tunna skor. Tror inte att det blir någon längre promenad idag...

Torsdag - avslutning.

Inte riktigt van vid fotsid klänning, men det ska nog gå bra det här...


Annars har jag förberett mig genom att inte sminka mig. Kommer ju att gråta minst två gånger under dagen.

onsdag 12 juni 2013

Onsdagen

Vi går till Tanto, sade de. Tar 15 minuter, sade de. 45 minuter senare var vi framme... 4 kilometer en väg (jag sade inte att vi gick fort).

Förutom en helt underbar dag med trevligt sällskap - bästa kollegorna och en handfull elever - så blev det pizza, cola och en kubbvinst. Bra dag. :)

Hittade dessutom ett par snygga gatukonstbilder på väg tillbaka:






Jobbig dag på jobbet...





tisdag 11 juni 2013

En helt vanlig tisdag i slutet av terminen...

Jag var inne i stan med elever och kollegor idag, det var dags för stadsvandring. Detta innebar i praktiken att eleverna lattjade runt i stan i ett par timmar medan vi lärare tog en promenad från Gamla stan till Medborgarplatsen och åt en inte allt för imponerande lunch. Sedan kom eleverna dit och vi skickade hem dem.

När vi skiljdes åt promenerade jag in till Åhlens i city, ganska skönt med en lång promenad - och idag blev det ju två! :)

Jag gick in på Dea/Axelssons och provade ett gäng kläder för att eventuellt ha något nytt till skolavslutningen, men hittade inget jag verkligen ville ha. Sedan slog det mig att jag eventuellt skulle kunna åka till Bromma Blocks för att se om det fanns någon tid hos frisören i eftermiddag. När jag väl kommit dit kunde jag sparkat mig själv för att jag inte kom på detta tidigare - det fanns nämligen ingen tid. Och jag som ville vara snygg i håret till avslutningen... :-(

Satte mig sedan på Espresso house och tröstade mig med en islatte, samtidigt som telefonen behövde laddas. Tog en sväng förbi ett par klädbutiker och hittade äntligen en klänning inför skolavslutningen. Dessutom handlade jag ett par presenter till de kommande kalaset som Pusselbitarna ska gå på.

Men hörrenini - hur har ni det? Är allt bra? Den senaste veckan har jag kollat in extra mycket hos Cecilia, Hönsamaja och Mary. Glada och livsomvälvande besked har det blivit. Roligt!

Nej. Sovdags. God natt! :)

måndag 10 juni 2013

Nattning

I vanliga fall brukar det vara P1 som hamnar nere vid en misslyckad nattning. Ikväll är det dock P2. Han tokvägrade somna och skrek tills han fick komma ner och äta en smörgås. Nu ligger han i Makens knä och håller på att somna.

Idag har det inte varit så mycket skrikande från honom annars, inte alls som det har varit de senaste dagarna. Tyvärr somnade han en halvtimme när jag höll på med maten, annars hade han sovit nu...

Älskade ungar...

De sitter och spelar Lego Indiana Jones en stund innan det är dags att gå upp till sängen. Skönt att de spelar tillsammans utan att bråka. Just nu hörde jag P1 säga "Hejsan kompis" när de möttes i spelet (de går ofta iväg från varandra och kör half-screen).

Men visst, P2 sitter sällan still. Se här hur suddiga hans sida av bilden blev (den orangea tröjan)...


Nu ska jag förbereda mig på gråt och tandagnisslan - det är sängdags...

Gudomligt skönt...

Jag hittade äntligen mina nycklar som jag letat efter i två dagar. Skönt att veta att vi inte behöver byta lås på varken hus, bil eller cykel.



lördag 8 juni 2013

Trots

De senaste dagarna har jag insett att P2:s 4 1/2-årstrots förmodligen är det värsta vi varit med om hittills. Det retas, härmas och stjäls legofigurer här hemma stup i kvarten. P1blir dessutom alltid otroligt arg när P2 retas, vilket P2 verkligen gillar... Dagarna passerar i en dimma av ständiga förändringar. En överkelig kille blir en liten taggig igelkott på 0,3 sekunder för att senare omvandlas till en liten trött kille som bara vill sitta i knät.

Nattningarna har också blivit lidande av allt trotsande och testande på sistone. När det är förskolekväll brukar vi försöka se till att pojkarna ska upp på övervåningen och vara i pyjamas senast 19.30. Helst ska de sova vid 20.30 senast. I och för sig har de varit hemma några dagar nu, men de har kommit i säng ganska sent även med ledighetsmått mätt. I morgon måste vi strukturera nattningarna igen.

Jag känner mig fortfarande ganska ny på det här med att vara förälder. Den här trotsperioden verkar dessutom vara värre än vanligt. Hur kan man vända på den här onda spiralen?

Lördag... Väl?!

Det här med flera lediga dagar blir ett problem för mig, känner mig lite dagvill. Men, idag spelar P2 tennis - så det måste vara lördag. :-)

Just nu sitter jag och kollar på min yngste son som bollar med en ballong på tennislekis. Om bara tennisbollarna var lika stora som ballonger skulle han inte ha några problem att träffa bollen. :-)

Svärfar ringde i förmiddags och hade problem med vattnet, så Maken har åkt dit tillsammans med P1.

Jag och P2 tog bussen till Alvik, som tur är går en buss direkt (nåja...) dit från Spånga station. Eftersom jag drack ett par glas vin igår hemma hos J&M ville jag inte ta bilen idag.

Jag har lagt in en massa vinterkläder i de nya garderoberna nu på förmiddagen också. Nu tror jag att det mesta är insorterat. Skönt.

P2 hjälpte mig att ta bort sängkläderna i förmiddags, han är en hejare på att få ur kuddar ur örngott. Jag hann inte få ut tvätten ur maskinen, men det ordnar vi när vi kommer hem.

Om vi har tid ska jag och P2 hoppa av bussen vid Bromma Blocks. Jag köpte några shorts på Intersport och jag tänkte lämna tillbaka dem. Formen passade mig inte alls.



P2 är den gula pricken i mitten av kortet. Han har alltid sin älskade fotbollströja. :-)

fredag 7 juni 2013

Poolparty





Klämdag.

Vaknade i morse med huvudvärk. Jag funderar på om det beror på att jag varit ledig i ett par dagar och kopplat av. Det brukar bli så för mig första dagarna på sommarlovet - tänk så skönt om jag åkte på det nu istället!


Jag blir i varje fall klart sämre på att skriva när det är vackert väder. :-) Idag är det i alla fall klämdag och jag är hemma med barnen. Senare i em kommer Maken och hämtar oss, vi ska på poolparty.

Det är stekhett ute och P1 vägrar shorts och kortärmat. Istället kör han jeans och långärmat, både igår och idag. Visst, det blir ju mindre risk att bränna sig, men det måste ju vara varmt...

Igår var vi vid Hässelby slott och firade Sveriges dag. Tivoli, picknick och musik. En bra dag. Vi hade med oss två coola killar, men en som gjorde sitt yttersta att härma tröjan han hade på sig:



onsdag 5 juni 2013

Då tar vi och firar student då'rå








Elevblomma




Och då har jag inte undervisat eleven under hela året... :-) Gullunge.
Reklamplaceringen i Metro var ganska lyckad idag. Bra med ett exempel bredvid "Tänk om"-annonsen. :-)


Klicka på bilden för att få den större

Är du helt säker...?




...bara äpplen och tranbär? Det ligger nämligen äpple, apelsin och granatäpple på skärbrädan - inga tranbär..

Hälsningar,
Vän av ordning och allmän ordpetare

tisdag 4 juni 2013

Tisdag

Igår skulle betygen vara satta. Då fick jag in 25 sidor från en elev. Jag satt hela dagen igår, läste och försökte tyda vad hen skrev. Jag skulle vilja ha ett snacka med hens svensklärare - en björntjänst har begåtts. Att hen har klarat ett godkänt betyg i svenska som andraspråk är ett mysterium för mig. Muntligt var det dock OK och idag kunde jag ge hen ett G (vi har gamla betyg året ut).

Tre godkända betyg delades ut till två elever idag. Skönt att de lyckades hinna med det.

I morgon tar Makens systerson studenten. Jag kommer nog inte att hinna dit till utsläppet, men åker hem till dem för mottagningen. Måste lägga fram de saker som Maken ska ha med sig. Han åker ut med barnen i morgon, men då har jag redan åkt till jobbet. Har köpt en nalle att hänga runt halsen på honom och idag köpte jag även lite fin choklad på Bönor och blad. Jag gillar den butiken.

Idag var P1:s sista tennislektion. Han gillar verkligen att spela, hoppas att han kan fortsätta i höst. Om jag förstått det rätt så var detta lite av en testomgång för att se om han får en plats i höst.

söndag 2 juni 2013

Garderoberna - vi: 1-0

Fördelen är att dörrarna är skitsnygga.

Nackdelen är att vi inte kan få dem dit vi vill...

Det gick inte att flytta dem dit vi ville när vi satt på skjutdörrarna. Så... Nu planerar vi rummets utseende igen.

Om det inte vore för att jag vill få upp bioduken också skulle det inte vara någon ko på isen, men det är just den som sabbar vår rumsplanering just nu.

Förmodligen har Maken kommit på en lösning som kan fungera, men risken finns att det kommer att se lite plottrigt ut. så här ser i alla fall den ena garderoben ut i färdigt skick:



Inte så mycket tid...

Maken har bjudit hem kollega från USA idag, så det har blivit en del flängande till affär för att handla mat och så.

Kan dock säga att det är fortfarande en aning kris med garderobsdörrarna - tack alla högre makter för att vi inte har mer än 2.03 i takhöjd i källaren. De högsta garderoberna hade jag aldrig mäktat med.



And so, it begins...

1) Maken insåg precis att det fattas höjd till taket för att installera skjutdörrarna.

2) Därefter insåg Maken att den bredd som vi valt till stommarna funkar inte med vanliga dörrar, bara skjut-dito.

3) Maken gav upp och sa att jag fick åka och lämna tillbaka dem.

4) Vi insåg att vi kan flytta garderoberna något, montera dörrarna och sedan placera dem där de ska vara.

Fortsättning följer...



lördag 1 juni 2013

So far so good...

I morgon ska dörrarna på...



Vår lördagskväll, so far...













Här har barnen hängt, fram tills dess de tröttnade:


Nu är det dags för skjutdörrar. Wish us luck... :-)