fredag 31 augusti 2012

Helg!

Ok. Nu har jag jobbat två dagar och känner mig helt snurrig. Gud så skönt att komma igång! Vi får se hur det blir nästa vecka, väntar på besked från de skolor jag var på intervju på.

Fick e-post från Arbetsförmedlingen tidigare idag. De tyckte att jag skulle söka en tjänst i svenska. Jag hade redan sökt den, så jag svarade det. :-)



torsdag 30 augusti 2012

Gott? Gott-gotti-gott-gott

Vi har precis ätit middag, kokt kyckling, currysås och bulgur. Och oh-my-god så gott det var! Vet inte om det var p g a otrolig hunger från min sida, men det var supersmarrigt. Kycklingen kokade jag i förra veckan och frös sedan in den. Idag tog jag fram den och gjorde en snabb currysås till. Jag hittade den här. Jag lade till lite salt och peppar bara.

Pojkarna åt också, P1 nästan hela portionen medan P2 faktiskt åt rubbet - det sista med sked för att få med allt! Ganska imponerande, med tanke på att han började säga att han var mätt och började diskutera hur många mer gafflar mat han skulle behöva äta redan i början av måltiden...

Första jobbdagen gick bra, över förväntan t o m. Sköna elever allihop. Det verkar som om skolan skulle vilja få in mig någon mer dag, men det hänger på om jag får något annat jobb. Och det skulle ju vara skönt med något fast.

När man tänker så här...

Jag hade tio minuter till godo på tåget jag skulle åka med när jag kom till stationen. Tio. Gott om tid. Då kanske jag inte hade behövt stressa på Pusselbitarna så mycket vid frukostbordet...

Jaja, då vet jag inför morgondagen.

Snart: inne i ett klassrum för första gången sedan april 2011. Skum känsla. Men jäkligt skön. Synd bara att det bara är två dagar.


onsdag 29 augusti 2012

Ombytligt väder

Förra veckan på fotbollsträningen ösregnade det. Vi talar Ö.S.R.E.G.N. Vad P1 hade på sig? Kortärmad matchtröja och shorts. Oops, liksom. Det spelade i o f s ingen roll vad han hade på sig, ty alla var genomblöta när träningen var slut.

Idag hade jag förberett mig och i samråd med Maken klätt på P1 långärmad t-shirt + matchtröjan och träningsbyxor med långa ben. Vädret ikväll? Jo då, tackar som frågar. Hur varmt som helst, stackarn höll på att få värmeslag. Jag trodde inte att det skulle kunna vara så varmt kl sex på kvällen nu. Jag hade fel.

#åretsmamma

Besök utanför fönstret...




Vårtbitare, eller vad heter den? Pojkarna var fascinerade i alla fall. Och glada att den satt på andra sidan fönstret.

De där hjärtesträngarna...

...det drog i dem lite i dag när förskolekompisen från granngatan ville följa med P1 och leka nu när de hämtades från förskolan. De ska dock spela fotboll om ett par timmar, så idag är ingen bra dag. Men snart, gärna!

Om ett par veckor är det dessutom dags för höstens första barnkalas på förskolan. Snart dags att komma på presenter alltså! Några bra tips på kalaspresenter åt barn i 4-5-årsåldern? Om det spelar någon roll är det pojkar som har kalaset.

tisdag 28 augusti 2012

Jo...

Jag trycker i mig ett gäng kiwifrukter också. Gott.

Tisdag kväll

Nu kunde jag ha stått framför Grönans scen och kolla på Winnerbäck en gång till. Nu är det extranummer... Istället sitter jag här i soffan, kollar på The Newsroom och lyssnar efter ljud från Pusselbitarnas rum.

Jag säger inte att det hade varit bättre på Grönan... bara annorlunda. :)

Det blev en eftermiddag i Bromma Blocks. Pojkarna fick varsin kaka och Mer eftersom de var rätt trötta efter förskolan. P2 somnade t o m i mitt knä på bussen. Under bussturen fick jag ett samtal från en vän som bad mig komma in och vicka ett par dagar, det ska blir kul. Eventuellt kommer det att behövas en lärare där framöver också... När vi träffat Maken och skjutsat honom till flyget åkte vi tillbaka till Blocks och åt middag. Efter en liten lekstund åkte vi hem.

Nattningen går faktiskt bra nu *ta i stooort trästycke*. Pyjamas, tandborstning, läsning av två böcker, in till deras sängar och sedan höra tjafs i tio minuter. Sedan sover de faktiskt.

Snart två avsnitt kvar av första säsongen av The Newsroom. Jag längtar efter säsong 2. Det blir ett avsnitt till nu...


Lite stressigt...

Ovant det här. I morgon har jag två intervjuer (det blev en till idag) och torsdag-fredag ska jag hoppa in och jobba på skolan där
vännen M arbetar.

Lite mycket nu, men kul. :-)

Rockyvin!

Det här är ju något som jag kan tänka mig att testa. Jag som ganska ofta - i alla fall innan jag skaffade vinappen som tipsade om bra viner i telefonen - går på hur etiketten ser ut älskar givetvis redan vinet med Rockyserier på. Rött och vitt, finns i beställningssortimentet och på en restaurang i Stockholm än så länge. Kul grej!

måndag 27 augusti 2012

Hemma igen...

Bild: Stefan Soderstrom/Expressen
Underbar konsert, som alltid. Jag har även läst första recensionen. Håller med i allt. Bra låtar och riktigt snygg backdrop. De nya låtarna var bra och versionerna av de gamla låtarna var utmärkta. Under Elegi började jag gråta, som vanligt. Det är den där raden "för ett barn som aldrig kom" som tar tag i mig varenda gång.

Jag skulle vilja se honom i morgon också, men då är Maken i Gbg, så jag fick ta med mig barnen i så fall. Med tanke på hur mycket folk det var ikväll skulle jag inte tro det... :)


Är på ett lysande humör just nu...

Winnerbäck ikväll och intervju på onsdag förmiddag - just nu är livet bra. :-)



Måndag...

Lite roddande blev det men nu är det nog fixat. Direkt när Maken kommer hem idag hoppar jag in i bilen och åker till stationen för att sedan bege mig till stan och Gröna Lund. Jag lyssnar för fullt på Winnerbäck och längtar till kl 20!



Edit: Spotifylistan hittade jag på Gröna Lunds hemsida. :)

söndag 26 augusti 2012

OK...

...Bilden jag och P1 gjorde såg ut som ett barn med benbrott, men är ändå nöjd med resultatet:


Annars har vi varit på en förskolelekplats och lekt ett tag:


Det var blött.

*puh*

Vi hann hem innan himlen öppnade sig. Jag har inte sett så många nyanser av grått på länge... :-)

Nu hör jag åska och vi såg några blixtar på väg hem. Hoppas det snart drar bort.



Söndag

Idag ska vi till vänner i Vällingby. Innan vi åker dit tänkte vi äta lunch i centrum. Jag är sugen på
gyoza.

I morgon hoppas jag på att J kan gå med mig på Winnerbäck. Det skulle vara kul att se honom igen.



Det kunde ha gått vägen...

P1 lyckades komma över lite godis - som han vet att han vara får äta på lördagar. Han hade nog kunnat komma undan med det, om det inte vore för att han skulle upp i knät på mig och prata om något en stund senare. Han luktade apelsingodis... :-)


lördag 25 augusti 2012

För ett gott skratt...

Ni kan ju börja här. Sedan kan ni läsa - så gott som - allt han någonsin skrivet på sin blogg. Jag har skrivit och länkar förut, men mannen är ett geni som förtjänar många, många läsare.

Flyttdag...

Nej, inte vi, men väl A1. Ett gäng kartonger blev det och låt mig bara säga att jag inte vet hur en kartong med denna beskrivning...


...kunde vara sååå tung? Jag menar, om det bara var en kniv i...? :-)

För övrigt är det en fin lägenhet som jag hoppas att hon kommer att trivas i.

Har ont i benen och ryggen sedan gårdagen. Såååå värt det! Insåg att det var min tredje konsert med Thåström och han levererar alltid.

fredag 24 augusti 2012

Popaganda...

Mind. Blown. Thåström 2012.

Nu blir det Winnerbäck till veckan, sedan är jag nöjd.



torsdag 23 augusti 2012

Morgondagen...


Jag är riktigt glad för att jag ska se Thåström igen. Måste lyssna in mig på senaste skivan i morgon... :)

TV-kväll

Jag var tvungen att kolla in slutet av Robinson ikväll för att få se Martin Melins intåg i serien på nytt. Det verkar som jag får spela in morgondagens avsnitt innan jag åker till Popaganda...

The Dark Knight gick på TV ikväll. Jag började kolla på den men insåg att jag fortfarande inte kan se den utan att tycka att det är fruktansvärt att det är Heath Ledgers sista färdiginspelade film. Det är en väldigt bra film, med många bra skådespelare, men jag stängde av. Istället blev det ännu ett avsnitt av The Newsroom. Avsnitt sex blir det ikväll.


Nattningen...

Smidigaste läggningen hittills, tror jag. Strax innan sju började jag med att duscha P2. Att han blev först beror främst på att P1 var så förbannad på P2:s förmåga att förstöra hans legokreationer och ville nu - fyra timmar efter att han kommit hem och sett att de var lite trasiga - bygga upp dem. Att det råkade sammanstråla med duschning och nattning var säkert bara en slump (och månen är säkert gjord av grön ost...)

Duschning gick bra, tandborstning likaså. Sedan kom vi till bokval. P1 ville läsa böcker med pussel, jag sa nej. Då lade sig P1 på sin säng och skrek. Till slut sa jag att jag och P2 skulle läsa böcker. Då kom P1 krypande stegvis och var med. Till en början låg han bredvid och "läste" en annan bok, men ju mer spännande det blev i boken jag läste för P2, ju mer intresserad blev P1. Till slut låg de på varsin axel och lyssnade.

Efter fyra böcker med Prick och Fläck, Alfons Åberg och Emma bar jag in dem till sina sängar. Lite tjafs, lite kliande på P2:s rygg och en tillsägelse om att ligga ner och inte prata så högt men sedan somnade de. Klockan är inte ens 20.30. Halleluja!

Tröttsnuttar...

Jag har just nu två trötta killar i soffan, tittandes på Pokemon. Har föreslagit att vi ska gå upp och göra oss - dem - i ordning, läsa böcker och sova. Inte det jublande bifall som jag faktiskt trodde. #fail



Gräsänka. Igen.

Här står jag och gör korv stroganoff till hungriga barn. Ute ösregnar det. Hoppas att Maken inte har några utomhusaktiviteter ikväll...



Torsdag

Ingen vanlig dag - P2 är hemma p g a lite förkylning och en aning högre temp än vad han brukar ha. P1 är dock på förskolan som vanligt - och är inte helt nöjd över detta faktum... Han skulle ju träffa en massa andra femåringar idag, så jag ville att han skulle följa med på det.

Vi lämnade P1 på förskolan kl 09.00. Klockan 10.20 började P2 fråga efter sin bror. Nu börjar han bli lätt uttråkad och otroligt kontaktsökande, så jag loggar ut. :)

onsdag 22 augusti 2012

Efterrätt...





Stressig onsdag...

...men på ett bra sätt. Ikväll börjar P1:s fotbollsskola och så har vi gäster hemma då. Det blir att ta med dem på fotbollsskola. :)

Jag har gjort muffins och smörkräm. Det blir m a o cupcakes för hela slanten. Silverströssel har jag letat fram också.

Maken ringde förut. Han var i en affär som sålde ut kläder, typ ta fem betala för 2. Inte den sorts affär han brukar vara inne i, men det låter bra. Vi får se när han kommer hem...

Nu fick jag veta att Farfar kommer också, tur att jag gjorde extramuffins...

Fönstershoppingen blev till äkta vara...

Jo, igår. Jag gick in på Panduro och kom därifrån med lite gott och blandat. Ganska passande med tanke på att Svägerskan, Syskonbarnen och en - förmodad - flickvän till en av killarna kommer på middag idag. Efterrätt blir... Cupcakes. :-)






Deputy Downer

Jag är lite nere idag. Ett jobb som jag sökte - och var helt kvalificerad till - mailade mig i förmiddags och sa att tjänsten var tillsatt. Jag blev inte ens kallad på intervju.

Fan.

Jag gillar inte att vara hemma hela dagarna.

tisdag 21 augusti 2012

Tisdag: städande och fönstershopping

I morse vaknade jag tidigt av att P2 låg bredvid mig i sängen och sov. Jag stoppade om honom och somnade om.

En timme eller två senare vaknade jag av min vanliga alarmklocka - P1. Han låg på min andra sida och ville ha sin morgonvälling. Han fick den och vi somnade om igen.

Slutligen, när alarmet satte igång, gick jag upp. P1 gick ner och skulle se på tv, efter ett par minuter skriker han att jag ska komma ner. Det visade sig att jag lagt bort fjärrkontrollerna igår kväll för att inte P2 skulle hålla på att slå på tv:n när det var dags att sova.

Frukosten blev lite vild. P2 ville inte äta alls utan tjafsade rätt mycket. Till slut åt han dock. P1 höll på med sin nya grej vid matbordet, att flytta sin stol så nära mig så han nästan sitter på mig.

Lämningen på förskolan gick bra och jag gick hem och plockade lite. Maken kommer hem från kursen i eftermiddag och jag vill att det ska se fint ut. Det finns dessutom en överraskning i kylen till honom, det blir god middag idag eller i morgon... :-)

Sedan åkte jag till Bromma Blocks, där jag befinner mig nu. En islatte på lättmjölk och lite lugn och ro. Sedan tänkte jag kolla in Panduro, Åhléns och KappAhl. På de två sistnämnda har jag rabattkuponger och jag vill kolla in bakgrejorna på Panduro. De har en del roliga tillbehör till cupcakes som jag är sugen på. Just nu t o m till introduktionspris.

Jag ser att Brothers har slutrea också, tar nog en sväng dit också...



måndag 20 augusti 2012

Jobberbjudande - eller inte...

Fick precis det här i min inkorg:




Vad tror ni, skulle inte detta vara en karriärsmöjlighet? Steg ett skulle ju t ex kunna vara att...

... Rätta hela spammailet och skicka tillbaka det. Hur stor ersättning borde jag kunna få för det?

Skicka mitt kontonummer. Yeah. Right.

Steg ett är ju att aldrig lita på ett brev där mer än 50% är särskrivningar, stavfel och angliscismer.

Edit: Är inte direkt ensam, såg detta på Expressens hemsida. Det är nog det närmaste jag någonsin kommit att vara med i tidningen... :)

Lättnad...

Barnen som Pusselbitarna leker mest med, grannarna på gatan, är äntligen hemma igen efter en låååång semester på landet. Pojkarna har väntat och längtat, men nu är de äntligen där och leker. De såg mycket lyckliga ut när de sprang iväg.

Skönt att de har någon att leka med. Att de inte bara sitter inne och leker med varandra. Det blir så lätt gråt, tandagnisslan och skyllande på Mami då... ;-)

Fortsättning...

Tyvärr slapp jag dock inte d) få kläderna nedstänkta av tidigare nämnda soya. Och nu har jag ingen att skylla på förutom mig... :-(



Hmm... (Måndagslunch)




Tänk att a) få äta upp alla nio bitarna själv och b) få hälla upp soyan själv.

M a o har jag inte Pusselbitarna med vid denna lunch. Detta medför att jag c) får surfa och lyssna på musik vid nämna lunch. Vardagslyx!

Frustration...

Jag vill lägga upp ett par bilder på den låsta bloggen för att visa pojkarnas sommar. Men det går inte! När jag kommer hem sedan får jag kolla på inställningarna, det måste vara något fel.

Flaggor

P1 ska ha olympiad med andra femåringar i området via förskolan. Hans sommarläxa var att rita två flaggor, fantasi eller verkliga. Vilka det blev? *duh* Sverige och ...




Och ja, jag ritade solen. Om man nu kan kalla det för att rita. Inte min paradgren, om man säger så...

söndag 19 augusti 2012

TV-tittande

Nu har jag börjat kolla på The Newsroom. Redan nu kan jag säga att Aaron Sorkin definitivt har talets förmåga. Men det visste jag ju redan via The West Wing, bästa TV-programmet som finns.

Jeff Daniels är ingen Martin Sheen, Will McAvoy är ingen Josiah Bartlet. Men jag är helt klart villig att ge serien en chans. Jag förstår dock fortfarande inte varför Studio 60 on the Sunset Strip inte funkade och fick en andra säsong. Det var en serie som jag gillade. Inte det bästa han gjort, men bra. Jag har skrivit det tidigare, men inledningsscenen till första avsnittet, med Judd Hirsch, är helt suveränt.

Sorkin har en förkärlek för att ta in skådespelare från sina tidigare serier i nya serier. Jag ser fram emot att få se Bradley Whitford och Matthew Perry. :)

Rabattkupong på Åhléns...

...och jag lyssnade på dess lockrop. Den här luktar riktigt gott!



Språket

Pojkarna verkar ha glömt bort all mandarin, utom möjligtvis "dama" som betyder typ "va" och "neinei" som är välling. "Ni hao" (hej) minns de också.

Nu sitter det en kinesisk familj bredvid mig - i närheten av pojkarna - och P2 reagerade när de pratade. Lite sitter det nog kvar ändå... :-)


Nästa stopp...

Lekpalatset. Och var fastnar pojkarna...? Självskrivet svar:



Jag såg för övrigt en riktigt schysst tavla på IKEA tidigare:


Lite kul, tycker jag.

Fikastund...




Pusselbitarna är inlämnade på Småland. De blev överlyckliga när jag berättade vart vi skulle.
Jag sitter i Ikeacaféet, drickandes kaffe och mumsandes kiwi och vattenmelon. Mycket trevligt att det finns frukt att välja på också och inte bara sötsaker. 13 kr för kaffe, en kiwi och en stor skiva vattenmelon. Riktigt nice!

Träden utanför. Kul idé. P1 ville in på leklandet, så han sprang i förväg. :-)

Förresten...



Shit så kul att vara uppe över 70 000! Hmm... Jag måste nog uppdatera mer. :)

Ja, men hur var den då...?

Ja, filmen alltså. The Hunger games. Vän av ordning minns kanske att jag var skeptisk till boken och det gick ända fram till Egyptenresan i mars innan jag köpte och boken. Så här i efterhand kan det verka ganska korkat eftersom jag sträckläste fanskapet och nästan glömde av min familj på flyget ner och den kvällen på hotellet. Med andra ord kan man dra slutsatsen att jag verkligen gillade boken. Det bästa jag läst i år - förutom Cirkeln och Eld. Förstås. Läs dem - om du inte redan gjort det!

Filmen kändes kort. De skalade av ganska mycket bakgrund och jag tyckte att de nästan gjorde Katniss lite väl socialt kompetent. :) Bra val av skådespelare till de olika rollerna. Jag gillade verkligen Woody Harrelson som Haymitch, visste inte att det var han som spelade den rollen. Boken var bättre, men jag gillade filmen. Och jag vet att jag kommer att ha en diskussion med A1 angående ymnighetshornet och lite andra grejer.

Nu ska jag sova, ty i morgon reser Maken och då måste jag komma på några roliga saker att göra med Pusselbitarna. Är vi bara hemma kommer vi förmodligen att tråka ihjäl varandra...

lördag 18 augusti 2012

Kvällens begivenhet...





Lördag...

Sista hemmadagen på semestern för Maken - han åker på kurs i morgon bitti - och det har märkts. Pojkarna har varit ganska stirriga och bråksugna hela dagen - och jag har varit ganska lättirriterad själv, måste jag erkänna.

Vi har varit ute i trädgården och rensat bort alla nedfallna plommon och äpplen, ätit pannkakor till lunch och tagit en promenad ner till det lokala konditoriet för en avslutning av sommarlovet/semestern.

Nu springer barnen nakna genom vattenspridaren och jag ska in och ta hand om en maskin tvätt.

Har pratat med J om att gå på Popaganda och se Thåström på fredag. Vi får se hur det blir. Vore kul.


Morgondagen

I morgon ska Maken till jobben ett tag för att förbereda sig lite inför veckan som kommer. Samtidigt blir det också en förberedelse för mig. Nästa vecka kommer han att vara hemma en dag, annars är han på kurser och annat. Det blir m a o en hård uppstart.

Jag har skickat in ett par jobbansökningar idag, så det blir - förhoppningsvis - åtminstone en intervju till veckan. Tur att Pusselbitarna är på förskolan...

Kanske tar jag med Pusselbitarna in till stan och kollar om det finns något intressant i Kulturfestivalen. Det vore ju synd att missa den helt och hållet.'

Babylonsjukan på SVT 1. Jag gillar den, såg den för länge sedan på bio. Men nej, jag går och lägger mig istället...

fredag 17 augusti 2012

Stilstudie 17.16

Alla mina killar hjälper till att pumpa P2:s cykel. Ju fler kockar...?



Frisörtid

Skönt det här att verkligen inte kunna göra något annat än att sitta i en stol och vänta på att bli klar med håret. :-)



Fredag...

Sitter på fiket med Maken och har precis ätit en god räksallad med ett underbart valnötsbröd till. Jag tror att jag måste köpa med mig ett halvt bröd hem.

Om en timme ska jag till frisören för att fixa färg och klippa mig. Skönt!

Riktigt skönt väder idag. Första riktiga sommardagen, sa Maken.

Skumt att sitta här igen, bara jag och han. Efter snart 16 år tillsammans - tror jag att det är - behöver vi inte prata så mycket. Vi vet vad den andre tänker och tycker ändå.

Ha en skön helg! Har ni planerat något speciellt?



torsdag 16 augusti 2012

Ingen happy camper.

Efter en - EN - längre cykeltur är jag knäckt. Träningsvärk i häcken *och* hur ont i knäna som helst. Känner mig inte så kaxig just nu, hittar ingen bra ställning att avlasta knäna i.



Bokfynd


50 kr för böckerna. 15 för hästen. Rätt ok, tycker jag.

Trött...

Att man kan bli så utmattad av en liten cykeltur från centrum och hem... Shit så dålig kondition jag har! Det enda som gäller är att röra på sig mer, antar jag. Köpte ett gäng böcker, ska visa om en stund...

onsdag 15 augusti 2012

Tv-tittande

Ikväll gäller Lilyhammer. Maken såg att serien börjar på SVT snart och hade sett att den fanns på Netflix.

Efter del 1? Me like. Steven van Zandt är alltid nice. Kul också att Maken refererade till honom som "killen från Sopranos" och jag direkt förstod vem han menade. Eftersom Maken nyligen såg Little Steven på TV när han spelade med Bruce Springsteen hade han ju kunnat använda den referensen men neeej då... :-)

- Is this blackmail?
- Most definitely.

Resan

Det blev inte så många kort med min iPhone denna gång, däremot fler med kameran. Ska kolla upp dem och lägga upp några.


Det var ganska många som skulle av båten i Helsingfors. Vi avvaktade lite och tog det lugnt. Dessutom hade vi sovit lite längre än vi tänkt oss, så vi åt frukost rätt sent.


Det var fint väder. Soligt och varmt, men blåsigt. När vi gick i skuggan behövdes våra munkjackor.


Självklart hittade P1 en fontän. Det syns även att han står i en rejäl vattenpöl, men det gjorde inget eftersom det var rätt varmt där.

Kan även meddela att P1 gick och kramade om Mumintrollet på båten (helt otippat, han brukar inte initiera kramar med okända) medan P2 satt i knät på jultomten i Helsingfors.

Gillar blandningen...

Heja Åhléns! Något för alla tillfällen... :-)



Hej Stockholm!

Dags att gå av båten för denna gång...



måndag 13 augusti 2012

Rast. Vila. Lugn.

Nej, jag hade inte sådan tur att jag fick en tid hos frisören idag. Däremot ska jag dit på fredag. :-)

Har tittat lite på den rea som finns kvar i Bromma Blocks och har även köpt ett par tröjor. Nu sitter jag med en islatte och tar det lugnt. Barnen ska hämtas vid 14-14.30.

I o f s ska vi då vara färdigpackade, så jag får nog snart åka hem... :-)



Drömmar

Inatt drömde jag något fruktansvärt. Oklart vad och hur, men mitt i natten vaknar jag till och tänker: Just det ja, de var ju två. Det fanns en storebror. Sedan fick jag ligga och övertyga mig själv om att båda Pusselbitarna var kvar. Tårar.

I morse ropade P2 på mig och jag gick in till dem. När jag fick se båda pojkarna i sina sängar, då kom tårarna igen. Nu var det dock av lycka.

Vet inte varför drömmen kom, jag vet ju inte ens hur drömmen var. Men känslan var hjärtskärande.



söndag 12 augusti 2012

Och dääär...

...dök Spice girls upp. Me like. :-)



On the road again. Typ.

När jag tänkte att vi skulle vara hemma resten av semestern och inte göra något tänkte jag inte på Makens förkärlek till att åka båt. Och visst, jag gillar det också. Vi har kommit på under årens gång att det blir ganska billigt att köra sista-minuten på Silja eller Viking. Såatteee... I morgon kväll drar vi till Helsingfors med Silja och kommer hem på onsdag morgon. Barnen kan gå på förskolan i morgon, det är stängt på förskolan på tisdag och så kommer de något senare dit på onsdag. Perfekt!

Det finns tydligen lekområden ombord och kanske jag kan ta en spabehandling också, vi får se.

Skönaste spårvagnsresan någonsin...

Typ inga människor. Det är alltså den här tiden på året man ska åka till Djurgården. :-)



Skansen...

Idag är det Skansen som gäller, trots regnskurar. Pojkarna har ridit och nu går vi runt.


Och klättrar, förstås. P1 måste öva på klättrandet så han blir lika bra på det som lilla N. :-)

lördag 11 augusti 2012

Resultatet...

Mina muffins blev inte klara innan jag åkte in till stan, så jag tog med dem till Farfar när vi åkte ut idag. Med smörkräm på (som för övrigt var riktigt, riktigt god) blev de så här snygga:





Både Pusselbitarna och deras kusiner gillade dem. P1 var mest besviken över att han inte fick något w-strössel... :-)

fredag 10 augusti 2012

Heldag

Baka muffins. Tala om för Pusselbitarna att de får äta dem efter lunch. Glömma bort ovan löfte (Maken, ring mig så ska jag förklara frostingen.)

Åka till Ikea för lunch. Gå in på Stadium för att kolla kläder. Gå ut från Stadium med två barntennisrack.

Åka till Mediamarkt. Dregla över Mac med stor skärm. Gå därifrån med kaffepods.

Åka hem med man och barn. Pussa på man och barn och åka iväg med bilen. Parkera vid stationen och ta tåget in till stan.

Så. Nu ska jag möta J strax. Lite shopping, lite mat och sedan kanske Men in Black 3. Rätt bra dag, om någon frågar mig. :-)


Dagens projekt: cupcakes

En favorit i repris:


Före:


Pusselbitarna har sina fina förkläden som A1 sytt åt dem:


Ja, P1 är lite trött nu efter allt bakande. :-)

Istället för kristyr blir det smörkräm som jag precis mixat ihop. Vet inte varför jag trodde att det var butterscotch. Jaja, smöret stämmer ju i alla fall. :-)

torsdag 9 augusti 2012

Sömn

Pojkarna var rätt trötta både igår och ikväll, i synnerhet P1. Det beror ju förmodligen på att de börjat gå till förskolan igen. P2 verkar inte lika påverkad av att gå iväg som P1 gör. P1 blir mycket tröttare och vill inte göra något efter vi hämtat dem. I morgon ska de inte gå dit och det tycker nog P1 är skönt. P2 däremot, vill helst av allt gå dit. Bara han slipper kissa där. :) Han har väldigt svårt för att gå på toaletten med andra än oss.

Maken förutspår att pojkarna vaknar tidigt i morgon och visst, det stämmer nog. Men just nu är det skönt att de somnat. :)

Idag när jag och Maken var nere i Spånga centrum såg jag att barnklädesbutiken var öppen och vi tog en sväng dit. Det visade sig att de hade tokrea och jag plockade på mig en del. Vindjacka med lite regnskydd, vind-/regnbyxor, ett par byxor, ett fleeceunderställ och två snygga tröjor för totalt 503 kronor. Som hittat! Jag ska försöka lägga upp foton på dem senare.

I morgon ska jag träffa J och gå lite på stan. Bio kan det också bli, vi får se. Hon är gräsänka i helgen och då passar vi på att ses. :)

På förmiddagen har jag utlovat bakning. Jag köpte lite olika strössel och "butter scotch mix" på Panduro i Uddevalla och jag är nyfiken på hur det blir på några cupcakes. Eftersom mitt nya liv startat denna vecka kommer jag nog inte att provsmaka så där jättemycket, men jag får väl se hur pojkarna reagerar, om de blir superäckliga eller inte...

Konstigt...

Det känns skumt att inte ha barnen i huset. Om jag bara blundade skulle det kunna vara som om de senaste 16 månaderna inte ägt rum och vi fortfarande skulle vara barnlösa. Vilken tur att jag då bara kan vända mig om för att se P1:s LEGO-installation som står vid P2:s leksakskök - trots våra uppmaningar till honom att bära upp den till lekrummet. :) Kärlek.

Utrensing pågår...

Nej, inte gamla kläder - men om jag känner Maken rätt kommer det nog också att genomföras under den närmsta veckan. Nej, jag håller på att rensa ur min gamla dator för att göra en ominstallation av den. Allt ska in på vår nya server och låt mig bara säga att det är en hel del.

Nu ska vi dock ta en liten paus och åka till Erikshjälpen och sedan äta en stillsam lunch tillsammans. Romantik på hög nivå... :)

onsdag 8 augusti 2012

Reparation

Maken har tänkt att fixa iordning hemmabioanläggningen nere i källaren nu i slutet av hans semester. Den har inte fungerat sedan han han tog en eller annan sladd från den och satte i vår TV uppe (fråga mig inte om fler detaljer, har egentligen inte en aning). Han berättade det för pojkarna nu ikväll och fick jubel till svar. De vill nämligen se Nicke Nyfiken där nere. Maken tycker kanske inte att just Nicke Nyfiken är den bästa anledningen till att få igång hemmabion igen... :)

Mot okända områden...

Eller. Ja. Karlaplan. Inte mina vanliga hoods, men jag är utlovad miniguidning. Och sushi. Vem kan säga nej? Inte jag. :-)

Förresten, nämnde jag att Pusselbitarna är på förskolan idag? Och de har inte ringt, så det borde ha gått bra. Stolt mamma. :-)




Nähä?!

Regnar det? Igen? Oj, så överraskad jag är. Nooot.



Inskolning...

Idag blir det heldag på förskolan! Båda pojkarna var sugna på att gå dit när vi pratade om det igår. Nu på morgonen var dock P1 ganska gnällig och kinkig, men när de väl kom fram verkade det vara frid och fröjd. Klockan tre ska de hämtas, men då är jag inte hemma så Maken får hämta själv.



tisdag 7 augusti 2012

Tisdag: Huvudvärk

Jag har haft ont i huvudet till och från både igår och idag. Det var dock något jag var beredd på. Att gå från fyra-fem kaffestunder per dag hemma hos mamma och till en - kanske två - här hemma sätter sina spår.

I morgon har jag en ganska späckad dag, så jag hoppas att det känns bättre. Vi pratade med förskolepedagogerna tidigare idag (klar fördel med att ha förskolan på vår gata) och pojkarna kunde få komma dit i morgon och på torsdag för att känna på det där att vara på förskolan hela dagen, eller åtminstone till tretiden. Det passar bra denna vecka eftersom det är färre barn där nu än nästa vecka, när de ska börja "på riktigt". Vi lade fram förslaget för Pusselbitarna nu ikväll och de hoppade på förslaget direkt. Vi är ganska förvånade, både jag och Maken, men det borde väl vara ett tecken på att de är duktigt uttråkade - P1 brukar säga att han vill vara hemma och inte gå någonstans... :)

Jag ska träffa vännen J för lunch (roligt!) och sedan ska jag på intervju. Mer action än vad jag utsatts för på flera dagar. :)

Tisdag

Första gången på över ett år som jag ska ut på golfrangen. Dags att låta pojkarna testa. :-)



måndag 6 augusti 2012

P2 i sandlådan

Lägg märke till björnklätterställningen till höger som ser ut som en synvilla - det tycker i alla fall jag. :-)



Sommarkänsla

Maken och P1 spelar tennis. Jag sitter på klätterställningen och ser på P2 som envisas med att klättra uppför rutschkanan.

Det är varmt och lite soligt. Jag njuter. Sommaren 2012 blev rätt bra, trots allt. Och så har vi ju våra underbara pusselbitar också. :-)










söndag 5 augusti 2012

Lyssnar på OS

Vad hände...? Guld till Sverige - i segling! Vi borde åka bil lite oftare under OS. :-)



On the road again...




Hej Stockholm, nu kommer vi hem!

Räkorna och det andra goda...





Utmattad

Sista dagen här har gått i ett rasande tempo. Vi började med att konstatera att mammas modem inte fungerade i den hyfsat nya dator som vi hade med oss till henne. Gråt och tandagnisslan från min sida som verkligen ville att hon skulle ha en nyare dator. Till slut orkade jag inte med den gamla datorn längre - hur seg som helst - och vi åkte in till stan.

Väl därinne tänkte jag göra ett sista försök att hitta ett modem som kunde funka med Windows 7 och hittade ett - var annars - på Kjell & Co. Priset? T o m killen som hjälpte mig hitta det hajade till när han såg att det kostade 600:-. För ett 56K ring-uppmodem. Vi fick hans personalrabatt, men det var dyrt i alla fall. Jag fick dessutom ett löfte om att kunna lämna tillbaka det om vi testade och såg att det inte funkade.

När vi kom hem testade vi och det funkade inte. Då gjorde jag en liten justering i alternativen - och då funkade det! Det är inte snabbt, men i alla fall snabbare än tidigare. Jag och Maken hade nästan bestämt oss för att det skulle gå snabbare om vi hämtade hem mammas e-post och skickade den till henne i kuvert... :-)

Syster K och svågern kom upp och hjälpte oss flytta runt diverse saker, bland annat datorbordet till entréplan. Sedan åt vi en massa räkor, goda såser, ost och kex. Sååå trevligt!

Nu ska jag sova, med tvivelaktigt sällskap av huvudvärken jag har haft hela dagen. I morgon bitti blir det packning, sedan bär det av hemåt för denna gång.



lördag 4 augusti 2012

Lördag

Dagarna går ihop på något vis när man är bortrest. I morgon borde det dock vara söndag och då ska vi åka hem, är tanken.

Igår var vi ute hos syster K ned familj. Det blev både god mat och en tur med båten - när de lyckats låna ihop flytvästar till Pusselbitarna. Blå himmel och fint väder blev det i alla fall. P1 styrde t o m båten.