måndag 30 april 2012

Valborgsmässoafton

Det blir nog ingen brasa för oss i år. Både jag och Maken tog ett glas vin till middagen (stekt köttfärs och en burk Creme Bonjour Karljohansvamp + ris och majs. Enkelt och tokgott. Allt behöver inte vara hemgjort från grunden) så all bilkörning är verboten. I o f s är det en granne ett par gator ner som bestämt sig för att elda i trädgården idag. Shit, så förvånad hen skulle bli om vi dök upp och sjöng Vintern rasat... :)

Idag har vi också varit produktiva, tycker jag. Jag rensade i rabatten - även om jag är långt ifrån klar - medan Maken rensade mellan plattorna på altanen. Vid lunchtid åkte vi för att lämna tillbaka kompostkvarnen på Bauhaus, därefter åkte vi till öppna förskolan. Maken har aldrig varit där, så det var ett lysande tillfälle att bättra på statistiken, tyckte vi. Sammanlagt var det hela tre barn där idag, det märktes att det var en klämdag.

När vi kom hem igen väntade en av våra bästa vänner på oss. Han var i krokarna och då passade han på att ta en snabbfika med oss. Kul!

Jag åkte till affären för att handla en del basvaror. I morse gjorde vi slut på det sista smöret och brödet, så det var bara att handla nytt.

Så där, det var vår dag. Tänk, för ett år sedan var vi i Taipei och hade precis fått hand om Pusselbitarna. Nu är vi hemma och det känns som om vi alltid varit tillsammans. :)

I morgon ska jag åka till Plantagen för att handla lite (OK då, ganska mycket) jord till rabatterna och kanske även lite fröer och en eller annan tomatplanta.

söndag 29 april 2012

Söndag i trädgården

Oj. En hel dag utan tillgång till telefonen. Jag är imponerad av mig själv. Nåja, anledningen är i första hand att P2 behövde någonting att göra när han satt på pottan - för att inte tänka på att han satt på pottan. :) Jag kan meddela att han faktiskt varit utan blöja en hel dag idag - första någonsin - och dessutom lyckats kissa på pottan.

Planen var att fixa i trädgården idag och få besök. Tyvärr blev inte det planerade besöket av (Nästa gång, Jenny!), men vi har ordnat mycket i trädgården.

Jag har funderat på att skaffa en kompostkvarn för att få bort alla grenar i trädgården som jag klippt ner och idag gjorde jag slag i saken och hyrde en på Bauhaus. Rätt OK pris, 245 kr för en dag. Lite för grova bitar för min smak dock, så det blir inte en sådan jag skaffar. Det var dock väldigt smidigt att bara göra flis av alla grenar och småträd jag tagit bort. Det var dessutom rätt kul, jag höll på till halv sex och ville knappt gå in. :)

När det första besöket inte blev av ringde Maken till Svärfar och han kom förbi en sväng och hade med korv och hamburgare till lunch, gott! Ett skönt avbrott i trädgårdsarbetet också.

Nu sitter vi i vardagsrummet. Jag och Maken med var sitt glas rosé och Pusselbitarna med iPhone & iPad. Alla är trötta och vi funderar på vad det kan blir för middag. Min tanke är: så enkel som möjligt.

I morgon funderar vi på att åka in till öppna förskolan allihop. Vet dock inte om det är öppet i morgon, det är ju Valborg. Får höra av mig till mina källor senare i kväll och kolla... Eller så kan mina källor skicka mig ett mail/sms och berätta om ni tror det är öppet eller inte. :)

lördag 28 april 2012

Jaha...

Jodå, jag höll mig från telefonen och kollade på första avsnittet av Sons of Anarchy. Maken? Han somnade.

Två reflektioner:
1) Killen i huvudrollen ser ut som Heath Ledger.
2) Hans mamma verkar vara en variant av Lady MacBeth. Handlingskraftig kvinna...

Jo då, inte så bra som Sopranos, men jag kan tänka mig att ge serien en chans.

Nu: sova. Eventuellt får vi besök i morgon och då måste jag vara pigg. :-)



För ett år sedan - del tre

Vår första fådelsedag. Stort. Jag kan inte påstå att vi firat så där otroligt mycket idag, men vi har varit tillsammans. Jag är så otroligt tacksam för att just Pusselbitarna kom till just oss. De är så perfekta och vi har verkligen blivit en familj. Allt har fallit på plats, och de där pusselbitarna - de saknas oss inte längre. Pusslet är färdigt.

När jag ser bilder från den första tiden märks verkligen deras utveckling. De ser så små ut då och så stora nu. När vi tog fram deras cyklar nu förra veckan syntes en annan skillnad. De som knappt nådde ner till pedalerna i höstas, nu måste vi höja deras sadlar. P1 ska nog t o m få ny cykel, tror jag.

Nu sover de små och jag ska umgås med Maken. Utan dator och telefon, har jag lovat. Vi får se hur det går... :)


Lördagen.

Städa i trädgården. Städa garaget. Smörja cyklar. Grilla hamburgare. Packa bilen full med skräp. Åka till återvinningen i Bromma. Och nu Bromma Blocks för kaffe. Bra dag.



Och ja. Grattis Märta! Underbart att ni fått barnbesked! :-)

fredag 27 april 2012

Skansen.

Kanonväder, helt perfekt för en dag på Skansen. Några små droppar i slutet av dagen, men inget ihållande.


Nu är vi hemma och har ätit hemmagjord pizza. Om några minuter startar Let's Dance och det är dags för popcorn.

Ha en underbar långhelg! För oss väntar trädgården. :-)

torsdag 26 april 2012

Kärlek till mina barn. Och dålig framförhållning.

Det är väl de två skälen jag kan se nu till att jag steker pannkakor kl 23.15...

Måtte de bli goda! Och måtte vi få ok väder - jag har hört talas om regnskurar i morgon...



Picknick

I morgon ska vi, jag och Pusselbitarna, till Skansen är det tänkt. Vet ännu inte hur många vi blir, men fick åtminstone klartecken med en förälder + barn idag. Under samtalet kom jag på att vi behöver något att äta under dagen och googlade lite. Det blir något hyfsat enkelt - Pannkaksrullar med köttfärs. Jag hittade receptet på Arlas hemsida, så ursäkta ev produktplacering... :)


8 st
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör el olja att hälla i smeten

smör el olja att steka i


Fyllning:
400 g köttfärs
smör el olja att steka i
1 tsk salt
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche, paprika&chili
2 dl riven ost (helst texmex)


Gör så här
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg, salt och smör/olja. Grädda åtta pannkakor. Låt dem kallna. 

Stek köttfärsen i smör/olja i stekpannan. Rör i salt och crème fraiche. Låt röran koka några minuter och sedan kallna. 

Bred ut köttfärsröran på pannkakorna och strö över osten. Rulla ihop varje pannkaka och servera.



För ett år sedan idag - del två

Det var en gång - för ganska exakt ett år sedan - två otroligt nervösa svenskar som satt på ett snabbtåg från Taipei till vår slutdestination i Taichung. Vi hade med oss vår tolk och kamerateamet som följde oss, men det var ändå bara vi i vår egna lilla bubbla.

Vi kom till barnhemmet och träffade socialarbetarna som hade hand om våra skatter. Pratade och pratade och pratade, det kändes som om vi aldrig skulle få träffa våra två pusselbitar, som vi trots allt visste fanns i huset. Gick igenom deras historia och pratade. Jag grät mycket.

Sedan var det dags. Vi åkte ner en - eller två, jag minns inte riktigt - våning och där var de. Två mycket tysta pojkar tillsammans med sin fostermamma. Vi hade bestämt att jag skulle fokusera på P2 och Maken på P1 - så här i efterhand kan man skratta åt att det blev precis tvärtom, P1 är mamis pojke och tvärtom - och vi började prata med två små tysta - ledsna - pojkar som inte förstod ett ord som vi sade.

Lunchen den första dagen bestod av takeaway McDonald's och pojkarna åt det de alltid äter på McD, McNuggets och pommes.

Första mötet med Pusselbitarna - Mami och Papi älskar er mycket. Så långt vi kommit på ett år. Så långt vi har kvar. Men vi löser det. Som en familj. Snipp snapp snut, så var sagan... långt ifrån slut.

Torsdag.

När pojkarna kom hem från förskolan hade vi en liten ceremoni för Grappo och begravde honom i trädgården. Sedan åkte jag och Pusselbitarna till Bromma Blocks. Jag hade bilen idag eftersom Maken är hemma sjuk. Förkylning. Alltså nästan död. Nej då, men nästan utan röst.

P2 somnade på vägen dit och sedan var han skitjobbig i 45 minuter efter att han vaknade. Skrek och gnällde. Efter lunch bättrades dock hans humör och vi kunde gå omkring lite. Skönt.

I morgon är planen att vi ska till Skansen. Jag hoppas bara att det inte regnar, har nämligen pojkarnas regnställ på förskolan... Jag har ett extra till P2 och köpt ett extra till P1 på Tradera, men får det nog inte förrän tidigast måndag-tisdag.

Om jag har tur hinner vi en sväng till söder också. Mina glasögon har kommit! Så nyfiken hur de blev!

Hmm... Nu blev jag sugen att åka in i eftermiddag... :-)



onsdag 25 april 2012

Sex fina fåglar satt i en bur...

...en flög iväg och då var det bara fem fåglar kvar. Saknad.

Usch...

Grappo (den vita) när han
var lite piggare
Vi har sex undulater. Den äldsta har varit med oss i nästan 12 år, så den ligger nog mig varmast om hjärtat. Nu verkar det tyvärr så att han är på väg att dö, stackarn mår inte alls bra. Det är konstigt att man kan bli så gråtfärdig över en sådan liten pippifågel, men han har ju nästan varit med oss lika länge som vi bott tillsammans. Han är ett sådant måndagsexemplar, sned och vind och ibland piper det när han andas (det har det alltid gjort). Men han är så bedårande söt.

Hans livskamrat gick vidare för flera år sedan och då var han också ganska trött och sliten, men när en grön söt liten pojke kom in i buren blev han pigg igen.

Sötaste lilla Grappo. Jag saknar dig redan.

Dagens låt

"De 999 saker jag aldrig skulle göra, de vägs upp av 999 värre saker jag gjort."

http://open.spotify.com/track/0nfN7lnvBDl9Iu6HnBtcL8


Årets första försovning...

Eller nej, andra, men det var första gången som jag vaknar vid halv åtta och inser att Pusselbitarna ska vara på förskolan kl åtta. Vakna, ombytta och med mat i magen. Otroligt skönt att ha deras förskola så nära.

Idag ska jag gå på Gastronord tillsammans med Svägerskan. Svärfar kommer och är med pojkarna så länge. Det blir nog inte så värst länge, men ett par timmar blir det nog.

tisdag 24 april 2012

Sötnosen

Pojkarna har varit ute och cyklat hur mycket som helst idag. Ikväll fick de dessutom sällskap av flickorna som bor på samma gata. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Fram och... ja, ni fattar.

Det händer då och då att P1 vaknar till en timme efter att han somnat, är orolig och kliar sig över hela kroppen. Eller... det är nog inte helt rätt ord. Vi tror att han ser ut som att han är vaken, men i själva verket är i ett drömtillstånd.

Nu för en liten stund sedan vaknade P1. Han sa bara ett ord. "Cykla". Gissa om han bara har en sak på hjärnan just nu...?

Tisdagssysslor

Lillebror gräver och Storebror går runt och petar & ser cool ut... :-)





Underbart väder och grannarna börjar komma ut för att pyssla och/eller fika nu.

Produktiv dag

Klockan är lite över nio och jag har redan hunnit

  • Ge barnen mat och gå med dem till förskolan
  • Skicka en anmälan till Försäkringskassan
  • Tvätta en maskin tvätt
  • Ge undulaterna mat
  • Bli trött igen (oops...)
De två längst bak är alltså likadana
som den längst fram...
Jag var inne på Kappahl vid Sergels torg igår med Pusselbitarna när jag väntade på att träffa Maken. Rean på barnkläder var riktigt bra där. När jag kollade rean i Bromma kostade tröjorna 50-75 kr, men inne i stan fick jag dem för 30 kr styck. 

Jag gick ut ur affären med fyra tröjor till P1 och en till P2 (98/104 var något utplockat). Jag köpte ett par likadana, men i olika färgkonstellationer. Om P1 inte vill ha dem så kan jag alltid spara dem till kommande presenter, eller sälja dem vidare på Tradera.

Vår.

Intressant det där vad lite sol, fågelsång och sopade gator kan göra. Underbart!


måndag 23 april 2012

Miss i planering.

Nej då, jag har inte varit borta från bloggen hela dagen p g a glömd telefon. Istället handlar det om ett glömt möte.

När jag kom med Pusselbitarna till öppna förskolan idag fick jag veta att ikväll, då är föredraget om inskolning till förskola och skola som jag anmält mig på. Oops. Glömt. Jag tog kort på lappen med datum o tid för att minnas, men glömde att skriva in i kalendern.


Jaha, bara att stressa till Maken, lämna barnen och stressa tillbaka till öppna förskolans lokaler. Typiskt.

Men det var bra och lärorikt. Ska prata med pojkarnas pedagoger i morgon om lite saker.

Kan även meddela att jag verkar vara lika dålig på att uppdatera med såväl som utan barn i min omedelbara närhet. Kanske beroende på att jag numera när jag är ensam ringer upp de jag inte kan prata med när jag har barnen pga allmän oro från barnens sida. Lät den meningen lika snurrig som jag tyckte när jag skrev den? Förmodligen. Skyller på blodsockerfall. :-)

söndag 22 april 2012

Reklam som fastnar

Maken kollar på Celebrity apprentice via NBC:s hemsida. Med reklam. Med mycket reklam. Som tur är kan han spola bort allt. Jag brukar aldrig kolla i början, men sedan sitter jag ändå där till slut och hejar. Jag har väldigt svårt för Donald Trump, eller som han även kallas - The Trump.

Det finns dock en reklamfilm som fastnat. Target är en affärskedja i USA och det är främst sången - en franskkanadensisk barnvisa tydligen - som jag gillar. P1 gillar den också, men då på grund av alla snurrhopp och färger i den tror jag. Eftersom jag inte vill vara den som går omkring ensam och sjunga en barnvisa lägger jag upp videon här. :)

För ett år sedan idag...

...var vi på väg till Taiwan för att så småningom träffa våra Pusselbitar.

Forts lite senare...

Två år tidigare, den 23 april 2010, hade vi hämtat ut våra exemplar av socialnämndens godkännande av oss som adoptivföräldrar.

Svärfar påminde oss idag att det var ett år sedan vi åkte. Vi hade inte en tanke på det utan fokuserar helt på lördagens ettåriga fådelsedag. :)



Förskoleplats... Check!

Vi tackade precis formellt ja till att börja förskolan "på riktigt" den 15 augusti. Vi kunde skriva in dem i maj, men det var precis då som vi tänkte låta dem vara hemma. Maken ringde samordnaren och det var inte problem att skriva in dem i augusti istället.

Scary... Ska jag börja jobba snart, alltså?

Tystnad rådde...

Note to self: Om man vill bli nådd när man är ute på stan är det bra att ta med sig telefonen som ligger och laddar i handskfacket.

Btw, jag kan bli nådd nu. :)

Har ni haft en bra helg? Här är det ett sugande dåligt väder, grått och småregnigt. Tacka katten för att vi flydde till Kista galleria ett tag.

lördag 21 april 2012

Dagens kokbok




Jag köpte en kokbok på IKEA idag, hela 20 kr fick jag punga ut för den. :) Den innehöll fina bilder, så jag blev stormförtjust. Passade även på att köpa lite ekologisk jordgubbssylt och små saftpaket.

Lördag + middagstips

IKEA-besök med Svärfar och sedan lunch på Bromma Blocks. Pojkarna fick gå runt i leksaksbutiken lite och sedan fikade vi.

Åkte till XXL innan vi åkte hem. Tänkte kolla efter gummistövlar åt barnen, men hittade inga som jag tyckte var snygga och bra.

När vi kom hem var jag ute i trädgården 45-60 minuter och klippte lite grenar. Jag blev sugen på att skaffa - eller hyra - en kompostkvarn för att bli av med alla kvistar. Googlade lite och ska fundera i morgon också. Blocket hade en del.

Middagen var suverän. Receptet hittade jag på Tasteline:

Räkgryta (4 pers)

2 medelstora lökar
1 tsk curry (jag hade lite mindre)
1 tsk paprikapulver
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde (jag hade 3 dl mjölk och 2 dl matlagningsgrädde)
1/2 dl créme fraîche
1 burk champinjoner á 400 g (jag använde frysta färska istället)
500 g skalade räkor
vit -eller cayennepeppar

Hacka löken grovt. Fräs löken mjuk i lite smör ihop med curryn och paprikapulvret.

Tillsätt smulad buljongtärning, tomatpuré och vitlök. Rör om och låt buljongen smälta ner.

Häll i grädden och puttra tills det blivit krämigt ca 5 min. Rör i créme fraîche, champinjoner och räkor. Låt grytan snabbt bli varm.

Tillsätt ev. mer curry och lite peppar. Servera ris och ett gott bröd till.

Vi hade i lite extra vitlök och även lite tabasco. Jag saknade vitlöksbrödet som hade varit gudomligt till, men det var jättegott ändå.




IKEA, 09.58

Pusselbitarna är inlämnade på Småland. Vi har en timme på oss, från och med... Nu! :-)



fredag 20 april 2012

I lästagen


Läste klart Suzanne Collins Fatta eld idag och har kommit en bit in i Revolt. Det är inte ofta som jag känner att jag vill läsa slutet i en bok i förväg, men så var det idag. Enbart på grund av att jag ville veta hur de skulle kunna få ihop allt.

Bra serie. Läs!

Anton Hysén

Bara... Anton Hysén. I en egen klass för sig.

Fredagsmys

Gemensam middag, lite spelande och sedan Let's Dance. Bra fredag.

För övrigt har jag insett att hemmafru - det är inget för mig. Say. No. More.



Den här bloggposten vaccinerar 95 barn


Foto: © UNICEF/Asselin
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial här.

Men det var väl själva...

Försök förklara för två små barn att nej, ni kan inte låta bli mössa och vantar idag eftersom det SNÖAR igen... Inte för att de tänkte ha sommarkläder på sig, men ändå.

Våren - vart tog du vägen?


torsdag 19 april 2012

Torsdag a.k.a. Tack Gode Gud att den här dagen är slut...

Trött. P2 har pendlat mellan att inte vilja vara ett enda steg från mig till att springa iväg och skrika när jag ropar på honom. P1 har varit hysteriskt glad och skrikit ganska mycket. När jag bett honom att vara lite tystare har han blivit arg och/eller ledsen.

De rev ut halva lekrummet och jag blev ganska arg på dem eftersom de bara sprang iväg och skrattade när jag sa till dem att städa. Jag skällde ganska ordentligt på dem och sa åt dem att städa. Det slutade med att P1 - han är den känslige - grät eftersom "Mami är arg" och vi kramades länge. Jag förklarade att det faktum att jag blev arg absolut inte betydde att jag inte älskar dem. Tvärtom är de det bästa som hänt mig och jag älskar dem väldigt mycket. Då lugnade han sig.

Intervjun var intressant. I morgon ska jag arbeta med en uppgift som de vill titta på. Det får bli i morgon kväll eftersom jag ska ta med pojkarna till Bromma Blocks i morgon efter förskolan. Jag har utlovat sushi. :)

Argh, jag avskyr att bli arg, men ibland är det det enda sättet att få dem att förstå att de inte kan göra vad som helst.

Jaja, i morgon är en annan dag. Och dessutom fredag. :)

onsdag 18 april 2012

Kvällens middag...

...kommer från Pusselbitarnas kusiner. När vi var hemma i påskas bad jag om tips på maträtter som barn kan tänkas gilla. Jag fick med mig ett recept på Thaifisksoppa:

1 gul lök
olivolja el smör till stekning av löken
1 dl vitt vin (jag tog matlagningsvin)
1 fiskbuljongtärning
2 msk sweet chilisås (jag hade i lite mer)
ca 2 dl vatten
1 pkt mellangrädde (jag tog matlagningsgrädde)
Fisk i tärningar (jag tog tre st styckfrysta torskfiléer, men det kunde nog vara lite mer fisk)

Jag gjorde så här:

Hacka löken och fräs den med oljan/smöret. Häll på vinet och koka upp. Ta en fiskbuljongtärning och smula i, tillsammans med sweet chilisåsen och vattnet. Låt allt koka ihop under omrörning.

Häll i grädden och koka upp igen. Lägg i fisktärningarna och låt sjuda i ca 10 minuter. Jag kryddade med lite salt, peppar och vitlök. På min brors inrådan hade jag även i lite senap, men det var nog för lite eftersom jag inte kände av den alls.

Servera med t ex ris (som du i så fall borde tillagat samtidigt som du gjort soppan)

Om Pusselbitarna gillade? P1 åt upp hela portionen utan snack och sa att han gillade det. Han ville dock inte ha en andra portion. P2 var inte ett fan av den här soppan - heller. Han gillade inte tomatsoppa, inte potatissoppa och inte fisksoppa. Jag börjar tro att det inte är hans grej det här med soppa... :)

Om mami och papi gillade? Jo då, det var gott. Jag ska fundera lite på hur jag kan göra soppan ännu godare och kanske använda lax nästa gång. Maken har inte smakat ännu eftersom han kommer hem sent på onsdagar. Jag är dock lite orolig för hur den kommer att tas emot av honom, fisk är inte riktigt hans grej om man säger så...

Onsdag

Fin och solig dag, men kall. Jag gick ner till centrum och passade på att äta frukost där nere. Nu väntar jag på bussen för att åka hem och packa väskan för eftermiddagens aktiviteter. Jag tar med mig Pusselbitarna och åker in till öppna förskolan efter lunch.

Gårdagens intervju - om man nu kan kalla en informationsträff och en gruppuppgift för det - gick bra och jag skulle gärna arbeta där. Vi får ser hur det går. Annan intervju i morgon.



tisdag 17 april 2012

Tisdag

Lugn dag. Lämnade Pusselbitarna på förskolan och tog en promenad i området. Jag tänkte äta frukost på konditoriet nere i centrum, men när jag var nästan framme kom jag på att jag inte hade med mig några pengar. Eftersom det hänt tidigare kunde jag inte riktigt med att försöka handla på krita, så det var bara att traska hem igen. Skönt att vara ute och gå lite men bra musik i lurarna. Dannys Amazing funkar... ja, amazing bra. :)

Hämtade Pusselbitarna efter att jag varit hemma ett tag och bland annat ätit frukost. De ägnade sig åt att ösa upp sand på rutschkanan för att de och ett par andra killar sedan skulle åka ner för rutschkanan. Jag kan informera om att det inte går så snabbt utför när man har ett ton sand på den... Vi kom hem och jag gjorde lunch, panerad fisk och kokt potatis. Det gick hem riktigt bra. Det blev lite över och det åt de upp för en liten stund sedan.

Vi har kommit fram till att pojkarna gillar mycket tecknat, men i synnerhet Rosa pantern och Tom&Jerry. Jag vill ju att de ska gilla Phineas & Ferb, en serie som jag är väldigt förtjust i, och visst, de gillar den, men inte för många avsnitt på en gång.

De har lekt en hel del med sin riddarborg som de fick förra veckan. Vi har dock lite problem med att få dem att förstå att borgen och tillbehören är något som de ska ha tillsammans. Nu delar de upp sakerna mellan sig, och let's face it, P2 får minst antal saker...

Nu ikväll ska jag på intervju för ett eventuellt jobb, så Maken kommer hem i bra tid för att fixa middag och natta. Jag är ganska nervös, det var ju ett år sedan jag var i en skola... Jag är sjukt sugen på att börja jobba igen, samtidigt som jag ju tycker att det är roligt att vara hemma med barnen. I augusti är det dags att komma ut i arbetslivet igen - men nu kommer jag inte att arbeta heltid. Jag vill ha tid för Pusselbitarna. En arbetsfri dag i veckan skulle vara nice...

måndag 16 april 2012

Hoppsan...

Igår fick jag ett mail. Det var från någon sajt för att samla in familjemedlemmar som jag anmält mig till för en halv evighet sedan. Vad de ville informera mig om? Jo, att jag hade bröllopsdag idag. Oops... För en gångs skull hade jag - som i vanliga fall är übernoga med sådant - totalt glömt av att vi gifte oss idag för åtta år sedan. Gummibröllop... Behöver jag nämna att jag ser fram emot att fira bröllopsdagar som innehåller lite finare ord? Typ guld och diamant. :)

Men... Grattis Älsklingen! Vår bröllopsdag var en helt underbar dag som jag aldrig glömmer. (I synnerhet p g a att jag fick parkeringsböter...)

Mitt frieri bestod till stor del av titeln till denna låt och skrevs upp på griffeltavlan i vårt kök på skottdagen 2004. Jag älskar låten och gruppen, så det var ett enkelt val. Tyvärr bara musik + text i videon, men låten är bra trots allt.



Snabbaste köpet någonsin...

Jag slog till på två par nya glasögon. Med mina gamla glasögon såg jag 120 %, nu ska jag tydligen se 150 %. Visste inte att man kunde se mer än 100 %... :)

P1 fick lite kvalitetstid med Svägerskan (och let's face it, med min iPhone) medan jag gjorde synundersökningen. P2? Slocknade som en utbränd tändsticka när vi kom ut från öppna förskolan. Vaknade till lagom för att säga hej då till henne när vi skildes åt... :)

Slutet av helgen - Början av veckan...

Ett par timmar på Polismuseet, lunch på Etnografiska och sedan årets första grillning hemma. En ganska perfekt dag, om ni frågar mig.

Barndelen på Polismuseet var perfekt för pojkarna. De andra utställningarna var inte anpassade för barn, mycket våld, misshandel o s v, så vi var inte där så länge efter att ha gått ut från barnavdelningen. Det visade sig även att när barnen gick ner före oss, passade de på att ta ett varv till på bland småbilar, motorcyklar och passexpedition.

Vi var inte ensamma om idén att äta lunch på Matmekka inne på Etnografiska museet, men vi fick ett stort bord där alla fick plats - vi och Pusselbitarna, J&M med barnen. Ett enormt sällskap på nio personer.

När vi kom ut var det bra väder och vi enades om att åka ut till oss, grilla och låta barnen leka ett tag till. Det blev hemmagjorda hamburgare, halloumi och sallad. Till efterrätt gjorde jag en kladdkaka också, och skickade iväg Maken att köpa lite grädde.

Det blev senare än vanligt för en söndag, Pusselbitarna var inte i säng förrän efter nio, och de var ganska trötta i morse. P1, som brukar vakna när Maken går upp, sov till klockan ringde för mig tio i sju. P2, som verkligen inte brukar sova på min arm utan gå upp och leka när Maken går till jobbet, sov och snusade fram till tio över sju. Då var jag tvungen att få upp honom för att få på sig kläder och äta frukost innan det var dags att gå till förskolan. Tur att vi bor så nära... :)

Idag ska vi åka in till öppna förskolan en sväng. Sedan ska jag testa min syn och se mig om efter snygga bågar. Svägerskan kommer och hjälper mig med barnen under tiden. Skönt! Efter det hoppas jag verkligen att vi får skjuts hem med Maken.



söndag 15 april 2012

Receptet från igår...

Middagen igår var jättegod. Potatis- & purjolökssoppa, hämtad från Bonniers kokbok - min husbibel.

Till 4 personer:

1 gul lök
3 purjolökar (jag brukar ha 2)
2 msk smör
1 1/2 l vatten
1-2 tärningar höns- el grönsaksbuljong (boken säger att det räcker med en, men jag tar alltid två, gillar fyllig smak)
5-6 mjöliga potatisar (jag tar ofta ett par extra)
ca 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar (jag mäter inte detta utan smakar av)
1 dl visp- el matlagningsgrädde

Gör så här:

  • Skala och hacka löken. Skölj purjolöken och strimla allt det vita och det ljusgröna på dem. Spara ev lite till garnering.
  • Fräs lök & purjolök i smöret. Det ska inte få färg, bara mjukna. Häll i vattnet (boken säger halva mängden, men jag häller i allt) och lägg i buljongtärning. Ställ åt sidan.
  • Skaka potatisen och skiva dem tunt. Lägg i kastrullen.
  • Koka upp och sänk värmen. Koka under lock i 30-40 min, eller tills potatisen kokat sönder och gjort soppan lite simmig.
  • Vispa runt i kastrullen med en stålvisp så soppan blir någorlunda jämn i konsistensen (Maken och P2 gillar större potatisbitar medan jag och P1 gillar när den är mer välvispad). Man kan även mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Smaksätt.
  • Blanda ner grädden i den färdiga, varma soppan. Smaka ev av mer. Klar. Garnera ev med purjostrimmor (Om du sparat några. Det glömmer alltid jag).






Ändrade planer...

Polismuséet - här kommer vi!



lördag 14 april 2012

Pez...

P1 hade ett eget sätt att fylla på sin Ferb-pez...



Dinner is served...





Middagsdags

Potatis- och purjolökssoppa. Smaskigt!

Till efterrätt kan det mycket väl bli en eller två clementiner. Nu hittade jag de som jag tycker är goda på Konsum. Yay!



Effektivitet

När vi varit i Bromma Blocks somnade Pusselbitarna. Vi har varit på Mediamarkt (läs: Maken), Plantagen (läs: jag) och Myrorna i Jakobsberg (läs: Maken). Det blir faktiskt ganska lugnt och skönt att kunna göra sådana små ruscher i diverse affärer, utan att behöva höra "Maaa-mii! Bära!" eller andra skrik. :-)



Bromma blocks...

Vi är inte ensamma här, om man säger så... Jag har bättrat på mobilnumren på Pusselbitarnas händer - det är ett gyllene tillfälle för dem att springa bort.



Lördagsfunderingar...

Jag trodde att vi var sist med att byta till sommardäck, men just nu är jag ganska glad över detta faktum. Snö, snö, snö... Slask, dessutom. Oh joy.

Egentligen skulle vi ju till IKEA med Svärfar, men han har bytt till sommardäck så han åker inte ut idag. Jag funderar på att lura med mig familjen till Bromma Blocks och kolla runt lite. Jag vill t ex klippa mig innan mina intervjuer nästa vecka. Maken vill kolla efter en större datorskärm och planera för att ha en av datorerna uppe i vardagsrummet (som jag kanske inte är helt positivt inställd till men jag gör mig beredd att gilla läget...)

Jag bokade av dagens glasögontid på Specsavers i Kista, jag ska göra undersökningen på Smarteyes inne på Götgatan på måndag istället. Det är snålheten som styr. 1000 kr för ett par glasögon, inkl allt - förutom synundersökningen på 299 kr. Just nu kan man dessutom köpa ett andra par för bara 500 kr. Inga märkesbågar, såvitt jag kunde se i onsdags när jag beställde synundersökningstid, men ganska snygga bågar trots allt. Hittade några som jag kan tänka mig. P1 valde ut några åt mig och han har faktiskt ganska bra smak. Jag testar och ser hur de är. Om det inte är bra går jag till en annan optiker nästa gång.
Dagens bild: P2 och P1. :)

Nä...

Snöstorm. Jag somnar om.



fredag 13 april 2012

Fredag kväll

Fläskfilé med balsamvinägersås, ris och blomkål. Dessutom 1 1/2 glas rött. Mums! Det behövdes för att pigga upp mig med tanke på det usla vädret vi har här ikväll. Grått och regn.

Om en halvtimme börjar Let's dance och då har vi utlovat popcorn. P1 har redan talat om för oss att han gillar dans, så det blir nog inte så mycket sura miner tror jag. Eller... Tja P2 har varit ganska grinig idag, så han kan nog mycket väl vara motvalls. Vi får se.

I morgon blir det IKEA med Farfar. Sedan har jag planerat att kolla efter både blommor på Plantagen och skor till Pusselbitarna när vi ändå är i Barkarby. Söndag blir Skansen - om det inte är för uselt väder.

Vad är era planer för helgen?

Fredag den trettonde...

I morse vaknade jag - lite senare än jag borde ha vaknat, försov mig - av att barnen kom stormande uppför trappan och upprepade frasen "borgen trasig, borgen trasig". Lekplaneten i Kista Galleria rear ut en del stora LEGO-byggsatser just nu och vi passade på i måndags. Vi köpte en riddarborg i LEGO till dem och Maken höll på i flera timmar med att sätta ihop den. Barnen älskade den och har lekt mycket med den.

I tisdags krossade P2 den en smula och när Maken byggt upp den på nytt (jag vägrade efter att ha satt ihop väldigt många LEGO-saker som gått sönder lite väl fort) sa han att nästa gång får den nog vara trasig ett tag. Den var hel i två dagar.

I morse när jag kom ner möttes jag av soffkuddar på golv och soffbord och legobitar överallt. Vi kan väl säga att borgen har anfallits av fienden och fienden vann? Nästan jämnad med marken. Inte ens Braveheart hade överlevt den mosningen...

Jag talade om för dem att jag inte tänkte städa upp, utan den fick de göra när de kom hem från förskolan. P1 började plocka upp kuddarna och lägga dem fint i soffan redan före frukost. Efter frukosten pratade vi om det och då sade vi att vi skulle hjälpas åt att plocka upp allt sedan.

Frukosten, ja... Jag tog fram en drickyoghurt till P2 som gillar dem på morgonen. Tar tag i den och... tappar greppet om den och yoghurten stänker överallt. Till och med in i vardagsrummet! Vid det laget är jag ganska mör och ser bara fram emot att få gå och lägga mig igen.

Resten av morgonprocedurerna gick ganska bra och jag lyckades lämna på förskolan med inte allt för mycket tandagnisslan. Det enda som hände var att jag nekade P2 att ha på sig en allt för stor tröja till förskolan. Jag fick en kasse kläder igår av en granne, och storleken passar P1. Han bytte till en av de "nya" i morse innan vi gick och då ville P2 också göra det. Jag tog den striden - fråga mig inte varför jag tyckte att den var viktig - och lät honom inte göra det.

Kommer hem, slår på datorn. Ser att det är fredagen den trettonde och plötsligt känns allt förklarat. Jag har verkligen lust att krypa ner under täcket och inte komma fram förrän i morgon. Om dagen har börjat så här, hur ska den då sluta...?

Jag kan dock inte tycka att det är otur med fredagen den trettonde, egentligen. Personligen fyller jag år på denna dag med jämna mellanrum och det gör även min yngsta brorsdotter. Hon fyller nämligen 11 år idag. För 11 år sedan idag var det långfredag och vi var hemma hos mamma och pappa som vanligt. Vi fick dock inte träffa den lilla innan vi åkte hem, har jag för mig. Shit, så fort tiden går! 11 år...

torsdag 12 april 2012

Månadens sökord

Jag vill passa på att gratulera Carola till att inte bara adoptera en liten flicka, utan tydligen också en blogg. ;-)

Hotellsökande

Försöker hitta ett hyfsat bra, hyfsat billigt, hyfsat centralt hotell i Köpenhamn i mitten av juli, typ. Än så länge verkar det som om man inte kan få alla tre i ett och samma köp. Några tips?

Fråga kolon

Varför kan det inte gå att spara ner en pdf-fil som man skrivit i? Har precis fyllt i ett papper som jag inte kan spara ner på något vis. Kinkig.

Och nu stängde jag ner dokumentet av misstag och allt jag skrev in försvann när jag öppnade fliken igen. Jag går och lägger mig nu. 

#fail

Kommande film

Avengers har premiär snart. Massa superhjältar - eller vad man nu ska kalla dem - som ska rädda världen. What's not no love? Robert Downey jr, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Mark Ruffalo... Bara bra. 27 april har den premiär här, men det kommer nog bli lite senare som jag ser den. Det får bli någon eftermiddagsföreställning när Farfar kan ta hand om barnen. :)


Loki: What have I to fear? 
Tony Stark: Let's do a headcount: A couple of master assassins, the demigod, a super-soldier, and you've managed to piss off every single one of us. 
Loki: I have an army. 
Tony Stark: We have a Hulk.



Tony Stark: Dr. Banner, your work is unparalleled. And I'm a huge fan of the way you lose control and turn into an enormous green rage monster. 
Bruce Banner: Thanks


onsdag 11 april 2012

En helt vanlig onsdag

Förutom det faktum att jag gått över 50 000 besökare då. 50 100 för att vara exakt, kl 22.48. Häftigt! Jag måste erkänna att med tanke på att det är en del som faktiskt går in här varje dag trodde jag att det skulle förekomma fler kommentarer. Jaja, så är det.

Har precis överraskat Maken med att hitta -hela - avsnitt av Storage Wars på Youtube. Han trodde mig inte, men tji fick han. I o f s otextat, men i alla fall. Nu börjar vi se säsong 2... Men hur i hela fridens namn kan man höra vad auktionsförättaren säger?!

P2 överlevde bullsovandet för övrigt. Jag kollade hans puls typ var femte meter - hönsmamma - och det gick bra. Han fick sova sittande, jag lade aldrig ner sätet. För säkerhets skull - jag vet inte om det de facto var farligt, men jag tar inga risker med mina pusselbitar. Hellre kolla en gång för mycket än för lite.


Trött kille

P2 sover i vagnen - med bulle i munnen. Har försökt väcka honom utan resultat. P1 sitter och äter chokladboll och är allmänt seg. Lång dag, både på förskolan och öppna förskolan.


Och ja, jag har för många kort i plånboken. Och nej, det var inte jag som spillde mitt kaffe. :-)

tisdag 10 april 2012

Idag...

...är ingen jättebra dag. Jag har haft ont i huvudet nästan hela dagen och Pusselbitarna har inte riktigt varit sitt allra mest förtjusande jag, om man säger så. Dessutom har det varit gråmulet och småregn nästa hala dagen här. Nej, jag har bestämt mig för att stryka den här dagen och komma igen med nya krafter i morgon.

måndag 9 april 2012

Lunch

Äter lunch i Kistagallerian. Bokade tid hos optiker till nästa helg. Har kollat dataspel (det gick fort) och nu ska vi snart fika. Sedan blir det ett besök på BR också tror jag. Har jag riktig tur kanske jag kommer in i en affär som jag vill till också... :-)



Hemma

Vi tog det riktigt lugnt och var hemma strax efter åtta i kväll. Sedan dess har vi kollat på Masters i golf. Pojkarna däckade förut och har sovit ett bra tag nu.

Det var skönt att komma hem till mamma ett par dagar, men det var också skönt att komma hem igen. Vi har inte varit hemma alla fyra på ett tag, så det ska bli skönt att ta lite sovmorgon i morgon och sedan pyssla lite.

Eventuellt tänkte jag åka till Kista galleria en sväng. Är ute efter nya glasögon och tänkte kolla in SpecSavers. Mina glasögon har fått ta väldigt mycket stryk sedan barnen kom, de är superrepiga. Dessutom är de från typ 2007-2008, så det är nog bra att kolla upp synen också. Jag funderar dessutom på att skaffa linser till sommaren för att kunna ha solglasögon. Det har jag i o f s nu också, men jag skulle vilja ha utan mina vanliga glasögon under.

Jag beställde del två och tre av Hungerspelen på Bokus tidigare ikväll. Har kollat efter böckerna i diverse affärer, men oftast fått svaret att de är slut och ska tryckas om. Nu borde jag få dem i mitten av veckan, känns bra.

Jag är rätt trött, så jag ska nog gå och lägga mig nu. Jag hoppas att ni haft en skön påskhelg och att er vecka blir bra!

lördag 7 april 2012

Påskafton 2012

Ännu en första med Pusselbitarna. De gillade påsken. Verkligen. Lek o stoj med kusinerna - och en massa godis. What's not to love? Det blev t o m en skattjakt där barnen fick leta upp påskägg som Påskharen tappat. Mycket lyckat.


Som vanligt blev det en massa mat och trevligt sällskap. Jag tog aldrig kort på buffébordet, men väl på desserten - ljuvlig äggost, min favorit.


Dessutom hade systerdotter P tagit med mjuk kaka och mamma bidrog med goda, goda kakor:


Vi har tagit en massa kort för att planera inför återrapporteringen. Både mamma och svågrarna J tog kort på oss - tack snälla! Av alla kort som togs borde det finnas några att skicka iväg, trots P2:s förtvivlan över att inte få ha på sig apmössan på korten...

I morgon tror jag att det bär av hemåt. Skönt med en ledig dag hemma på måndag.

Först ska vi dock träffa en gammal klasskompis till mig ute på Torp och sedan kanske åka hem till systerdotter P och T för att se hur deras nyinköpta hus ser ut. :-)

fredag 6 april 2012

Långfredagen

Påskris - med snö som extradekoration
Och det stämmer verkligen. Det dåliga vädret är förmodligen anledningen till att jag haft noll och intet täckning här hos mamma idag. Har försökt kolla mail och bloggar hela dagen, men inte lyckats förrän nu på kvällen. Vid sådana tillfällen längtar jag verkligen hem till "civilisationen". Maken menar att det är ett tydligt tecken på att jag är beroende, och det stämmer ju. :)

Pusselbitarna trivs verkligen här. Det enda de tycker är trist just nu är att de inte fått gå ut så mycket idag. I synnerhet när Mormor inte har så många TV-kanaler... Lose-lose, liksom.
P1 leker med bilar

De vaknar tidigt på mornarna här, precis som hemma. Skillnaderna är att Mormor *också* är vaken (för det mesta) och roar dem ett tag så jag och Maken kan ta lite sovmorgon. Pojkarna är också oftast på bra humör på mornarna, så de springer inte runt så mycket då. Jag tror dock inte att det var meningen att pojkarna skulle komma upp till mig i morse, kl halv nio, och meddela att de fått godis av Mormor... :)
P2 är nöjd med att han lyckats få i
så många legogubbar i båten...

I morgon blir det påsklunch med hela La familia. Roligt! Jag saknar alla mina fina släktingar på den här sidan av Sverige. Och let's face it, så gott som alla mina släktingar bor här. Pojkarna kommer också att få leka med kusiner - och kusinbarn, något som de längtat efter. Jag tror att de var besvikna på att yngsta kusinerna inte fanns på plats här när vi kom igår. :)




Snöglopp

Det ligger ett så fint lager nysnö på granarna här hos mamma. Synd bara att jag inte vill se snö mer före november...

Vi åkte in till Uddevalla en sväng, jag ville kolla på ett par byxor. Det var stängt överallt förutom på Clas Ohlsson. Oh joy.

Maken och P1 spelar kort och jag tar det lugnt. Skönt.



Skräckblandad förtjusning. Eller bara skräck.

Idag mötte vi mamma i hemmastan och sedan åkte jag och hon ut för att handla mat och resten av familjen åkte hem så länge.

På vägen hem skulle jag köra mammas bil. Liten. Manuell växel. Vår bil är a) rätt rymlig i förarsätet och b) automatväxlad. Panik. Jag insåg att min instinkt för manuell växling blivit mycket dålig det senaste året.

Jag startade bilen medan jag höll nere... bromspedalen. Vilket hopp bilen gjorde... Mamma såg lite skeptisk ut, men gav mig en chans till. Som tur var funkade resten av bilturen. Jag kunde dra bak sätet en del, men det kändes ändå som om jag hade knäna någonstans i närheten av öronen..

Nu är det sent och det är verkligen dags att sova. Ses i morgon!



torsdag 5 april 2012

Back on track.




Så där ja. Nu är jag lugn.

Wtf?!

Vi har åkt den här sträckan X antal gånger de senaste åren. Men i dag hamnade vi helt otippat i Skara. Maken påstår att det beror på att jag matat in en annan slutdestination än vanligt. Jag i min tur menar att bilen inte ändrar rutt på vägen bara för att jag matar in ny destination. Forts följer...



Tradition.

Vi åker alltid till Mamma på skärtorsdagen. På skärtorsdagen är norrmännen lediga och åker - inte alla men i alla fall ganska många - till Strömstad för att handla sprit, åka runt och cruisa och störa i allmänhet. Rännardagen. Hur jag vet detta? Det rapporteras flitigt om detta fenomen på P4Väst, komplett med en eller ett par personer som inte alls gillar denna tradition. Men de borde väl tjäna en del på alla norrmän?



Bra där.

Jag har sökt fem tjänster inför hösten under den här veckan. Än så länge är jag kallad på två intervjuer. So far, so good.



Påskresa

På väg. Bästkusten - here we come!


Pusselbitarna var ivriga att komma iväg till Mormor och tyckte att vi var sega. Sista stunden satt de på trappen och väntade:


Slutligen - deras påskkycklingar. Den lila är P2:s:


Glad påsk!

Carola i DN

Läs! Det är inte utan att jag sitter och blir lite tårögd.



onsdag 4 april 2012

Kändisadoption

Jag läste precis på Expressen att Carola ska adoptera från Sydafrika. Det är ju väldigt lång kö dit har jag förstått genom bloggvärlden, så jag undrar hur länge hon behövt stå i kö, ensamadopterande som hon är.

Men grattis! Det är en otroligt glad nyhet!

Edit: Står hos AB också. Det är en flicka. 

Onsdag

Underbar dag idag! Blå himmel och lite, lite värme. Me likey.


Jag tror att det blir en repris på gårdagens aktiviteter när jag hämtar pojkarna på förskolan sedan. Vad de gjorde?





Jo, bubblade lite. :-)

Tänkte åka in till stan idag och ta en sväng på Spira. Jag får se hur trötta barnen är när jag hämtar dem.

I morgon bär det av till mamma. Underbart! Synd bara att jag precis insåg att jag glömde ta upp laxen ur frysen igår kväll. Gör det nu när jag kommer hem och hoppas på det bästa.

Ha en underbar dag!

tisdag 3 april 2012

The Newsroom

Frågan är inte om jag kommer att se det här, utan när. Har serien redan köpts in av svensk TV, eller vem blir först på bollen?

Jag måste dock fråga... Är det inte ganska vanligt i Sorkins serier att de inleds med någon sorts breakdown - eller är det "bara" Studio 60 on the Sunset Strip (a.k.a. serien som aldrig fick en chans) och denna? Det finns i alla fall många typiska Sorkin-detaljer i trailern...

The Newsroom: 

Studio 60 on the Sunset Strip:

Det spelar dock ingen roll. Sorkin är riktigt, riktigt bra (nämnde jag att Vita huset är den bästa serien jag sett...?) och jag ser fram emot att se den nya serien. Jeff Daniels verkar vara utmärkt i huvudrollen också. Premiär den 24 juni på HBO.

Utomhus

När solen kommer fram är det jätteskönt, men det blir kallt direkt när den går i moln. Pusselbitarna vill dock vara ute en stund och det uppmuntrar jag.






Tisdag

Idag är det stora jobbsökardagen. Igår filade jag på CV och personligt brev och nu ska jag börja skicka ut dem. Mitt mål är att ha ett jobb innan jag måste gå till AF i juni-juli. Wish me luck! :-)



måndag 2 april 2012

Rent rum och påskpynt


Först och främst - kylan i förmiddags. Jag tog på Pusselbitarna overallerna i morse när vi gick till förskolan. Inte en chans att jag skulle låta dem gå utanför dörren med något mindre varmt. (När jag skriver det här så snöar det igen för övrigt. Kul vår...)


Bilden på rutschkanan blev ganska snygg faktiskt:


När Pusselbitarna kom hem till sitt lekrum i lördags var det full rulle. I söndags morse såg det ut som ett åsknedslag varit framme. Leksaker överallt, även sådana saker som vi ställt undan i deras garderober var framme och ute på golvet.

Nu hade jag dock ett ganska bra incitament för att det skulle bli rent. När rummet var städat skulle de få spela x-box på första gången på över en vecka. Swisch sa det och det var i alla fall hyfsat städat:


Mitt skyldiga samvete just nu är det där dockskåpet. Jag ska börja kolla in Tradera på allvar så de kan få lite möbler till det. Kanske fixa lite gardiner och sådant också...

P1 påskpysslade idag och resultatet blev en stor, blå... kyckling, typ. Limmet var inte helt torkat när jag fick ta hand om varelsen, så jag lyckades att limma fast den i en av pojkarnas mössor som låg kvar i vagnen. Olycksfall i arbetet, antar jag. :)

I morgon ska P2 pyssla och jag bävar redan för vad det kommer att bli.


Mahnamahna dududududu...

Note to self:

Nästa gång du vill äta frukost på konditoriet - ta med dig rätt plånbok som de facto innehåller kort alternativt kontanter... Tur att jag anses vara stammis och kan betala i morgon. :-)



Vardag...

Dags att försöka få på Pusselbitarna ytterkläder och gå till förskolan... Wish me luck. :-)



söndag 1 april 2012

Söndag

Shit, så kallt det är. Pojkarna går runt med fleecejackor och jag med halsduk. Att man kan vänja sig vid värme på bara en vecka, skumt.

Vi hade lovat pojkarna att få spela lite med det nya Nintendospelet som Maken köpt på Tradera, dessutom var de lovade varsitt Kinderägg. De skulle få detta när vi kom hem. Tyvärr kom vi inte hem förrän 20.30-tiden. De åt varsitt ägg, höll med om att det var bättre att spara annat godis till nästa lördag, spelade lite och kröp sedan till sängs.

I morgon börjar rutinerna igen. Jag funderar lite på hur de kommer att reagera på att gå upp tidigt, äta frukost och gå till förskolan. Förhoppningsvis bra, men man vet aldrig...

Kallt

Väntar på thaimat på ett litet thaiställe ute hos Svärfar. Tyvärr åkte post-itlappen med vår beställning ner och nu har vi väntat på denna i 45 minuter. Maten måtte vara bra...



Naturupplevelse...

Syns de?



Happy April 1st...

Det snöar. Tjo. Ho. Åt vilket håll ligger flygplatsen?!



Vårt dyraste köp på semestern...

...förutom ett par badbyxor till P1 för strax över 200-lappen var detta:


Vi hade med oss typ fyra-fem blöjor för lite och köpte dessa. Sexton stycken. För 150 egyptiska pund, d v s lite över 160 svenska kr.

Antingen är blöjor hårdvaluta där nere, eller så vet de verkligen att ta betalt för de mest nödvändiga sakerna...