onsdag 30 november 2011

Psykolog, bilkö och Vita huset...

Idag kom psykologen (som P1träffade förra veckan) till öppna förskolan. Hon följde honom i ett par timmar och såg hur han fungerade i den miljön. Hom pratade även med personalen. Jag tror att det gick bra, det kändes i alla fall så. Vi får se vad hennes utvärdering blir när vi pratar med henne nästa vecka. 

När hon gått pratade jag med en av tjejerna på förskolan om vad hon sagt om P. Det är egentligen inte så mycket som inte fungerar åldersadekvat med honom, men om han håller på med något och något händer - stort eller litet - så får han lite svårt att fortsätta fokusera. Förhoppningsvis kommer han att komma ikapp när det blir lugnare omkring honom och han kommer in ännu mer i sitt nya liv. 

Resten av tiden på förskolan idag fungerade bra. Jag var lite orolig över att påklädningen skulle vara lika kaosartad som vanligt, men det gick ganska bra. Visst, det var mycket tändande och släckande av lampor och en del springande och gnällande, men det gick ändå snabbt att få på barnen kläder och skor. Jag tror att det var ett bra drag att alla barnen gick samtidigt. I måndags gick några barn en halvtimme före oss och då hann Pusselbitarna hetsa upp sig och bli ganska vilda.

Hemresan gick rätt OK. Killarna somnade. vilket var lika bra eftersom jag lyckades ignorera GPS-råden och fastnade i bilkö... Jag hade lovat P1 stekt ris med grönsaker och kyckling från ett lokalt thaiställe, men jag hittade ingen parkeringsplats så det blev inget. Vi får försöka ordna det till i morgon istället. 

Sömnen kom sent för pojkarna idag, det verkar ha varit lite som snurrade i skallen på P1 ikväll. Överlag har det dock varit en bra dag. Nu sitter jag och kollar på Vita huset (är just nu mitt inne i säsong 4, glömmer alltid bort var jag kollade senast) och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan gå och lägga mig. I morgon kommer barnens lekkompis från förskolan ett tag. Det ska bli kul, men vi jag måste städa lite. Jag tror att det blir i morgon dock, orkar inte riktigt nu.

Solokvist, dag 1

Första dagen som gräsänka (telefonen föreslog gräsätare, lol) gick rätt bra. Tidigt uppvaknade och skjutsande av Maken till Arlanda. Ett besök till Toy'sRUs. McDonald's. Inväntande på Farfar. Bilresa till söder för sista mammagruppsmötet. Inringning av julklappar i katalogen från ovan nämnda ställe. Nattning (gullungar).

Några tjafsmatcher blev det dock idag också. Ville inte äta frukost. Ville inte åka iväg. Ville inte klä på sig. Ville slå sin lille-/storebror. Jag tycker att det funkade OK - trots att jag nu har mens och är som alltid hyfsat känslosam.

I morgon kommer psykologen till Spira för att hälsa på P1. Jag hoppas att det kommer gå bra. Vi tar bilen in i morgon också, skönt sedan när vi ska hem.



Senaste skörden från sängen...




Dessa var omsorgsfullt placerade under täcket i mitten av sängen nu när jag skulle sova. Eh... Tack?

tisdag 29 november 2011

Snabbnotering...

...p g a tidig uppgång i morgon. Vi ska skjutsa Maken till Arlanda och måste därför gå upp kvart över *på tok för tidigt*. Kan dock meddela två saker från dagen:

1) Barnen har börjat lära sig på allvar hur de ska bete sig för att jag ska bli upprörd. Att skratta när jag blir arg och/eller får ont är bara två exempel...

2) Jag har köpt - och börjat läsa - en bok, den första på väldigt länge.


Jag säger inte att den är vidare djup, men den verkar underhållande. :-)

Nu gäller sängen. Skriver mer i morgon, i synnerhet om Pusselbitarnas nya trotsbeteende...

måndag 28 november 2011

Måndag morgon...

Sovmorgon och två barn som leker tillsammans? Too good to be true. God morgon!



söndag 27 november 2011

Mest intressanta ölnamn...

En stark kandidat är denna:



Första advent med pusselbitarna - 2011

Första julpyntningen med Pusselbitarna. (Det blir ganska många "första gången...". Underbart roligt.) De har dock inte varit så otroligt aktiva, utan mest suttit och sett på TV. Jo, P1 har varit framme och dragit i lampor och sladdar lite då och då till allas oro - men alla kontakter är fortfarande hela *ta i trä*.

Det känns nästan som om julen kräkts hemma hos oss i år. Alla julstjärnor som jag köpt under årens lopp - och det har blivit en del - är upphängda. Senaste inköpet är snöflingan som jag köpte på bomässan i oktober.

Utöver allt detta bling finns det också - än så länge - en ljusslinga utomhus. Det har framkommit den senaste veckan att P1 verkligen gillar ljus och han kommer eventuellt att lyckas få till lite fler ljus under veckan som kommer...

Annars är det lugnt här just nu. Barnen sover och Maken är iväg på en pokerträff. Han sticker till USA på tisdag och då blir jag gräsänka till på lördag. Med tanke på att barnen varit ganska kinkiga under veckan som varit är jag lite lätt oroad över veckan som kommer. Just nu sitter jag dock och äter pepparkakor och dricker lite glögg i min ensamhet. Ganska nice, faktiskt. :)


















lördag 26 november 2011

Pysseldag...

Pepparkakorna bakades och garnerades. Vi gjorde fyra olika färger på glasyren. Det blev väldigt mycket glasyr...


Två sorters godis gjordes - karamellfudge och marängsnöbollar.








Marängsnöbollar:
ca 30 st

5 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 dl vatten
1 krm salt
2 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl kokos

Koka upp socker, sirap, vatten och salt till 150 grader. Ta starkt bräckprov (droppa sockerlag i iskallt vatten, lyft upp, om hård och spröd och går att bräcka sönder är temperaturen rätt). Dra kastrullen från värmen.

Vispa äggvitorna till hårt skum.

Häll långsamt i den heta sockerlagen under kraftig vispning. Fortsätt vispa ca 10 min till en tjock massa.

Avsluta med att vispa i vaniljsocker.

Forma små bollar med blöta händer. Rulla bollarna i kokos.

Ställ in i kylen minst 30 min. Kokosen kan bytas ut mot t.ex. strössel.



Nu är det ölprovning. Det blir fler och fler flaskor för varje år...


Receptet på fudgen kommer i morgon.

Sovmorgon...

...till 07.45. Mys och lugn till 08.30. Det känns som om det här blir en bra dag. Vad jag måste göra idag?

1) Sätta upp ljusslingor utomhus.
2) Handla ingredienser till godiset.
3) Hämta A1.
4) Pyssla, baka och göra godis.

Ha en bra dag!



fredag 25 november 2011

Fredag kväll. Sent.

Borde sova, men kollar på nån realityserie med poliser på BBC. Maken ville se, men han har somnat med huvudet i mitt knä. Jag orkar inte byta kanal.

Imorgon blir det traditionellt julpyssel med vänner. Kul! Jag har ansvaret för godisdelen. Hittade ett recept på karamellfudge som jag tror blir bra. Dessutom har A1 - som också ska med - skickat mig ett annat recept också.

Undrar vad barnen kommer att tycka om pepparkakorna och lussebullarna som vi ska baka. Så underbart roligt att vi har barnen med oss i år!


Det blir också julölprovning i morgon. I år är det Maken som ställer upp från vårt hushåll. Två av sorterna vi har med oss syns här ovan. Jag återkommer i helgen med vinnaren. :-)

Var god stör ej...

På spåret börjar nu! :-)



Den här leken kommer snart att göra ont...




a) För P1.
b) För P2.
c) För mig.
d) All of the above.

Drakar och demoner...

Pojkarna har nu, efter att ha lekt med det mesta i affären, fastnat för de små drakarna och leker riktigt bra med dem. Spökena är dock läskiga, enligt P2.


De tar över affärens golv som om de ägde stället. Bekymmerslösa. Jag går efter och säger till och samlar ihop. Shit, vilken morsa jag är..

Hmm...

Sa vi att det var den 25 november idag? Okej...



Om någon undrar så är det en vallmo. Det är första advent på söndag. Just saying...

Enkelspårig...

Ok. Jag pratar mycket om mina barn numera. Killarna vid bordet bredvid är dock snäppet värre. Under hela deras tid här har de snackat Wordfeud... Vunna matcher. Förlorade matcher. Pågående matcher... Oj.



torsdag 24 november 2011

Torsdagslugn...

Sitter nere på det lokala konditoriet i Spånga. P2 har fått låna min gamla iPhone och P2 somnade på promenaden hit. Han vaknade nyss av hostningar, men somnade om när jag satt på huk och klappade honom på kinden. Trodde inte att det skulle funka, men han är nog trött.

P1? Han kommer inte att röra sig ur fläcken så länge han har tillgång till telefonen med alla spel.

Jag? Sitter och njuter av lugn - och fika. Snart dags att dra sig hemåt, men inte riktigt ännu.



onsdag 23 november 2011

Radering pågår...

Vi tar och suddar ut den här dagen för gott, eller hur? Det finns inte så mycket som jag vill minnas från idag - i alla fall inte efter lunch. I synnerhet inte P1:s utbrott när jag tryckte på hissknappen i Spånga C. Han grät och skrek tills vi kom hem...

Mycket som hänt nu de senaste dagarna och han måste bearbeta det. Men oj vad jag önskar att han valt något annat sätt!

I morgon blir det sovmorgon. Vid lunch är det dags för ett logopedbesök med P1. Hoppas att det går bra. Nu har han haft träffar med barnpsykolog två dagar i rad och det har varit mycket att fokusera på, enligt Maken som varit med honom.


Jo förresten. P2:s utklädning på förskolan idag kommer jag nog att minnas med ett leende. Mantel och Tingelingvingar... 😘

Tragik...

P1 höll på jättelänge med sitt tåg. Placerade alla vagnar i storleksordning och pysslade. Sedan körde han upp på en mattkant och allt rasade. Bara att bygga upp vagnarna igen...

tisdag 22 november 2011

Förvåning...

Vi åkte hem vid sjutiden med pendeln, jag och barnen. Deras kvällsvana trogen så var de ganska kinkiga, i synnerhet P2. Inget var bra. Han ville sitta på ett säte, men det var fullsatt, förutom en plats till P1. Då ville han sitta på golvet, vilket jag sa tvärnej till. Han ville ha ena mössan, han ville ha andra mössan. Han ville ha sin McDonaldsleksak, han ville inte ha den. Och så vidare...

Kallsvettig kommer jag av tåget med båda två. Då känner jag en klapp på axeln och en tjej säger till mig att jag gör ett jättebra jobb med pojkarna. Att jag skötte situationen på tåget utmärkt. Så otroligt skönt! Speciellt med tanke på att jag senast i dag tänkt att jag kanske borde vara lite snällare och en aning mer konsekvent med dem. Min andra tanke var att hon var ironisk - men den sköt jag snabbt bort igen. Roligt att få höra sådant!

Ögonblick

Pojkarna lyssnar på sagan om de tre små grisarna. Från första meningen berättar P2 att vargen kommer och blåser. Det känns som om han kommer att vara en sån person som läser slutet på boken först för att få veta vad som händer... :-)

Hatar att vara sen...

...men nu blev det så. Och dessutom var jag tvungen att gå tidigt. Inte gilla alls.

Nu ska jag hämta barnen och gå och äta. Sedan blir det hemgång, med två förmodligen ganska trötta telningar. Jag hoppas att bussen kommer snart...

Liiite småstressigt...

Psykologbesök med P1 - check.
Förskolan med barnen - check.
Åka till Maken med barnen - check (på väg i alla fall).
Åka *tillbaka* till förskolan på veckans mammaträff - inte än.

Puh. Är det sovdags snart...?

måndag 21 november 2011

Måndag 21/11, 2011 - Köra bil till förskolan...? Nja...

Idag körde jag för första gången bil till Spira. Tänkte att det blev bra i o m att båda barnen kunde få sova lite i bilen hem efteråt. GPS:en var också på G och gav mig en mycket bra väg att köra, om det nu inte var för en teensie-weensie sak. Söderledstunneln var avstängd i den riktningen. Istället för att köra av vid Medborgarplatsen som var meningen fick jag köra bort till Gullmarsplan, vända, köra över bron igen och åka runt. Inte riktigt snabbaste vägen, om man säger så. Ja ja, fram kom vi och plats fick vi, bara några minuter från förskolan. Men köra bil inne i stan...? Inte riktigt min grej.

Jag uppskattar snabbheten med pendeltåg och tunnelbana. Och det faktum att jag slipper medtrafikanter som inte kan markera att de ska svänga. Vad är det med det egentligen? Är det så jobbigt att behöva markera när man ska svänga så det blir lättare att bara svänga in framför? Rent spontant tycker jag att det är ohyfs, men jag har kanske bott i stan för kort tid. Om ytterligare 12-13 år kanske jag gör likadant...

I morse hade vi ett första möte med barnpsykologen om P1. Inte för att vi tror att det behövs, men det är skönt att får det bekräftat. I morgon och på onsdag ska vi dit med honom, då ska de leka och koll lite hur det ser ut. Nästa vecka kommer hon till Spira och ser hur han beter sig tillsammans med de andra barnen. Intressant...

Nu blir det pannkaksstekande och TV-mys innan sovdags. Maken kommer hem sent, så det är bara vi tre.

söndag 20 november 2011

Lördagsnöje

Svärfars grannar fick ett diskosjungande, dansande lejon i present i somras. Pusselbitarna älskar detta lejon. Jag? Jag vill helst slänga ut batterierna - och lejonet - genom fönstret, men står ut med det för deras skull. Igår var vi över till grannarna en snabb sväng och en av de mer bestående följderna av detta var att lejonet följde med oss tillbaka.

De trycker på handen och den sätter igång. Och de sätter igång att skratta. Och dansa. Och... Ja, de gillar den helt enkelt. Jag? Jag står ut. Och fotar barnens lycka. :-)

Nära advent...

Jag har hållit mig, men nu är det inköpt. Fyra flaskor vanlig och fyra flaskor light. Vi får se hur länge jag kan motstå frestelsen... Första advent är ju på söndag. Bara en vecka kvar... :-)

Känns som hemma...

Lunch och frisering på Bromma Blocks. Snart tycker jag att man borde dela ut VIP-kort här, så ofta som jag och Pusselbitarna kommer hit. :-)

Söndag...

Hoppas att det funkar att uppdatera nu. Har installerat Bloggers egen app, visste inte om att den fanns så det blev en glad överraskning.

Är fortfarande hos Farfar och snart ska vi åka hemåt. Maken håller på att ta kort på barnen. Snyggt blir det!

lördag 19 november 2011

Lördagen...

Jag insåg idag att jag gjort något med mina inställningar till bloggen i min telefon. Jag ska fixa det sedan, det är ju en ganska stor del av mitt bloggande.

Sitter ute hos Pusselbitarnas farfar. Hans katt har kissat på ett par mattor, så vi har gjort lite skadehantering. I övrigt så inväntar jag besked om begravningsdatum. Maken ska resa bort ett par dagar om ett par veckor och jag hoppas att vi lyckas tajma in det hyfsat. Vill helst inte åka iväg själv med barnen i bilen. Och inte sitta själv i kyrkan med dem heller, om jag ska vara helt ärlig...

Att jag lyckas skriva detta är en mindre bedrift. Samtidigt sitter nämligen barnen och ropar Mami varannan sekund. Jag ska kolla på bilar, däck, tåg, skipa rättvisa, titta på dem, frågar efter Papi... Och det är bara på två minuter... Jag älskar dem, men de är ganska intensiva just nu.

torsdag 17 november 2011

TV-serie/film

Hur i hela fridens namn har jag lyckats missa att The Trip visas på TV nu? Steve Coogan och Rob Brydon är sagolikt roliga. Hamnade mitt i en duell av James Bond-imitationer. Tydligen är det både en tv-serie (som går på SVT1 just nu) och en film. Ska i alla fall kolla in tidigare avsnitt på SVT Play. Dock tidigast i morgon, nu är det god natt för mig.

Helvete också...

Idag fick jag höra det jag inte ville höra. Min mosters man gick bort igår. Jävla cancer! Om man pratar med mig nu får man höra en intressant röst, byggd på a) förkylningen som aldrig vill försvinna (hostade nyss upp en halv lunga känns det som) och b) gråt.

Det har varit en halvjobbig dag annars också. Både P1 och P2 har testat mitt tålamod idag. Det är ju jättebra, det visar att de känner sig trygga. Det känns dock riktigt jobbigt när man är mitt inne i det. I kväll när de skulle sova och vi sa som vi alltid gör att vi älskar dem svarade dock P1 att han älskade mig. Mycket. Där smälte modershjärtat. Han brukar nämligen säga nej när vi säger så.

I morgon blir det lite allmän lek, kanske t o m Bromma Blocks. Sedan ska jag träffa A1 inne i stan och ta en långpromenad. Skönt! Jag ska träffa Maken inne i stan och lämna barnen till honom.

onsdag 16 november 2011

Atjoooo

Just nu blir det inte så mycket skrivet - eller för den delen tänkt. Det känns som om mitt huvud är fullt av bomull och snor. Kombinationen med två barn gör att jag inte riktigt hinner med mig själv just nu. Jag får vila ett annat år.

tisdag 15 november 2011

Tisdag...

Mammagrupp (=lite egentid) och nu läggning av småtrötta barn. Life is good. :-)



måndag 14 november 2011

Måndag morgon...

Helgens badkläder hänger på tork i badrummet. Klordoft i hela rummet. Minns hur kul det var i vattnet. Rätt ok start på dagen.



söndag 13 november 2011

Hemma...

...och trött. Så trött att jag faktiskt går och lägger mig nu. Varför? Inte säker, men det kan ha något att göra med a) obscena mängder badande och därmed klor och/eller b) det faktum att jag sovit typ tre timmar i natt.

Om vi går in på alternativ b)... P1 ville ha överslafen i sängskåpet och jag gick - motvilligt - med på det. Halv ett i natt vaknade han och ville ner. Jag tog ner honom i min säng. Försökte somna om i en sjukt smal säng och han trillade i golvet. När jag sedan blockerade denna möjlighet för honom rullade han istället ner i P2:s underslaf i sängskåpet, som jag hade blockerat med min säng. Halv fyra i morse kom jag på att P1 kunde sova hos Maken eftersom han då kunde sova mot väggen. Så dags då...


Här har vi befunnit oss i två dagar. Riktigt nice. Synd bara att min baddräkt fastnade i något vasst och gick sönder idag - ja, det har varit en sådan dag...


Utsikten från rummet. Vattnet syntes inte igår när vi kom. Fatta vilken dimma det var...


Middagen igår. Rött kött med svartrötter och någon pastagrej till och päron - som jag struntade i. Gott!


Mina nya husdjur. Ska bara cleara det med Maken först.


P1 gillade verkligen jeepen som fanns i tigerlandet. Han satt där större delen.



Mina andra blivande husdjur. Surikater - vilka sötnosar! Men de blev ganska blodtörstiga när skötaren hängde in ett köttstycke...


Jo visst ja, om det finns plats kan jag tänka mig en sån här, här hemma också.. :-)

Dags att sova. God natt!

lördag 12 november 2011

Apor i mängder...










Stopp ett: apariumet - eller vad det nu hette. Dimmigt och lite kallt ute, varmt här inne. Nu: delfiner.

Nä men...

...det har faktiskt inte hänt så mycket idag. Jo, P1 sa en ganska lång mening som var fullt förståelig - tidigare har han mest pratat i korta meningar, men nu var det en 5-6 ord. Kul! Man märker hur språket går framåt för varje dag som går.

Lördag i morgon - och larmet står lik förbaskat på 06.00. Halv nio ska vi vara i bilen för transport ner till Vildmarkshotellet. Hur mycket behöver man förresten packa för en dag och en övernattning? I'll keep you posted...



fredag 11 november 2011

Fredag 11.11.11

I leksaksbutiken och lätt uttråkad. Ville väl bara föra fram det. Snart fika, hoppas jag...



torsdag 10 november 2011

Lekkompisar

Idag åkte vi och hälsade på A, pojkarnas vän från förskolan. De verkar ha haft det bra, när vi gick ut var det mycket kramar.

Det är ganska segt nu annars. Maken var borta i går - som han brukar på onsdagar - och jag hade nattningen själv. Ikväll kom han hem sent och nu ska vi snart gå upp med de små.

På lördag åker vi till Vildmarkshotellet. Kul! Jag hämtade upp min baddräkt och P1:s badbyxor som jag glömde på badhuset när vi var på simlekis senast. Nu är vi alltså redo.



tisdag 8 november 2011

Tisdag

Snålt med uppdateringar idag. Det beror inte på att vi inte gjort något, men på att telefonen inte gått att surfa med under hela dagen. Jag ringde supporten nu ikväll när jag kom hem från samtalsgruppen och det löste sig på fem minuter. Skönt, eftersom jag är grymt beroende av telefonen...

Idag var jag och pojkarna ute i den närliggande parken i nästan två timmar. Rutschkanor och gungande båtar handlade det om idag, t o m P2 åkte nerför rutschkanorna. Lite gungande blev det också för P1. Han har varit lite orolig över sin brist på tänder idag, men både jag och Maken har försäkrat honom om att tänderna kommer att växa ut igen. Tyvärr inte förrän närmare hans sjätte födelsedag, men ändå...

Farfar kom och passade dem ett par timmar när jag åkte till samtalsgruppen. Det gick lika bra som vanligt.

Nu sitter jag och kollar in de Wordfeudmatcher som jag inte kunnat spela under dagen när internet i telefonen inte fungerat.

Imorgon blir det ett besök hos logopeden. Sedan åker vi med Maken in till stan och tar tunnelbanan till Spira. Det var en vecka sedan sist, så det är dags nu.  Det är öppet längre i morgon också, så det är en bra dag att åka dit.


måndag 7 november 2011

Oh joy...


Idag är det tydligen kladdkakans dag.

Kladdkakans dag firas på samma datum varje år, detta datum är den 7 november. Kladdkakans dag är en av de högtider som är mindre känd men har senaste åren ökat oerhört mycket i popularitet. Kladdkakan är en mjuk kaka med smak av choklad, denna mjuka kaka ska helst vara ljummen och förtärs oftast tillsammans med vispad grädde. Även glass kan förekomma. Till detta passar det bra med ett glas mjölk.Det fin många olika recept på kladdkaka. Om du önskar så kan du köpa färdig kladdkaka i butiken. Detta är dock inte lika gott som hembakad kaka.

Visste inte att den fanns, men vem är jag att förneka en helgdag? :) Hos Weronica på En mammas dag hittade jag ett recept som verkar kanongott. Vit kladdkaka med saffran. Mums!

På väg hem...

Allt har gått bra. Skönt. Nu åker vi hem med våra trötta pojkar.



Nu...

...äter vi tre som inte är sövda frukost och väntar på att P1 ska vara klar hos tandläkaren och vakna ur narkosen. Jag antar att det tillhör jobbet som mamma att oroa sig lite...



Självklart följde dinosaurien och hammarhajen med. P2 håller på att gömma hajen så han kan attackera dinosaurien. David Attenborough - Släng dig i väggen. :-)

Tidigt tidigt tidigt...

Klockan har ringt och vi har satt Emlaplåster på P1. Lite jobbigt att väcka både honom och oss, vi var nämligen alla uppe för en timme sedan p g a en liten olycka i vår säng...



söndag 6 november 2011

Dagen i punkter - och lite annat

Antal gånger som vi frågat om P2 var kissnödig - Ett 40-tal (Stackarn. Både jag och Maken tjatade om detta hela tiden.)
Antal gånger som P2 gick till pottan - Tre
Antal gånger som han kissade på pottan - En.

Äntligen! Han var stolt som en tupp och ville visa alla. Tur att vi inte hade besök... :) Maken har lärt sig när det är dags numera. När P2 pratar om att gömma sig, då är han i behov av en toalett. Maken fick honom i alla fall att sitta ner på pottan och tänka på något annat och vad passar då bättre än att spela iPhone-spel?

I morgon ska P1 till tandläkaren. Eftersom han har en del problem med sina tänder (ganska mycket karies och dessutom tappade tänder) ska han sövas. Stackars hjärtat. Vi får välja om han ska sövas med spruta eller mask. Jag känner rent spontant mask, men vi ska i alla fall sätta på Emblaplåster på både vänster och höger handrygg i morgon bitti utifall att.

När vi kommer hem igen kommer det att bli mycket iPad, ty det har vi lovat honom. Han kommer att få ligga på soffan hela dagen, om han det behagar, och spela spel. Det enda jag har sagt är att hans bror ska få spela iPad ibland också och han då ska få spela på min gamla iPhone. Det var OK.

Till slut vill jag också säga att Laleh är bäst i Så mycket bättre. Hon var kanon igår och även första programmet. Jag ser fram emot vad hon kommer att åstadkomma med Timbuktu och Lena Ph. Ja, t o m E-Type tror jag att hon kan göra något bra av.

Söndag

Har vilat halva dagen p g a huvudvärk. Nu är vi i Stinsens köpcentrum och fikar innan veckohandeln. Rätt mycket folk och aktiviteter.



lördag 5 november 2011

Sista stoppet för dagen...




...blev, för tredje dagen i rad, Bromma Blocks. Denna gång riktade jag dock in mig på Coop och handlade middagsmat & godis.

Middagen blev wokgrönsaker, kokosmjölk, räkor och ris. Rätt OK, men kunde ha haft bättre smak.


Spelade ingen roll om jag kryddat mer, barnen åt ändå bara räkorna och lite ris...




Pojkarna i sina nya jackor idag vid andra gravbesöket. Jättefina!

Så...

Nu har vi ordnat Svärmors grav. Massa ljus och ett mosshjärta. Just nu saknar jag inte bara henne utan också pappa. En dag för att minnas nära och kära.

Konstigt egentligen. När jag kom in i bilen i torsdags luktade den inte som vanligt. Den luktar numera rök, typ som det luktade i pappas bil när jag växte upp. Tobaksrök. Det är inte bara jag som reagerat på doften utan även Maken. Jag undrar varifrån det kommer, ingen av oss röker och ingen annan än oss har åkt i bilen. Skumt. Jag minns i alla fall pappa så här. Piptobak - och rutiga skjortor.



Dagen...

Maken ska snart åka ner och byta till vinterdäck på bilen. Eller, ja, han kör ju bara bilen. Verkstaden byter däcken. :-)

Sedan blir det kyrkogårdar för hela slanten. Först åker vi till barnens farmor och planterar & fixar med lyktan. Efter det äter vi lunch och åker till Makens farföräldrar. Jag har köpt ett batteridrivet ljus till Svärmors lykta. Jag tror att det lyser längre än ett vanligt ljus. De brukar slockna så fort.

Det är så vackert och stämningsfullt på kyrkogårdar på allhelgona. Ha en skön helg!



I morse...

Ett barn på var vår sida och där låg vi i mitten, rygg mot rygg, och höll hand. Lugn. Kärlek.

(sedan vaknade barnen och började springa runt runt runt, men det är ett annat inlägg...😊)



fredag 4 november 2011

Indoktrinering pågår...

Har spelat Klasse Möllberg i Smurfland hela kvällen för barnen. :-)


Spotify - gotta love it.

Fredagströtthet...

Idag var vi inte ensamma i Bromma Blocks, om man säger så. Otroligt mycket människor och då märks det att det är lite för små utrymmen. I vanliga fall känns det bra, men idag var det trångt om saligheten. Farfar mötte upp för lunch och sällskap, han åkte hem ett par timmar innan Maken kom och hämtade oss.

Barnen ville leka med mjuka klossar, men tre andra barngrupperingar hade redan "annekterat" alla klossar och var inte så villiga att dela med sig. Två barn skällde på mina barn och tog ifrån dem de klossar som de - trots allt - försökte ta. Jag höll mig undan för att inte vara en "sådan" mamma. Till slut var det ett av barnen som började springa runt med Pusselbitarna. Skönt att de klarade upp det. Pusselbitarna var inte heller så bekymrade av att de blev tillsagda att inte ta några klossar, de fortsatte att försöka ta dem.

Nu är det helg - äntligen! Nu kommer ett par dagar när jag faktiskt kan få ta det lugnt och inte ha allt barnansvar på dagarna. Då kan jag kanske få den här eländiga förkylningen ur kroppen.

Ha en skön helg! I morgon blir det gravvård tillsammans med Farfar.

torsdag 3 november 2011

...

Klockan är snart midnatt och det är dags att sova. Har kollat på Drömmen om ett barn och gråtit även denna vecka. Otroligt starkt att följa dessa familjer, i synnerhet Anna och Anders som jag redan följt via hennes blogg.

I morgon ska jag och pojkarna nog ta oss ut någonstans. Kanske Bromma igen, vem vet? Ska kolla med Jenny om ev sällskap, annars har jag ett par kompisar i området som borde ha skollov just nu... :)

God natt!

Eftermiddag

Barnen sover middag i bilen (öppna dörrar på dörren och dessutom till huset) och Maken är hemma p g a förkylning. Vi sitter och tittar på The last days of Lehmann Brothers (eller vad den nu hette) via BBCPlay. Och *där* slutade vi titta på den.

Ovant att kunna se något som inte visas på Nick jr eller Disney junior så här dags på dagen. Ovant, men ändå alldeles för bekant. Så länge sedan var det inte som vi hade all tid för oss själva hela tiden. Som vi längtade då. Så bra vi har det nu - även om det är skönt att ha lite egentid mitt på dagen så här.



Bromma...

Jag är i alla fall glad över att pojkarna leker med bilar och lego istället för alla leksaksvapen som finns här...



onsdag 2 november 2011

Trött...

Pojkarna däckade vid åtta, lillebror t o m vid halvåtta. Jag somnade nyss i väntan på min tur i badrummet. Hård dag tror jag bestämt. Trevligt besök hela dagen snudd på. Pojkarna är utlekta och jag är utpratad. För idag i alla fall. :-)

I morgon blir det nog Spira en stund. Jag tänkte kolla efter ett iPhone-fodral också, känns säkrare så. Väldigt hal, tycker jag. Den gled av armstödet på soffan nu i kväll. Tre gånger...

Något säger mig att de små liven vaknar vid 05.30-tiden i morgon också - så god natt!




Sickan Carlsson 1915-2011

Ytterligare en legend är borta - Sickan Carlsson dog idag. Hon gjorde en mängd filmer (länk här t ex). Jag har sett ganska många av dem, gillar sådana filmer. Sjunde himlen med Hasse Ekman t ex har jag nog sett tre-fyra gånger. Bra! 
 

Onsdag

Idag ska barnen få besök av A från öppna förskolan. Roligt, hoppas jag. :) Barnen har en tendens att elda upp sig lite väl mycket när de får besök, så vi får se hur lång tid det tar innan de lugnar ner sig, alternativt innan första barnet börjar gråta...

Allt gick bra med telefonen igår, men jag insåg att jag inte kan kolla min ComHem-mail eftersom jag inte hittar lösenordet. Sitter i supportkö för att få ny kod, under tiden kan jag helt enkelt kolla mailen nere på min stationära dator.

Håller på för fullt att göra mig hemmastadd med ögonstenen men har redan insett att jag måste ha ett fodral till den. Snarast. Är nämligen livrädd för att den ska tappas och gå sönder. Den har dessutom mycket klara färger. Har inte tagit några kort ännu, men ska kolla denna funktion under dagen.

Barnen är mycket fascinerade av telefonen, men jag har inte låtit dem använda den ännu. Skulle behovet uppstå kan de ju få spela lite på den gamla... :)

tisdag 1 november 2011

Intresseklubben noterar...

Jo, jag har fått den nu. Men jag hinner inte leka med den just nu eftersom jag ska på styrelsemöte om 10 minuter. Jag lämnar barnen och Maken hemma. P1 och Maken lägger ord med hjälp av Alfabet och P2 går runt och lallar mest. :)

Och förlåt, ska sluta vara besatt av den nu... Tror jag... :)

Yes!

Min telefon har kommit! Nu gäller det bara att Maken kommer hem från jobbet snart så jag hinner åka ner och hämta den innan jag ska på styrelsemöte i samfälligheten.

Lite tur i alla fall - det nya simkortet kom med posten idag. Bra dag!


Uppdatering telefonen...

Nu verkar det som om den är på G. Den sorterades i Stockholm vid halv tolv inatt, enligt Posten. Då borde den vara här i eftermiddag tycker jag. Men förstås, jag är ju partisk. :-)



Skolforum 2011

I år är det första gången under 2000-talet som jag inte går på Skolforum. Förra året passade jag på att köpa en massa böcker och småprylar till Pusselbitarna - och skaffa en del saker till mina klasser förstås.

Istället är jag hemma med mina barn - helt OK byte. :-)