söndag 29 maj 2011

Trädgårdsprojekt - halvvägs färdigt...

Nu är lådorna snickrade och en av dem är dessutom fylld med jord, jordgubbar, rabarber, mangold och broccoli. Den sistnämnda krävde dock ganska mycket utrymme, så det blev bara sex plantor. :-)


Den andra lådan har inte fyllts ännu, men det ska bli tio säckar jord, morötter, rädisor, gurka, dill och persilja.





Jag har en liten rabatt vid garageväggen där jag brukar ha tomater och lite chili ibland. I år är det dock lite mer. Gräslök, mynta, tomater, jordgubbar, akleja, stockrosor... Ja, allt som inte fick plats i de nya lådorna.


Nu har jag egentligen bara ett litet projekt kvar. Jag har ett par stora hinkar med akleja och kronärtskocka som ska utplanteras. Vi fick två hinkar kronärtskocka av en granne. Så gott! Vi ska fixa ett bra utplanteringsställe.


Röda hinken är den omtalade kronärtskockan, den gröna är potatis och plåthinken är mina dahlior.

lördag 28 maj 2011

Ofrivilligt barnlösas dag

Dagen före Morsdag är från och med i år vigd åt ofrivilligt barnlösa. Jag har skrivit om vår barnlöshet på min andra blogg, som inte längre uppdateras. Det var dags att börja något nytt.

Det känns fortfarande konstigt att säga att vi faktiskt har barn, men det har ju faktiskt bara varit en månad som vi varit Mami och Papi åt våra små pusselbitar. Och ur det perspektivet känns det som om det gått mycket längre tid än så.

Allt började egentligen för lite mindre än åtta år sedan. Bästa vännerna fick barn och vi insåg att det skulle vara rätt så mysigt att ha egna barn. Det tog dock ganska lång tid och vi var väl inte så oroliga egentligen. Klart att vi skulle bli föräldrar! Först 2008 gjorde vi vår första IVF, som sedan följdes av tre till. Sedan bestämde vi oss för att inte gå längre på den vägen. Det var ganska jobbigt för mig med behandlingarna och läkarna verkade inte heller vidare optimistiska.

Vi gick in på en ny väg. Sedan sommaren 2008 stod vi nämligen dessutom i kö hos tre adoptionsorganisationer. Adoptionskursen gick vi under hösten 2009 och utredningen för att bli godkända gick vi under vintern 2009-10. För ganska exakt ett år sedan, i maj 2010 fick vi veta att vi kommit fram i kön till Taiwan. I oktober fick vi beskedet om att vi blivit utvalda till att bli föräldrar åt två pojkar och den 28 mars blev vi en familj.

I morgon ska jag fira min första Mors dag som mamma. Det känns konstigt, men allvarligt talat, det känns större att så småningom kunna fira mina barns födelsedagar  - och jul. Jag menar, hur stort är inte det? :)

I morgon blir också vår första Mors dag utan Svärmor. Känns tungt. Hon höll ihop familjen på ett sätt som nog inte kommer att kunna vara kvar på samma sätt i fortsättningen.

torsdag 26 maj 2011

Trädgårdsprojekt

Maken har äntligen lyckats omvända mig och vi ska göra om vårt trädgårdsland/rabatten. Jag har grävt upp de aklejor och stockrosor jag velat spara och nu håller han och pojkarna på att bygga växtlådor. Skönt att få lite bättre ordning. Jag ska plantera om jordgubbar och rabarber också.


Papi och pojkarna i full gång med skruvande.


Före, bild I...


...och bild II.



Jag har försökt att rädda lite örter, vi får se om de tar sig...

lördag 21 maj 2011

Namnbyte

Det känns så skumt att titulera sig själv "mamma", men det är ju faktiskt så. Skumt, men helt underbart. Jag håller på att fasa in ett nytt nick för mig och försöker vänja mig vid att skriva TeachMom.

Eftersom Maken åkt in till jobbet ikväll för att kopiera papper till adoptionspärmarna - vi har numera nio, tror jag - läkare och organisationen hade jag ansvaret för nattningen. Jag var lätt oroad, men det var ganska lugnt. P2 - som är ganska pappig - accepterade att det var jag som kliade honom på ryggen och kramade om honom och P1 - som ofta är ganska ego - accepterade att Mami faktiskt gosade med lillebror också.

Vi såg på ett avsnitt av Amigo - jag tror att det påminner som kinesiska tävlingsprogram, lite lagom crazy - och sedan lite annat smått och gott. Pingu, Pocoyo och så slutligen något som jag aldrig sett förut men som var väldigt rogivande för P1. Youtube är verkligen hur bra som helst för att hitta barnprogram på. En helt ny användning för oss.

I morgon ska vi ta med barnen och gå på gudstjänst med farfar. Det är tacksägelsegudstjänst och Svärmors bortgång kommer att vara med bland de som räknas upp. Begravningen är sedan den 31 maj. Gudstjänsten börjar kl 10, så det gäller att jag går upp och sover nu. Barnen lär ju dyka upp vid 05.30 som vanligt. God natt!

fredag 20 maj 2011

MaskinExpo

Vet inte vart förra inlägget - som f ö skickades av misstag - tog vägen, men det dyker väl upp. Maken sa i bilen hit att vi aldrig kan toppa detta och det stämmer nog. Som Kjell Bergkvist säger i Den bästa sommaren, passa på att ha roligt nu för vem vet när du får roligt nästa gång.



Fredagsaktiviteter

2 1/2 timme hos farbror doktorn. Jag vet inte vem som blev mest uttröttad, Pusselbitarna, doktorn eller Mami&Papi... Sedan blev det lunch i Kista och sovstund i bilen.

Papi är inne på Läkarmissionen och tittar. Nyss kom han ut med en Snowracer. Lika bra att förbereda, snart är det snö igen! :-)

När vi kommer hem ska vi vara i trädgården en stund, bland annat har vi en plaskpool att blåsa upp. Sedan blir det Maskinexpo.

Fredagsmys ikväll, men det blir nog efter att barnen somnat. :-)




onsdag 18 maj 2011

Ut-å-flängdag

Jag tror inte att vi någonsin varit ute och åkt bil så mycket som vi gör just nu. Eftersom både P1 och P2 somnar så bra i bilen passar vi på att göra alla ärenden vi kan komma på.

Idag åkte vi först till Coop för att returnera en paj. Vi köpte en köttfärspaj med kort datum igår och när jag skulle slänga in den i ugnen igår upptäckte jag att det var lite väl kort datum. Den var bäst före 15 maj, d v s två dagar innan. Dessutom var det lite mögel på den som vi missade i affären. Det var inga problem att lämna igen den och de ringde avdelningen för att se till att de andra pajerna kontrollerades.

Efter lunch på Bromma Blocks åkte vi till Jakobsberg och Barkarby en sväng innan vi stannade i Spånga. Maken är nu på biblioteket och ska till Apoteket för att köpa allergimedicin.

Planen för eftermiddagen är att dels lämna in kläder på Erikshjälpen och dels att besöka Mulle Meck i Solna.

Igår var det ett ordentligt oväder här. Det blixtrade, åskade, regnade och haglade. Pedagogisk som jag är passade jag på att hämta in lite hagel på ett plastlock så barnen fick se hur det såg ut och kändes.



tisdag 17 maj 2011

Morgonpigga barn...

05.15 var de uppe idag. P1 ville se på Pingu på iPaden och P2 ville ligga bredvid Papi i lugn och ro. Ingen av dem fick som de ville.

Nu sitter de i sandlådan och leker. Jordbävning, tror jag. De bygger upp hus och mosar dem.


Mami och Papi, undrar vän av ordning? De sitter bredvid, på en bänk, och läser DN.

måndag 16 maj 2011

Första gången...

...som barnen leker tillsammans utan att skälla på varandra eller slåss. Otroligt söta när de sitter i sandlådan.

Idag ska vi till Tingsrätten i Solna för att ansöka om att bli Pusselbitarnas föräldrar. Först måste vi dock till Skatteverket och hämta hemorts- och personbevis.

Jag hade nog tänkt mig en fika i Spånga också, barnen kan kolla lastbilar och tåg medan Mami och Papi dricker kaffe.



söndag 15 maj 2011

Eurovision, del 3

Sverige ligger tvåa och har fortfarande inte fått någon tolva. Ganska bra jobbat, trots allt...



lördag 14 maj 2011

Eurovision, tanke 2

Ukraina. Låten är inte så speciell, men otroligt snygg sandkonst i bakgrunden.



Eurovision 2011

Vi lyckades natta barnen i tid inför Eurovision och nu sitter vi här med popcorn och nybakade bullar. Jag brukar gilla Greklands låtar, men shit så dålig den var. Nu: Ryssland.



Morgonens nöje...

Först åka till återvinningen med skräp. Sedan sitta vid Bromma flygfält och kolla på plan. Nu shopping. ;-)



torsdag 12 maj 2011

Tung vecka...

I lördags kom vi hem från Taiwan med våra två underbara barn. Då åkte vi omgående till Svärföräldrarna eftersom Svärmor blivit sämre och vi ville att hon skulle få träffa barnen. I lördags kväll kördes hon in till ett hospis och igår gick hon bort. Hon hade målsättningen att träffa barnen och det gjorde hon. Det hindrar dock inte oss andra från att tycka att det här är riktigt jävla jobbigt.

Mellan anknytningen med barnen (som jag inte tänkte ta upp här ö h t) och Svärmors bortgång (som jag nog ev kommer att skriva om här) finns det inte så mycket tid för denna blogg just nu. Men jag ska försöka att uppdatera lite nu och då. Men där har du anledningen till att det är lite tyst här just nu.