fredag 22 april 2011

Tillfälligt ute...

...åter i maj. :-)

GLAD PÅSK!

Fredag.

En sista lunch på fiket. I Aftonbladet står det om TV-program som gärna kan återanvända. Jag säger bara: Ja tack! Ge mig Kryzz, Nattsudd och Nöjesmaskinen. Kan inte bli bättre än så...



torsdag 21 april 2011

Sveriges mästerkock - final

Vi såg i efterhand idag. OK, rätt person vann. Grattis Louise!

Nu måste vi packa... :-)



tisdag 19 april 2011

Eftermiddag...

...Och dags för snabb avskedsfika med underbar arbetskamrat. Just arbetskamraterna var aldrig problemet, det var ledningen och eleverna. Och i sådana fall blir det ännu viktigare med bra arbetskamrater. Och det har jag haft. :-)



måndag 18 april 2011

Stiltje

Mellan en sjuk svärmor, sluträttningar på jobbet och planeringar inför vår livs resa finns det inte så mycket tid för den här bloggen. Tyvärr, ty den är mig hemskt kär. Det lär komma ett foto eller två på fredag när jag ska till Starbucks på Arlanda. :)

I'll be back, sooner or later...

söndag 17 april 2011

Blommorna från i fredags.

Jag fick mycket blommor av mina elever. Titta bara:








Mycket rosor och liljor. Me like. :-)

onsdag 13 april 2011

Mästerkocken

Ett avsnitt kvar. Jenny och Louise i final. Båda är sjukt duktiga. Jag håller nog ändå på Louise, hon är förutom att vara grym på matlagning inte heller lika kaxig som Jenny.

Och vilken tur att vi hinner se sista avsnittet innan vi åker. :-)



tisdag 12 april 2011

Lite upptagen...

Just nu har både jag och Maken lite att göra. Det verkar nämligen som att vi ska bli tvåbarnsföräldrar om två veckor...

Så om det blir lite tyst här till och från beror det på att jag boar, packar och är allmänt chockad. Men jag kommer tillbaka, som jag alltid gör.



måndag 11 april 2011

När Harry mötte Sally II

Den här var riktigt kul. Jag gillar Helen Mirren.

Winnerbäck på turné!

9 och 10 oktober spelar Lasse Winnerbäck i Stockholm igen. Åh, han är en av mina bästa konsertupplevelser. Otroligt bra live. Om du har möjligheten, se honom! Jag skulle hemskt gärna vilja gå på konserten igen, men vet inte alls hur det ser ut här hemma till hösten.

Typisk måndagskoma

Jag stod och läste bloggar i min rss-läsare och missade nästan bussen. Jo då, det är måndag.

Och jag har huvudvärk, men det är ett annat inlägg...

söndag 10 april 2011

Nyläst...

The Wives of Bath (2005). Skriven av Wendy Holden.

Jag hittade den på Galna dagar-rean i Helsingfors och blev intresserad. Började läsa den när vi fikade och åt lunch i stan, fortsatte i går på båten och läste klart den i morse när jag väntade på att Maken skulle vakna.

Boken handlar om ett antal par som alla ska få sitt första barn. Huvudpersonerna är Alice - som arbetat som välbetald jurist i New York men som träffar en militant miljöaktivist och blir gravid - och Hugo som säljer fastigheter och är gift med en ovanligt otrevlig journalist som ser ganska lätt på det där med trovärdiga källor.

När journalisten - Amanda - inser att bebisen inte var den där vackra, perfekta accessoaren till hennes hektiska liv så drar hon. Ensam kvar står Hugo tillsammans med deras son Theo. Nu ska han balansera föräldrarollen - som han inte riktigt velat ha - med arbete. Inte det lättaste.

Jag gillade boken. Enkel och lättsmält. Jag låg och läste en del repliker högt för Maken, en klart tecken på att boken gick hem hos mig. :-)




Typiskt...

Vi hade gått ner till hytten för att packa klart och läsa de böcker vi köpte i Helsingfors. Då hördes i högtalarna att utgången endast kommer att ske på våning 6. Vi bodde på våning 4 så vi tänkte vara ute i god tid och gå upp till utgången, det borde ju vara dags för ankomst om de ropade ut det i högtalarna.

När vi kånkat upp ryggsäckar och kabinväska till våning 6 märkte vi något konstigt. Ingen annan stod med väska där ännu. Varför? Jo, vi anländer först 9.50. Det här med att ändra tidszoner två gånger på två dagar fuckade upp åtminstone min tidsuppfattning rätt rejält.

Nu sitter vi i caféet, drickandes dåligt kaffe och läser. Maken sin nya Grishambok, jag läser blogginlägg från helgen - min bok är utläst.



lördag 9 april 2011

Helsinki

Vi har haft kanonväder, blå himmel och sol. När vi gick i skuggan var det kyligt, men inte för kallt.





Man kan inte undgå att förstå i vilket land man befinner sig. På så gott som varenda husvägg vajar den finska flaggan.





Vi hamnade vid ett köpcentrum som vi inte hade besökt tidigare. Inte säker på vad det hette, men det var också en stor busstation. Idag var det uppträdande, tre killar spelade och var riktigt duktiga.

Edit: Kampen heter det! Eller Kamppi på finska. Stort var det i alla fall. Och gott kahvi (kaffe) fanns det också.










Otroligt snygg butiksskylt. Tyvärr har jag inte en aning om vad de sålde eftersom affären var stängd. :-(






Ingen Helsingforsresa utan ett besök på Stockmann. Det blev dock inget längre stopp denna gång eftersom det pågick något som kallades "Galna dagar" där, med galet mycket folk.





Det lilla torget mittemot Stockmann. Bakom statyn pågick - såvitt jag förstod - någon sorts valkampanj. Väldigt många människor med plakat, affischer och flygblad.

Slutligen: mina samlade intryck av Helsingfors, i bilder (och oh ja, det finns sjukt många snygga hus här, enligt mig ):















































(fåglarna på husväggen är maskerade övervakningskameror, tror jag)













fredag 8 april 2011











Tillfällig utsikt.

Sitter i bardelen på Vikingbåten. Kan nämna att jag ser hur det mulnar mer och mer. Måtte det inte vara dåligt väder på sjön...


Kolla in killen i orange mittemot som blir upphissad för att skölja av fönstren. Inte på min tio-i-topplista när det gäller jobb jag vill ha...

torsdag 7 april 2011

Förkylningstider

Jag är numera täppt, ganska ordentligt också. Efter en ganska jobbig jobbvecka frågade Maken om vi inte skulle åka iväg någonstans och sedan bokade han in oss på Helsingforskryssning. Trevligt! Två dagars middags- (och förmodligen också dito frukost-) buffé. En dag i Helsingfors. Avkoppling. En drink eller två. Priceless!

Så om det inte blir så där jättemånga livstecken från mig under helgen så hoppas jag att jag kommer tillbaka med nya krafter från och med typ söndag.

onsdag 6 april 2011

Äntligen!

Astrid Lindgren blir det nya motivet på tjugokronorssedeln. Logiskt, det är den sedel som flest kommer att komma i kontakt med och i synnerhet barn.

Från Aftonbladet:


 20 kr: Astrid Lindgren och naturmotiv från Småland.
 50 kr: Evert Taube och naturmotiv från Bohuslän
 100 kr: Greta Garbo och naturmotiv från Stockholm.
 200 kr: regissören Ingmar Bergman och naturmotiv från Gotland.
 500 kr: sångerskan Birgit Nilsson och naturmotiv från Skåne.
 1 000 kr: Dag Hammarsköld och naturmotiv från Lappland.


tisdag 5 april 2011

Utvecklingssamtal pågår...

Ganska mycket att göra just nu. Jag tror att jag läst den bästa beskrivningen av dessa veckor här. Jag har aldrig så många elever som vill ha mer läxor och material än under just utvecklingssamtalstiden.

söndag 3 april 2011

Söndag 3 april

Övernattning hos Svärföräldrarna och sedan var vi på en tävling med mestadels turkiska inslag. Svensk musik, turkiska dikter och turkisk sång. Tyvärr var vi tvungna att åka hem innan det var slut, jag får höra i morgon vilka som vann. Vinnarna får åka till Turkiet och representera Sverige. Ganska spännande!

Hemma en kort stund, sedan ska vi till Enebyberg. Dags för lite gott kött! Stor köttbit, bakad potatis och kanske en margerita - here I come!

lördag 2 april 2011

Filmtittande...

The Social Network PosterVi hyrde The Social Network och tittade på den med Svärföräldrarna. Vi har ju sett den tidigare, men de såg den för första gången. Och visst, den är bra. Det är skumt att se en film när det bara är en person i hela filmen man gillar - och det är inte Zuckerberg... :)

Kvällens middag i bilder...










Slutligen också den dyraste råvaran ikväll (inte den vanligaste i hushållet...):


Kan meddela att ICA Stop i Täby inte är billigast i området - men har grymma råvaror! :-)

fredag 1 april 2011

Allvarligt talat...?!

Morten Harket är 52 år gammal?! Shit, så gammal jag är då. Men observera att jag fortfarande är 30+... :-)

Måste också säga att han är lik en annan favorit, som fyller 53 i år, nämligen Niklas Strömstedt.

(Ska bli kul att se om länkarna funkar, de ser lite konstiga ut när jag klistrar in dem...)



Skämt...

Maken hämtade mig i centrum och passade på att fråga mig om jag var medveten om att undersökningen jag lade upp tidigare idag var ett aprilskämt. "För det var det väl...?"

Självklart, det var lite därför som jag även lade upp en länk som avslöjade det på slutet. :-) Men visst var den bra?

För övrigt kollar vi fortfarande på Så ska det låta och jo då, visst är det sevärt.

Vi gör ett försök...

Så ska det låta med EMD-Erik. :-) Kan ju egentligen inte gå snett. Eller...?



Ja, men då var det bevisat en gång för alla...

Dagens Nyheter skriver i dag om en undersökning som förklarar varför män alltid blir mycket sjukare än kvinnor. Det är ju något som man diskuterat sedan urminnes tider och det är skönt att det äntligen är utrett. Det finns ju inget sjukare än en man som blivit ordentligt förkyld... *hej älskling*

Mer om detta kan man även läsa här.