torsdag 31 mars 2011

Ännu mer vårkänslor...

Och det känns bara bättre och bättre. I och för sig hade jag en rätt sugande dålig dag på jobbet idag, men hey! I morgon är det fredag och jag ska på after work med kollegor. :)

I morgon ska jag försöka gå ut och ta en promenad mitt på dan. Det kan vara bra om jag får lite extra syre och sol en stund. Även om det är ljust när jag går hem så är det ju varmare vid lunch.

onsdag 30 mars 2011

Mästerkocken

Vi håller på att kolla på kvällens avsnitt i efterhand och det är snart slut. Alla som är kvar är ju sjukt duktiga.

Jag måste säga att jag gillar Adam. Hans kommentarer och optimism gör det roligt att se avsnitten. Och *äntligen* fick han glänsa. Men lyssnar på domarna, det gör han inte... :-)



måndag 28 mars 2011

En vanlig dag i mitt liv...

Men ändå lite, lite ovanlig. Jag brukar nämligen inte stå och diskutera med en elev i korridoren huruvida Robbie Williams är gay eller inte. Hon sa att han var det, jag sa att han inte var det. Jag ansåg att jag hittade bevis på Wiki att han inte skulle vara det, hon köpte det inte alls.. Jag gissar att vi kommer att fortsätta diskussionen i morgon...

Sommartid och... snö?!

Igår började sommartiden. I går kväll snöade det. Mycket. Allvarligt talat, det här känns som den värsta våren på länge!

Som tur är skiner solen idag och snön smälter bort i ganska rask takt. Jag har dunjacka på mig idag till jobbet och det kanske blir lite väl varmt när jag ska hem. Men det är en sak som jag inte tänker klaga på! :)

söndag 27 mars 2011

Matchstart.

Förmodligen kommer jag att få hjärtsnörp minst en gång de närmsta två timmarna...





Edit: 1-2 efter första perioden. Inte bra för mitt hjärta...

lördag 26 mars 2011

Våfflor: Check!

Efter en otroligt trevlig sammankomst med våfflor och diverse tillbehör är jag i startgroparna för begivenhet 2 för dagen. Jag ska hem till en kollega för god mat och trevlig samvaro. Och kanske ett glas vin eller två. :-)



fredag 25 mars 2011

Let's dance - final.

Ska man ange en orsak att se Let's dance? Enkelt. David Hellenius. Underbara imitationer av de tävlande nyss.

Sedan så hoppas jag på Frank och tycker att Alexander skulle gått längre.



Trädgårdsmässan

Insåg igår att jag förmodligen missar trädgårdsmässan för första gången på flera år. Jag har en fullspäckad helg och mitt ständiga sällskap - Svärmor - är fortfarande inte pigg nog för att gå runt några timmar. Kanske *kanske* hinner jag ta en sväng på söndag innan hockeyn. I så fall gör jag en chansning och tar med Maken...



onsdag 23 mars 2011

Sveriges Mästerkock

Jag gillade verkligen Björn, även om han kunde vara lite pretentiös. Han verkar vara mycket bra på att matlagning och det är synd att han nu åkt ur tävlingen.





Maken. The man, the myth, the legend.

Jag vill börja med att säga att jag älskar min man. Mycket. Men det finns utrymme för förbättring...

Jag har varit gift med Maken i (väldigt) snart sju år. Vi har varit tillsammans i femton år i år. Då kan man tro att man ska få lite sött tilltal i de mail som emellanåt skickas från den manliga delen av familjen.

Icke.

När jag fick mail från Maken förr som slutade med "Vänliga hälsningar, Maken*" upplyste jag honom - vänligt och bestämt - om att jag inte är en affärsbekant. Då började han faktiskt skriva mer personliga sluthälsningar.

Men. Nja... Idag fick jag ett mail från honom. Det började:

"Teachgirl**,
Jag har kollat med skatteverket och du har ännu inte redovisat förlusten av de optioner som du köpte."

Och sedan avslutar han med "Puss, Maken". Jag kände mig schizofren. Början lät som ett affärsbrev och slutet mer som ett kärleksbrev. Jag läste upp början för ett par kollegor på jobbet (sorry, älskling) och de tyckte också att det lät lite udda. jag upplyste även Maken om detta i mycket tydliga ordalag i telefon.

Jag vill ännu en gång poängtera att Maken är mig mycket kär och att jag inte vill byta bort honom för något. Men koll på hur man skriver till sin fru? Nja...

* Självklart skriver han inte Maken
** Dito.



Jomensåatte...

Jobb. Maken. Våren. Så många andra saker det finns att ta hand om förutom bloggandet. Men jag kommer tillbaka. Jag kan dock meddela att jag lyckades få min åtta fascinerad av en film idag - Marie Antoinette. De ville inte ens gå ut på rast. Har inte hänt med dem tidigare, så det var riktigt roligt. Och jag gillar verkligen filmen.

Deras första reaktion?
- Det är Mary Jane från Spindelmannen!

tisdag 22 mars 2011

Så där...

Årets årsmöte är färdigt och jag ska bara skriva rent alla anteckningar. Som tur är spelade jag in det så jag kan dubbelkolla alla namn. Skönt att kunna göra så och sedan radera. Sparar tid för mig.

Nu sitter jag och ska hitta lektionsmaterial till i morgon. Sjuorna ska hålla på med en egen budget, tänkte jag. Ska leta efter någon bra mall.

Vinst!

Jag var med i tävlingen hos Kulturbloggen där man kunde vinna biobiljetter om man svarade på den aktuella Kulturfyran. Och jag vann! Två biljetter till The Fighter låg och väntade på mig i brevlådan när jag kom hem idag. Kul!



Jag ser fram emot att ta med mig Maken på biodate.

Planer för dagen...

OK då, lite planer och lite bestämda saker. Jag tänkte hinna med att gå in på Skatteverkets sida och kolla slutskatten, det funkar från idag. Kanske t o m skicka in den, jag brukar inte ha några extra blanketter. Inga direkta problem, förutom att jag har för mig att det inte funkar att logga in på Skatteverket via Chrome, som är den läsaren jag brukar använda.

I kväll ska jag annars på på årsmötet i vår bostadsförening. Det är inte direkt ett val, jag måste gå dit eftersom jag faktiskt ska skriva ner allt som sägs. Men jag gillar att vara aktiv i styrelsen, så det är helt OK.

Edit: När jag kom hem upptäckte jag att jag dessutom fått min deklaration i brevlådan, så jag kunde kolla resultatet direkt. Trevligt. Precis som tidigare år är det också så att jag får min deklaration någon dag tidigare än Maken. Undrar varför. Beror det månne på första bokstav i våra förnamn? 

måndag 21 mars 2011

Resultat

Kanske inte den snyggaste våfflan i världen, men det är min första gräddning. :-)



För säkerhets skull...




Det vore typiskt om jag skulle få någon infektion också, så jag kör det här i förebyggande syfte.

Dagens tveksamma mail...

Jag vet inte varför jag är skeptisk till det här e-brevet jag fick idag. Det kan vara något med språket...



Men jag är väl lite väl försiktig. Klart att jag ska kolla. ;-)

söndag 20 mars 2011

Söndag

Sista Solsidan för säsongen (alltid?) och det var ett riktigt kul avsnitt. Hade dock velat se hur bröllopsmiddagen avlöpte...

Hälsade på Svärmor på sjukhuset idag. Hon kommer hem i morgon, äntligen, och det är skönt. Hon har blivit så mycket bättre de senaste dagarna.

Slutligen så köpte vi vårt första våffeljärn idag, ett dubbelt t o m. Vi ska fixa våfflor till helgen, har vi lovat, så det var bara att skaffa ett. Ska dessutom testköra det i veckan så jag vet att de blir bra, jag har aldrig gjort våfflor själv.

Edit: Visst ja. Jag är en klant av stora mått.





fredag 18 mars 2011

Kvällens middag...

Men med lite justeringar. Istället för ädelost har jag köpt Västerbottenost (blir aldrig fel) och jag har varken rosmarin eller portvin. Gott ser det dock ut! Hämtat från Arla:

Kycklinggryta med ädelost
Ingredienser
500 g kycklingfilé
Arla® smör
2 1/2 dl Kelda® mellangrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk krossad rosépeppar
1 krm svartpeppar
1 msk svart vinbärssaft eller portvin
1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 dl Kvibille® Ädel riven
färsk rosmarin

Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja.
Låt koka under lock ca 10 min.
Rör ner osten mot slutet.
Strö över rosmarin.
Servera med bulgur eller ris.



Nyförvärv

Maken mailade nyss att de ska få nya tjänstetelefoner på hans jobb. Valet stod mellan två olika Nokia och iPhone 4. Gissa vad han valde...? Jag lovade henne min iPhone när jag skaffar en ny i augusti, men Maken blev lite kinkig och tyckte att han skulle ha första tjing. Men nu jag jag alltså glädja Systerdottern med att hon kan få en iPhone i sommar. Om hon inte a) ångrat sig och vill ha en nyare telefon och b) fortfarande vill ha den här.

Irriterande...

Jag vill boka biljetter till fjärde semin mot FBK och fick tag i biljetter till Globen. Vad hände? Jo, jag måste verifiera mitt kort via banken och den dosan har jag hemma. Följd? Inga biljetter. Tragik. Hoppas att de finns kvar när jag kommer hem om några timmar....

Edit (13.02): Maken fixade och nu har vi biljetter till semi 4. Happy...

torsdag 17 mars 2011

Torsdag kväll

Sitter i soffan med Maken och kollar på Location, location, location (kanal 9). När jag kom hem idag passade jag på att titta på senaste avsnittet av Glee via streaming på datorn. Bra avsnitt!

Skönt att det är fredag i morgon, som jag har väntat. I helgen ska jag...sova.



Måste vara en bra affärsidé. Eller...?

Godisbutiken Sockerbit öppnar i New York. Det låter som en bra affärsidé, det finns ju inget liknande där nu. Inte för att jag hinner bli supersugen på svenskt lösgodis på de dagar jag brukar vara i USA, men för utlandssvenskar låter det som en kanonidé. IKEA säljer ju godis, men det finns ju inte överallt heller.

Ska helt klart titta in där om de fortfarande har öppet nästa gång jag kommer till NY (let's face it, det lär ta ett par år). Jag och J letade ju upp kaffestället Fika när vi var där för drygt sex år sedan... :)

Mina tankar om mina elever just nu...




Hittade i senaste Pondus igår.



Från Post Secret.

Övriga kommentarer onödiga. Over & out...

tisdag 15 mars 2011

Skrällen är ett faktum...

4-1 idag. 4-0 i matcher. AIK slog ut HV71 och går vidare till semi.

Jag har följt via telefonen och skrek högt när de tog ledningen och ökade. Så jäkla bra gjort. Och vilken målvakt! Världsklass.



måndag 14 mars 2011

Höstens pärla

Det blir nog Spamalot, som ska sättas upp på Oscarsteatern i höst. Jag ville se den redan när den sattes upp i Malmö med HippHipp-killarna, men  nu har jag inga ursäkter kvar. Den spelas här i Stockholm och i huvudrollerna återfinns Henrik Dorsin, Henrik Hjelt, Johan Glans och Kim Sulocki.

Jag har också bestämt vad vi ska se nästa vår. Nu i slutet av mars släpps biljetterna till De tre musketörerna på Stadsteatern. Som jag har väntat! Premiär i slutet av februari 2012...

lördag 12 mars 2011

Jaha.

Förra året var Saaade charmig och Manboy var bra. I år var i alla fall Saaaade charmig... Det kan nog gå OK, det här.




Mello

The Moniker är ju sjukt bra, men det känns som om Saaaade tar hem det hela. Egentligen får vem som helst vinna - utom Sanna Nielsen.

Jag sitter med J och H1. Han håller stenhårt på Saaaade. Jag är lätt skeptisk till en låt som rimmar impossible med possible. Men hey! That's just me.


Flaggdag

Vi såg en massa flaggor på bussarna vi mötte. Vad är det för en dag? Enligt Wikipedia finns det två anledningar att fira.

1. HKM Kronprinsessan Viktoria har namnsdag.
2. Republiken Jämtland har nationaldag.

Vilken är viktigast? ;-)




fredag 11 mars 2011

TV-kväll

Först På spåret, nu Let's dance i efterhand. Bra kväll, tycker jag.

Riktigt bra final i På spåret ikväll. Makarna Haag har växt i mina ögon. Jag trodde att de var ganska dåliga på allmänbildning men det stämmer ju inte alls.

Men Peter Apelgren och Hélène Benno. Vilket par! När de tog sista resan på 10 poäng började jag hoppas. Och visst gick det vägen. Bra jobbat!





Blå blå himmel...

Ett steg närmare värme och vår varje dag...


Kolla in himlen! Helt blå och underbar. Nu ska jag ta en promenad hem. Happy Friday!

Kulturfyran: Filmer och boxning

Kul med en ny kulturfyra och frågor om filmer är alltid trevligt. 


1. Hur många filmer har du sett i år?  
8 filmer och tre TV-serier. 

2. Vilken är den bästa film du sett hittills i år?

Jag delar upp det eftersom jag  sett både film och TV-serier. Av TV-serierna är Sherlock bäst.  Av de filmer jag sett är The King's Speech bäst, utan snack. Jag ser redan fram emot att se den på nytt. 

3. Har du sett boxning live någon gång?
Nej. Skulle nog inte falla mig in.

4. Vad tycker du om boxning?
Om boxning tycker jag inte. Jag tycker att både Million Dollar Baby och Cinderella Man är bra filmer,  men jag tycker inte om boxning som företeelse eller sport. Lite för våldsamt för mig.

torsdag 10 mars 2011

TV-premiär.

Just nu kollar vi på Mr. Sunshine med Matthew Perry och Allison Janney (CJ från Vita huset!)

Vad jag tycker? Svårt att säga efter så kort tid, men han ser ju bra ut. :-)






Vårkänslor & film

Lite mer vår idag, men jag blev lite lätt oroad när jag tittade ut och såg snöblandat regn. Jag tror dock att det är vår på gång, det töar och snön är på väg ut.

Just nu är jag riktigt dålig på att uppdatera, men det är mycket med skolan just nu. Nästa vecka blir nog hysterisk, då ska jag skriva utvecklingssamtalslappar till mina klasser och börja ha samtal med mina sjuor.

Jag såg en film idag i skolan, Flugornas herre. Av någon anledning har jag inte sett den tidigare, tror jag. Boken har jag läst, och gillar den mycket. Tyvärr kunde det nog ha blivit lite mer diskussion med eleverna efteråt, men det blev OK. Jag är dock chockad över att så många elever kunde se en film i 1½ timme och sedan inte minnas ett dugg av handlingen...

onsdag 9 mars 2011

tisdag 8 mars 2011

"OBS! Ej vanliga semlor"

Nej, förmodligen inte med tanke på att de står mitt i ett köpcentrum...



Så där...

Begravningen avklarad och nu sitter jag i Kista och väntar på J. Vi ska kolla in nya Desigualbutiken här. Medan jag väntar har jag köpt lite smågrejor, bland annat ett par skjortor till Maken.

Nu sitter jag på ett café med en kopp kaffe. Nice.

Det var trevligt att träffa mina kusinbarn, har nog bara sett dem på foton tidigare. Så mycket släkt har vi inte att vi kan dissa en hel gren så där. Vi planerade lite löst (OK, väldigt löst) att vi skulle försöka fixa en släktträff.

Något som känns konstigt är att det också är pappas dödsdag idag. Fem år sedan. Shit, så fort tiden går. Två av psalmerna idag spelades också på pappas begravning, det var egentligen det som tog hårdast på mig. Jag saknar honom som fan.



måndag 7 mars 2011

På väg...

...till Uppsalatrakten tillsammans med bror och syster. Mot mindre släktträff med mamma, faster, syster, svåger och kusin och eventuellt kusinbarn.

I'll be back.


söndag 6 mars 2011

#2700

Inte trodde jag att vi skulle se upplösningen av Vasaloppet på akuten vid Karolinska...

Svärmor är lite dålig så vi åkte med dem till sjukhuset. Sedan ska vi hem och förbereda två av mina syskons ankomst. Sallad är beställt och ska införskaffas på vägen hem.

På tisdag är det ännu en begravning, förhoppningsvis den sista på länge. Vår farbror ska begravas och alla vi syskon ska dit.



Vasaloppsstart

15000 pers trängs i en uppförsbacke. Jag är imponerad av dem, hade aldrig orkat.

Än så länge har jag sett två "reklampelare" på skidor, Jenny Lind och Gustav Vasa och det äg väl för Alecta försäkringar. De är tydligen med och sponsrar och det är väl därför som SVT tillåter reklamen.

Det ser ut att vara kanonväder i alla fall. Jag har sett start och mål utan snö, i somras. Förstår inte att det kan få plats så många människor på startplatsen.

lördag 5 mars 2011

And now for something completly different...

Heja AIK! Vi ses i slutspelet, hoppas att det inte blir Färjestad...

Edit: Välkommen HV71. Jag ska försöka vara på plats och hälsa er välkomna



Blomma

Den enda av Makens födelsedagstulpaner som fortfarande såg OK ut sparades...



"DJ Ned Flanders". Kul.



Andra chansen

Ikväll blir det nog Andra chansen till Melodifestivalen - även om jag gärna velat vara på plats och se AIK gå till slutspel. :-)

Hoppas att Pernilla Andersson går vidare, men jag är lätt skeptisk. Hon kanske inte är tillräckligt känd hos gemene man. Love generation borde i alla fall krossa allt motstånd.

Edit: Inte ett rätt, efter att jag tippat de fyra främsta. The Moniker och Sara Varga. Inte mina favoriter, men trots allt bra. Nu vinner nog Danny.





DVD-eftermiddag, del II

Nu har vi sett kvällens andra film, The Kids are All Right. Huvudrollerna spelas av Annette Bening och Julienne Moore. Handlingen, hämtad från www.sf.se:
Nic och Jules är ett lesbiskt par som har två barn tillsammans. Joni och Laser har blivit till genom konstgjord befruktning och de är nu i tonåren. Innan Joni börjar college till hösten finns det en sak som hon och hennes bror vill göra - träffa sin pappa. De lyckas spåra honom, men hur ska de kunna övertyga mamma och mamma om att de även behöver en pappa i huset? Han är ju ingen riktig pappa enligt dem, bara en"donator". Detta sätter igång en lavin av känslor, tankar och outtalade önskningar som kommer påverka dem alla för all framtid.


Jag gillade filmen, bra skådespelarinsatser av alla inblandade.


Både Annette Bening och Mark Ruffalo var nominerade till Oscars, men vann inte.

DVD-eftermiddag, del I

Vi hyrde ett par filmer tidigare i dag. Den första har vi precis sett, Familjen Jones (The Joneses). I huvudrollerna: Demi Moore och David Duchovny. Den perfekta familjen flyttar till ett nytt område och blir populära. De har de coolaste produkterna och får alla andra att bli intresserade av dem. En film som protesterar mot konsumtionssamhället och den är väl OK. Inte toppenbra, men inte heller direkt dålig.

Filmens tagline: They're not just living the American dream, they're selling it.



fredag 4 mars 2011

Allvarligt talat.

Två timmar har jag väntat på att kycklingen ska bli klar. Över två timmar t o m. Snart börjar jag tugga på bordstabletten. Hungrig.

Irriterande att utröstningen i Let's dance förmodligen kommer att vara klar innan jag får mat... Heja Alexander!



Och så var det vinet...

Planen ikväll var vitt vin till kycklingen. Jag tog det sista av en öppnad vinflaska och Maken öppnade en ny. Sedan fick vi byta glas, Maken tyckte inte om den nya flaskan. Och oj! Det var ett fruktansvärt fruktigt vin. Inget som jag kan säga att jag rekommenderar, direkt.


Däremot det andra vinet, det var gott. Som av en slump fotade jag det också:



Fredag kväll!

Och dessutom är Maken hemma igen. Me like. Jag har förberett lite kyckling och marinerat den i några timmar med chili- och vitlöksolja, soya, sambal olek och chilipaste med sweet basil leaves. Dessutom hade jag i lite teriyakisås och lite ostronsås. Jag tror att det blir gott.


Nu sitter jag med ett glas vin och njuter av Makens sällskap, tittandes på Let's dance.

Världens bästa A1. :-)

När man har vänner, riktigt bra vänner t o m, som ska till Arlanda för vidare skjuts ut i världen, det är då man passar på att be dem gå till Starbucks och köpa godis.

Egentligen blev det lite quid pro pro, eller vad det nu heter. Jag höll henne underrättad om hur det gick i herrstafetten, hon skaffade mig Cinnamon mints. Den här bilden mötte mig i telefonen i eftermiddags:


Love you! Ha det bäst i Helsingfors, så hörs vi sedan.

Sir Colin?

Låt mig bara säga att det inte skulle vara en dag för tidigt. :) Och nu när han fått sin Oscar så borde det vara en självklarhet. Hans fru bloggar för övrigt på engelska Vogue och där finns en del snygga bilder...


/Föreningen Anonyma Darcyister

Njaa...

Jag börjar jobba om en stund. Ska se klart på herrarnas stafett först. Heja Hellner!



Efter solsken kommer regn...

...Eller hur var det nu talesättet gick? Efter två sköna vårdagar är det idag mulet och regnigt. Helt OK, för det tar rätt bra på snö och is då.

Nu ska jag hålla mig inne tills ikväll när jag ska hämta Maken, så det får regna så mycket det vill! :-)



God morgon!

Med tanke på tidigare erfarenheter, hur jäkla sannolikt är det att den här isbanan som bilen står på kommer att vara typ Atlanten när jag kommer tillbaka...?



torsdag 3 mars 2011

När Maken är borta...

...dansar frun på bordet. Eller, nja, kanske inte. Men jag passar på att kolla in de TV-serier som Maken inte är så förtjust i. Just nu ser jag på  True Blood, säsong 2 via datorn. Mina tankar so far? Alexander Skarsgård är lik sin far. Inte alltid, men då och då. Och därmed tjusig, eller snarare tjusigare... :)

Stilla havet vid Konsums parkering

Inte trodde jag att det här skulle vara så jäkla djupt. Det var det, märkte jag när jag skulle korsa pölen...


Blöt!

Fikastund...

...i Bromma Blocks. Snabb sväng i ett par affärer sedan innan det är dags att fara hem.



Kanske ändå...

Takdropp. Sol. Torr asfalt (på sina ställen i alla fall). Det börjar likna vår, banne mig...



onsdag 2 mars 2011

Resultatet...

OK, rent spontant. Om jag hade varit med i Sveriges mästerkock och fått höra att jag skulle göra bearnaisesås, hade jag förmodligen lagt ner knivarna/vispen och gett upp. Är det något jag inte behärskar så är det just det. Förmodligen p g a att jag verkligen inte gillar det. Vet inte varför egentligen, men kanske är det dragonsmaken.

Både Ingrid och Linda var riktigt bra på att laga mat och det är trist att de åkte ut båda två. Lite chock att de tog bort två personer, men det ska väl vara lite oförutsägbart.



Kvällens begivenhet

Sveriges mästerkock. Jag visste att jag gillade programmet, men visste inte förrän idag att jag fastnat helt och hållet för det.

Och Mannerström, Aujalay & Morberg? Gotta love'em!



Gissa var jag är idag...?




Passar på att umgås med Svärföräldrarna när Maken jobbar hemma idag. Och ja... Shoppar. :-)

tisdag 1 mars 2011

Middag...




God sushi! :-)

Tandläkaren...

Man kan ha roligare under sportlovet än att gå till tandläkaren... Jag hoppas i alla fall på att det ser ok ut. Vill inte laga - eller ännu värre: dra!

Som tur är så har jag en bra tandläkare, så jag är ganska lugn. Men roligt är det inte.